
باس رم چیست ؟

باس رم چیست ؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس
باس ِ مموری به دسته ای از باند های ارتباطی می گویند که وظیفه ی بردن اطلاعات و آدرس اطلاعات را به RAM memory کامپیوتر بر عهده دارند. هرچه این باندهای ارتباطی بیشتر باشد سرعت ارائه یا همان Rendering بالاتر می رود..
Memory Controller Hub که به مخفف MCH هم گفته میشه از اسمش پیداست که وظیفش چیه، تمام نقل و انتقال داده به رم اعم از نوشتن و خواندن اطلاعات رم توسط این چیپ سِت کنترل و هدایت میشه. کنترل کننده حافظه معمولا در چیپ ست بزرگی به نام North Bridge یا چیپ ست پل شمالی قرار داره که معمولا کنار پردازنده روی مادربورد قابل دیدنه. البته چیپ ست پل شمالی، فانکشن های دیگه ای مثل کنترل درگاه های PCI هم داخل خودش داره..
وظیفه کنترل کننده حافظه اینه که به صورت پی در پی جریان الکتریکی رو به مدارات الکترونیکی رم بفرسته تا ریفرش بشن و اطلاعات از دست نره. البته این کار فقط یکی از وظایف پل شمالی است. در واقع تمام دستوراتی که در رم نوشته میشه و یا اطلاعاتی که از رم خونده میشه به دلیل کنترلی است که کنترل کننده حافظه روی رم داره. الان دیگه روی برخی مادربورد های جدید خبری از چیپ ست پل شمالی نیست، چون عزیزان طراح قطعات سخت افزاری همت به خرج دادن و کنترل کننده حافظه و دیگر اجزای پل شمالی رو به صورت یکجا در خود قالب پردازنده جاساز کردن که این امر باعث تسریع در ارتباط بین حافظه رم و پردازنده میشه.
باس رم چیست ؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس
باس سیستم (System Bus)، ارتباط میان CPU و RAM را برقرار می کند و باس های ورودی/خروجی (I/O)، ارتباط میان CPU و سایر بخش ها را تامین می نمایند.
باس در حقیقت، اتصالات فیزیکی است که داده آدرس را بصورت فیزیکی بین CPU و حافظه یا رسانه خارجی منتقل می کند. باس سیستم که در واقع، باس مرکزی رایانه است، پلی ارتباطی میان CPU، RAM و سایر درگاه هایی مانند: ISA،PCI،AGP،USB و… ایجاد می کند.
هر چه سخت افزار اصلی یک رایانه (مادربرد و چیپست های آن و ریزپردازنده) از کیفیت بهتری برخوردار باشند، باس سیستم نیز از قابلیت های بهتری برخوردار خواهد بود.
کامپیوتر کارکرده ، گرافیک AMD ، گرافیک اینتل چیست ؟
تفاوت میان ظرفیت و سرعت رم
سیستمهای کامپیوتری برای اجرای مناسب و روان نرمافزارها، به میزانی حداقلی از حافظهی رم نیاز دارند. با افزایش این میزان حداقلی رم، سرعت سیستم به طرز محسوسی افزایش پیدا خواهد کرد. اما تا چه حد میتوان حجم رم را اضافه کرد و همچنان متوجه افزایش سرعت سیستم شد؟
هنگام افزایش رم، معمولا به نقطهای خواهید رسید که اضافه کردن رم بیشتر به کامپیوتر، دردی از شما دوا نخواهد کرد. اینجا است که استفاده از رم «سریعتر»، بهمراتب تأثیرگذارتر از رم «حجیمتر» خواهد بود.

