آموزش تشخیص تعداد هسته های سی پی یو
آموزش تشخیص تعداد هسته های سی پی یو

چگونه بفمیم cpu سیستم ما چند هسته ای هست ؟

یکی از اجزاء اصلی کامپیوتر سی پی یو آن است. پردازنده یا همان سی پی یو (CPU) ممکن است دارای چند هسته باشد که برای آگاهی از تعداد آن به روش‌های مختلفی می‌توان عمل کرد. امروز در این مقاله اونیکس کالا می پردازیم به روش های تشخیص تعداد هسته cpu ، پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید .

هسته ی پردازنده چیست؟

اکثر هسته های پردازنده در لپ تاپ و کامپیوتر به وسیله ی شرکت اینتل و AMD طراحی شده است. هسته ی پردازنده یا CPU به معنی واحد پردازش مرکزی می باشد.

CPU دارای یک هسته ی مرکزی و پردازشی است که متشکل از یک یا چند پردازنده ی مستقل واقعی به نام هسته می باشد. پردازنده مجهز به اجزای محاسباتی و رایانشی است که دستور العمل های معمولی اعم از افزودن، انتقال و انشعاب را دریافت و محاسبه می کند. 

به طور کلی پردازنده ها در گونه های مختلف تک هسته ای، دو هسته ای، چهار هسته ای، شش هسته ای و هشت هسته ای طراحی می شوند. پردازنده های تک هسته ای پردازنده هایی هستند که به وسیله ی یک مجموعه دستور العمل فرایند پردازش را تکمیل می کنند. این در حالی است که در پردازنده های چند هسته ای چند مجموعه در کنار هم به پردازش دستور العمل ها فعالیت می کنند. 

در ادامه مپردازیم به ۳ روش بسیار کاربردی و اسان برای تشخیص تعداد هسته ای سی پی یو سیستم شما

تشخیص تعداد هسته های سی پی یو

  1. تشخیص تعداد هسته با استفاده از وب سایت مرجع
  2. تشخیص تعداد هسته پردازنده با TASK MANAGER
  3. تشخیص تعداد هسته پردازنده با استفاده از دستورات CMD

روش اول که بسیار هم سایده می باشید این است که برای آگاهی از تعداد هسته های پردازنده مراجعه به وب سایت سازنده ی دستگاه است. برای این منظور ابتدا وارد موتور جست و جو گر گوگل شوید، سپس نام پردازنده ی دستگاه را داخل فیلد جست و جوی گوگل تایپ کنید.

گوگل نتیجه ای از سایت های رسمی پردازنده را نمایش می دهد که می توانید نام پردازنده ی مورد نظر را انتخاب کنید. در طی این روند صفحه ای مشمول تمام اطلاعات پردازنده ی دستگاه نمایش داده می شود. 

روش دوم با استفاده از  TASK MANAGER می باشد ، در صورتی که ویندوز در حال اجرا، ویندوز ۱۰ باشد، شما می توانید برای آگاهی از تعداد هسته ها ابتدا کلید های Ctrl + Shift + Esc موجود در کیبورد را به صورت همزمان فشار دهید.

سپس در قسمت آیکون های ویندوز کلیک راست نمایید و گزینه ی Task Manager را انتخاب کنید. 

آموزش-تشخیص-تعداد-هسته-های-سی-پی-یو
آموزش-تشخیص-تعداد-هسته-های-سی-پی-یو

البته شاید شما از ویندوز ۷ استفاده میکنید در این صورت برای دسترسی به task manager به روش زیر عمل میکنیم :

کلید های CTRL+ ALT+ DELETE را به صورت همزمان فشار دهید. در طی این فرایند صفحه ای مشمول چند تب متعدد باز می گردد که شما موظف هستید گزینه ی دوم را با عنوان Performance انتخاب کنید. 

در بخش Performance گزینه های متعددی اعم از CPU، MEMORY، DISK D، ERNET و WIFI وجود دارد. عبارت CPU را انتخاب کنید و به تماشای نمودار عملکرد پردازنده، تعداد هسته های پردازنده، سرعت و نوع پردازنده بپردازید. 

نکته مهم در تشخیص تعداد هسته cpu در ویندوز ۷ :

در ویندوز ۷ بطور پیشفرض  تنها یک هسته ی پردازشی نمایش داده می شود. شما می توانید برای نمایش هسته های بیشتر، بر روی صفحه ی نمودار کلیک راست کنید سپس عبارت Change graph to و Logical processors را به ترتیب انتخاب نمایید.

در قسمت CPU USAGE HISTORY، بر اساس تعداد هسته های موجود در پردازنده نمودار سبز رنگی در یک کادر مشکی نمایش داده می شود. 

چگونه-بفمیم-cpu-سیستم-ما-چند-هسته-ای-هست-؟
چگونه-بفمیم-cpu-سیستم-ما-چند-هسته-ای-هست-؟

روش سوم و اخری که به ازن میپردازیم روش استفاده از دستورات cmd هست ،

CMD یا خط فرمان یکی از روش های آسان و رایج برای تشخیص تعداد هسته های پردازنده است. برای این منظور کلید های WIN + R را فشار دهید. 

در این قسمت کادری نمایش داده می شود که شما ملزم هستید عبارت CMD را وارد نمایید. سپس در محیط CMD عبارت ” wmic cpu get/format: list” را تایپ کنید.

در طی این روند اطلاعات پردازنده ی دستگاه عنوان می شود. گزینه ی “NUMBER OF CORES” حاکی از تعداد هسته های فیزیکی و واقعی پردازنده دارد. 

عبارت ” NUMBER OF LOGICAL PROCESSORS” نیز بیانگر مجموع تعداد هسته های واقعی و مجازی می باشد. 

در این مقاله روش پر کاربرد برای تشخیص تعداد هسته های CPU را برای شما توضیح دادیم ، البته همانطور که میدانید روش های دیگر هم وجود دارد که ما در اونیکس کالا پرکاربرد ترین ها را برای شما جمع اوری کردیم .