پاکسازی کامپیوتر
آموزش پاکسازی کامپیوتر
بساری از کاربران این مشکل را دارند که سرعت کامپیوترشان کند شده ، ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که چطور با چند روش ساده کامپیوتر خود را پاک سازی کنید .
آموزش پاکسازی کامپیوتر
حذف فایل های temp در ویندوز
پاک کردن محتویات پوشه Temp روش دیگر برای حذف فایل های موقت و پاک سازی ویندوز است و یکی از متداول ترین روش های آزادسازی فضای هارد دیسک بشمار می رود. بدین منظور مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
- کلیدهای windows و R را همزمان فشار دهید تا پنجره Run ظاهر شود
- در این پنجره واژه Temp را تایپ کنید و دکمه OK را بزنید.
- کلیدهای Ctrl و A را همزمان فشار دهید تا کل فایل های موجود در این پوشه انتخاب شوند. سپس کلیدهای Shift و Delete را فشار دهید تا همه این فایل های موقت و غیرضروری ویندوز حذف شوند.
بدین ترتیب بخش قابل توجهای از فضای هاردیسک کامپیوتر آزاد خواهد شد. وجود فایل های اضافی و غیر ضروری موجب اشغال شدن دیسک و کم شدن حجم درایوها خواهد شد پس بهتر است در بازه های زمانی منظم در زمینه حذف کردن فایل های اضافی در ویندوز و پاکسازی ویندوز عمل نمایید.
برترین مقالات :
استفاده از ریستور پوینت در ویندوز
ویندوز ۱۰ به ویژگی مجهز شده که میتواند خود را به وضعیت قبلی برگرداند که با نام «ریستور پوینت» (Restore Point) شناخته میشود و میتوان از آن به عنوان ایستگاهی یاد کرد که در صورت ایجاد مشکل، میتوان کامپیوتر را به چنین وضعیتی برگرداند..
برخی مواقع سازندگان در زمانی که یک کامپیوتر را خریداری میکنید، داخل آن ریستور پوینت قرار میدهند که این ریستور پوینت، کامپیوتر شما را به تنظیمات پیشفرض کارخانه بازمیگرداند. با توجه به این موضوع بدون نیاز به نصب مجدد ویندوز ۱۰، میتوانید این کامپیوتر را به حالت اولیه برگردانید.
در این میان یک مشکل وجود دارد، برای استفاده از این ویژگی باید در گذشته یک ریستور پوینت درست کرده باشید. اگر فکر میکنید کامپیوتر شما دارای ریستور پوینت است، میتوانید آن را به حالت قبلی برگردانید.
مقالات پیشنهادی :
پاک کردن رجیستری ویندوز
زمانی که یک برنامه را حذف میکنید، معمولا به صورت کامل از روی سیستم شما پاک نمیشود. ویندوز دارای یک دیتابیس به نام «رجیستری» است که شامل اطلاعاتی درباره برنامه نصبی میشود. در حالی که با حذف یک برنامه به صورت تئوری باید تمام رجیستری آن نیز پاک شود، همیشه با چنین موضوعی روبهرو نیستیم.
عدم پاکسازی رجیستری میتواند سرعت سیستم را کاهش دهد، بنابراین باید از چنین موضوعی جلوگیری کنید. شما نباید به سراغ رجیستری ویندوز ۱۰ بروید و تمام آنها را پاک کنید و باید بجای چنین اقدامی، با استفاده از برنامههای رایگان پاکسازی رجیستری دست به این کار بزنید. این برنامهها میتوانند موارد مختلف را شناسایی کرده و موارد غیرقابل نیاز و اضافی را حذف کنند.
باید به این نکته توجه داشته باشید که حتی بهترین برنامه نیز میتواند اشتباه کند، بنابراین قبل از اینکه دست به چنین کاری بزنید، از سیستم خود یک بکاپ بگیرید تا در صورت بروز مشکل به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.
حذف کردن فایل های اضافی ویندوز
به صورت معمول درایوی که سیستم عامل را روی آن نصب کرده اید، دارای بیشترین فایل های اضافی و غیرضروری هم هست. شما می توانید با استفاده از قابلیت Disk Cleanup ویندوز در راستای حذف فایل های اضافی هارد دیسک اقدام کنید. با استفاده از این قابلیت، به راحتی می توان فایل های غیرضروری را شناسایی کرده و آنها را حذف کنید. پس با هدف پاکسازی فضای هارد مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- در ابتدا در محیط My Computer یا This PC روی درایوی که دچار مشکل کم شدن حجم شده و قصد دارید آن را از فایل های اضافی و موقت پاکسازی کنید، کلیک راست نمایید.
- پس از آن برای حذف فایل های اضافی ویندوز گزینه Properties را انتخاب کنید.
- اطلاعات کاملی از درایو مورد نظر ظاهر می شود. در سربرگ General گزینه Disk Cleanup را انتخاب کنید.
راهنمای خرید :
- اکنون پنجره ای مشابه تصویر زیر نمایش داده خواهد شد و وضعیت درایو انتخابی مورد بررسی قرار می گیرد.