هنگام انتخاب رم بر اساس سرعت، به دو فاکتور مهم باید توجه داشته باشید. نخستین عامل مؤثر بر سرعت «فرکانس» است که بر حجم دادههای خروجی و ورودی به رم تأثیر میگذارد و با مگاهرتز (MHz) نشان داده میشود. پس رمی با فرکانسِ بالاتر، حجم بالاتری از اطلاعات را در بازهی زمانی مشخص منتقل میکند و درنتیجه سریعتر خواهد بود. دومین عامل تأثیرگذار بر سرعت رم، میزان «تأخیر» (Latency) آن است که به بازه زمانی بین درخواست شما و پاسخ سیستم گفته میشود. هرچه میزان تأخیر رم کمتر باشد، سرعت آن بالاتر خواهد بود. هنگامی که سیستم شما میزان کافی رم در اختیار دارد، میتوانید با استفاده از رمهایی با فرکانس بالاتر و تأخیر کمتر، بدون اضافه کردن حجم بیشتری از رم، نتیجهی بهتری بگیرید. میزان تفاوتی که در سرعت سیستم حس میکنید به علل مختلفی وابسته است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
باس رم چیست ؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس
معمولا تنها در صورتی به حجم زیادی از رم احتیاج دارید که بهنوعی با ویرایش حرفهای فیلم و صوت سر و کار داشته باشید. حتی در چنین کاربردهایی نیز داشتن ۸ تا ۱۶ گیگابایت رم کافی خواهد بود. با استفاده از این میزان رم بهراحتی میتوان چندین نرمافزار حرفهای را بهصورت همزمان اجرا کرد و علاوه بر آن، تا چندین سال از ارتقاء رم بینیاز خواهید بود.
اگر گیمر هستید، استفاده از ۱۶ گیگابایت رم ممکن است در برخی بازیها به نفعتان تمام شود؛ اما در حال حاضر اکثر بازیهای جدید را با ۸ گیگابایت رم نیز میتوان اجرا کرد. استفاده از ۳۲ گیگابایت رم برای گیمینگ تغییر محسوسی در نحوهی اجرای بازی ایجاد نخواهد کرد. بهتر است به جای استفاده از این حجم از رم، از رمهایی با سرعت بالاتر استفاده کنید.
موقع خرید رم حتما به این نکته توجه کنید که سرعت رمهای جدید، باید با سرعت مادربرد فعلیتان سازگار باشد. برای مثال مادربردی با شکافهای رم ۱۳۳۳ مگاهرتزی، فرکانس رمهای ۲۰۰۰ مگاهرتزی را به همان ۱۳۳۳ مگاهرتز محدود خواهد کرد.
با توجه به آنچه گفته شد، اکثر کاربران حتی در صورت استفاده از کامپیوتر برای مقاصدی که به رم زیادی احتیاج دارند (مانند ویرایش فیلم یا بازی) بهندرت به بیش از ۱۶ گیگابایت رم نیاز پیدا خواهند کرد. البته مواردی نیز وجود دارند که به استفاده از ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت رم در سیستم نیاز پیدا میشود؛ اما اگر کارتان مدیریت سرور نیست، احتمالا با چنین مواردی مواجه نخواهید شد.
خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس
حافظه رم RAM چگونه با پردازنده CPU در ارتباط است ؟
همونطور که می دونید و خب شاید هم ندونید حافظه رم RAM به طور مستقیم با CPU در ارتباط نیست. کنترل کننده حافظه یا به انگلیسی Memory Controller وظیفه ارتباط بین رم و پردازنده رو به عهده داره. حافظه رم از طریق 3 گذرگاه به کنترل کننده حافظه وصل هست که در مجموع به این گذرگاه ها، باس حافظه یا Memory Bus میگن. این باس به 3 گذرگاه تقسیم میشه: گذرگاه آدرس، گذرگاه دیتا و گذرگاه کنترل.
خرید کامپیوتر
■ اطلاعاتی که به کنترل کننده حافظه میره (منظور اطلاعاتی که از رم خونده میشه) و همچنین اطلاعاتی که روی رم نوشته میشه (منظور همون دستورات پردازنده) از طریق باس دیتا هدایت میشه.
■ باس آدرس هم به ماژول های رم (منظور از ماژول همین رمی است که دستتون میگیرید و روی اسلات رم سواره) میگه که اطلاعات در کدوم ادرس باید بازیابی و یا ذخیره بشه.
■ باس کنترل هم دستور لازم رو به رم میفرسته. به زبون ساده، فرمان صادر شده از پردازنده رو به رم میگه . مثلا میگه که این یک دستور نوشتنی و یا خواندنی است.
■ وظیفه حافظه رم RAM اینه که برخی اطلاعات مربوط به برنامه هایی که توسط کاربر کامپیوتر زیاد مورد استفاده قرار میگیره رو به صورت موقتی در خودش ذخیره کنه تا پردازنده کمتر به هارد دیسک سرک بکشه. سرک کشیدن CPU به هارد باعث اتلاف توان و کندی سرعت کلی کامپیوتر میشه.
دوست داری فروشگاه انلاینتو خودت بسازی ؟ پس حتما به این پست سر بزن .