- در مرحله بعد در پنجره باز شده، باید فایل هایی که قصد دارید آنها را حذف کنید انتخاب کرده و تیک بزنید. برخی از این فایل ها حجم بالایی دارند و حذف آنها موجب پاکسازی هارد کامپیوتر و بهبود عملکرد سیستم شما خواهد شد.
- پس از انتخاب فایل های اضافی ویندوز جهت آزادسازی فضای هارد دیسک روی دکمه OK کلیک کنید.
- اگر آشنایی کاملی با فایل های سیستمی غیرضروری ویندوز دارید، می توانید گزینه Clean up system files را انتخاب کنید. سپس به طور تخصصی تر به پاکسازی ویندوز و آزادسازی فضای هارد دیسک بپردازید.
حال اگر کاربر از نسخه جدید راضی است و نیازی به بازگشت مجدد به نسخه قبلی ندارد، بهترین کار این است که این پوشه را حذف کند. از آنجایی که یک پوشه سیستمی است به شکل عادی نمی توان آن را حذف کرد و باید آن را در این مرحله حذف کرد. به این صورت که در این قسمت گزینه Previous Windows installation(s) را تیک زده روی دکمه Ok کلیک کنید.
بدین ترتیب به سادگی و در ساده ترین زمان ممکن می توان نسبت به حذف فایل های اضافی هارد دیسک و پاکسازی ویندوز اقدام نمود. بدین ترتیب مشکل کم شدن حجم درایو c و درایوهای مورد نظر نیز رفع می گردد.
محصولات پیشنهادی :
ریستور تنظیمات پیشفرض فایروال ویندوز
برای دستیابی به گزینههای فایروال ویندوز دیفندر میتوانید عبارت «firewall» را در نوار جستجوی ویندوز ۱۰ وارد کرده و سپس گزینه «Firewall & network protection» را انتخاب کنید.
در پنجره جدیدی که باز میشود، گزینهای به نام «Restore firewalls to default» در پایین صفحه به چشم میخورد که با کلیک روی آن، تنظیمات فایروال به حالت اولیه بازمیگردند.
باید به این نکته توجه کنید که در صورتی که قوانین خاصی برای فایروال درنظر گرفته باشید، تمام آنها از بین میروند. با توجه به این موضوع میتوانید برخی از آنها را در جایی یادداشت کنید تا دوباره این قوانین را برای فایروال سیستم خود اعمال کنید.
رفع مشکل کم شدن حجم درایو c
با مراجعه به قسمت تنطیمات ویندوز نیز می توانید فایل های اضافی را شناسایی و حذف کنید. بدین منظور مراحل زیر را به ترتیب دنبال نمایید:
- ابتدا از طریق Start ویندوز، وارد قسمت تنظیمات شوید.
- سپس گزینه System را انتخاب کنید.
- در این مرحله باید Storage را از پنل سمت چپ انتخاب کنید.
- در اینجا تنظیمات مربوط به قسمت Storage و ذخیره سازی نمایان می شود. در ابتدا گزینه Storage Sense را فعال کنید تا ویندوز به شکل اتوماتیک و خودکار در خصوص حذف فایل های اضافی هارد دیسک و فایل هایی را که تشخیص می دهد غیرضروری هستند اقدام کند.
- پس از آن می توانید به قسمت Temporary files مراجعه کنید تا به طور مشخص فایل هایی که می توانید حذف کنید و به بهینه سازی هارد سیستم خود کمک کنید را انتخاب نمایید.
- در این مرحله لیستی از تمام فایل های موقت و اضافی ویندوز نمایش داده می شود که گزینه های پیشنهادی جهت حذف و پاکسازی فضای هارد هستند. (این گزینه ها را در یک کادر خاکستری رنگ نمایش داده می شود.) همچنین امکان انتخاب گزینه های بیشتر جهت حذف را نیز در اختیار دارید.
- سپس روی دکمه Remove files کلیک کرده و فایل های اضافی ویندوز را حذف کنید.
حذف دستگاهها و پرینترهای قدیمی
در کنترل پنل دنبال بخشی به نام «Devices and Printers» باشید تا در آن دستگاههای قدیمی که دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند را حذف کنید. با این کار اگرچه سرعت سیستم افزایش چندانی را تجربه نخواهد کرد، اما در هنگام کارهای مختلف مانند پرینت کردن، گزینههای کمتری در اختیارتان قرار میگیرد.
با انجام مراحل بالا میتوانید با پاکسازی کامپیوتر خود، آن را به حالت اولیه بازگردانید. این مراحل به صورت کامل ویندوز را دوباره روی سیستم شما نصب نمیکنند، بنابراین اگر به دنبال ریستور سیستم خود پس از حمله یک بدافزار هستید، این فرایند را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
اگر تنها میخواهید سرعت سیستم شما افزایش پیدا کند، میزان شلوغی آن کمتر شود یا اینکه تمام اطلاعات آن را برای یک کاربر جدید حذف شوند، روشهای بالا مناسب شما خواهند بود. اگر میخواهید در زمینه پاکسازی کامپیوتر پا را از این فراتر بگذارید، میتوانید از ابزار «Disk Cleanup» ویندوز ۱۰ استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش مورد توجهتون قرار گرفته باشد .