بنچمارک چیست
بنچمارک چیست؟

بنچمارک چیست

در مقالات اونیکس کالا چندین بار از کلمه بنچمارک استفاده کردیم .

حالا میخواهیم به این موضوع به پردازیم که بنچمارک چیت ؟

اهمیت بنچمارک در تکنولوژی چیست ؟

آیا بنچمارک ما را در خرید مینی کیس استوک راهنمایی میکند ؟

قبل از هر چیزی بگم که بنچمارک مخصوص تکنولوژ نیست ، یعنی در اقتصاد و تجارت و امار و احتمالات هم استفاده می شود .

بنچمارک چیست

بنچمارک یا Benchmark کلمه ای انگلیسی است و در لغت به معنای « استاندارد یا نقطه مرجعی که سایر چیزها با آن سنجیده و مقایسه می شوند» است. Bench

یعنی میز و نیمکت و Mark هم به معنی نمره و امتیاز است.

بنچمارک به معنی نمره دادن به پدیده‌های مختلف روی میز دقیق آزمایشگاه است.

آن ها تنها برای مقایسه وسایل الکترونیکی استفاده نمی شوند، بلکه در اقتصاد، جغرافیا، آمار و … نیز استفاده می شوند.

در علوم کامپیوتر بنچمارک به معنای اجرای برنامه ها یا عملیاتی استاندارد بر روی کامپیوتر به منظور بررسی عملکرد آن است.

در واقع اجرای آزمایش های نرم افزاری بر روی دستگاه های مختلف برای مقایسه توانایی دستگاه ها است. حتی در مواردی بنچمارک ها برای آزمایش کارایی و عملکرد نرم افزارها استفاده می شوند.

بنچمارک چیست

به زبان ساده Benchmark آزمایشی است که عملکرد سخت افزار، نرم افزار یا کامپیوتر را اندازه گیری می کند.

چرا از بنچمارک استفاده می شود؟

با پیشرفت کامپیوترها-گوشی هوشمند، لپ تاپ یا PC- مقایسه عملکرد دو کامپیوتر خرید مینی کیس استوک فقط با نگاه کردن به خصوصیات آن ها، روز به روز مشکل تر می شود.

بنابراین بنچمارک ها به منظور ارایه آزمایش هایی برای مقایسه معماری های مختلف کامپیوتر به وجود آمدند. به طور مثال در پردازنده ها تعداد هسته ها یا فرکانس بیشتر الزاماً به معنی قدرت بیشتر آن پردازنده نیست، ممکن است پردازنده ای 2 هسته ای از پردازنده ای 4 هسته ای عملکرد بهتری داشته باشد.

بنابراین نمی توانیم به سادگی بفهمیم که کدام پردازنده بهتر است.

بنچمارک ها با اجرای نرم افزارهایی مانند بازی های سنگین بر روی دستگاه، آن را در شرایط کاری سخت قرار می دهند و عملکرد دستگاه را اندازه گیری می کنند. دستگاهی که در این اندازه گیری امتیاز بیشتری کسب کند، عملکرد بهتری دارد. 

Benchmark نه تنها برای کاربران و خریداران ابزارهای دیجیتال و الکترونیکی مهم هستند، بلکه یرای سازندگان هم مهم هستند؛ زیرا باید عملکرد دستگاه های خود را بسنجند و برای رسیدن به بهترین عملکرد تلاش کنند.

بنچمارک چیست

چند نوع بنچمارک داریم ؟

انواع بنچمارک : 

بنچ‌مارک مصنوعی (محدود) | Synthetic Benchmarks

در بنچ‌مارک مصنوعی صرفاً عملکرد یکی از بخش‌های سیستم بررسی می‌شود.

مثلاً پردازنده، رم یا کارت گرافیک به تنهایی و بدون در نظر گرفتن تأثیر سایر عوامل.

بنچ‌مارک در کاربردهای واقعی یا Real World Benchmarks

این نوع بنچ‌مارک‌ها را متخصصین نرم‌افزار و سخت‌افزار با در نظر گرفتن کاربردهای واقعی طراحی کرده‌اند و نتیجه‌ی آن به چیزی که در دنیای واقعی به آن می‌رسیم، نزدیک تر است .

مثلاً بنچ‌مارک گرفتن با یک نرم‌افزار فشرده‌سازی فایل یا ویدیو، رندر کردن با یک نرم‌افزار گرافیکی، و حتی باز کردن فایل با نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ، آفیس (Word , Excel) از این دست هستند.

onyxkala
onyxkala

بنچ‌مارک ترکیبی یا Hybrid Benchmark

در مجموعه‌هایی مانند 3DMark و PCMark چندین مرحله‌ی مختلف برای ارزیابی امور مختلف اجرا می‌شود.

رندر کردن 3D، پردازش و محاسبه، انتقال فایل به حافظه‌ی رم و مواردی مشابه که هر یک توانمندی بخشی از سخت‌افزار را محک می‌زند. در نهایت 3DMark و PCMark علاوه بر دادن یک امتیاز کلی به سیستم شما، برای بخش‌های جزئی‌تر هم امتیازی در نظر می‌گیرند اما واقعیت این است که امتیاز زیرمجموعه‌ها هم تا حدی متأثر از قطعات دیگر سخت‌افزار است.

بنچمارک چیست

لذا وب‌سایت‌های تخصصی برای مقایسه‌ی قطعات، از این بنچ‌مارک‌ها هم استفاده می‌کنند اما سخت‌افزار تست را تا جایی که ممکن است ثابت در نظر می‌گیرند.

در دنیای گوشی و تبلت هم بنچ‌مارکی مثل AnTuTu یا Geekbench از جمله بنچ‌مارک‌های کلی سخت‌افزار هستند.

چند نوع بنچمارک مهشور :

این روزها هر لپ تاپ، تبلت یا گوشی هوشمندی که معرفی می شود، سریعاً اخبار مربوط به بنچمارک آن ها منتشر می شود.

مقایسه بنچمارک گوشی های هوشمند و لپ تاپ‌های پرچمدار و میان رده همواره مورد علاقه مردم است.

بنچمارک های مختلفی به منظور مقایسه و رده بندی گوشی ابزارهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. که ما به معرفی مشهورترین و پر کاربردترین آن ها می پردازیم:

بنچمارک 3DMark:

3DMark از قدیمی ترین بنچمارک ها است و در سال 97 معرفی شد.

می توان گفت محبوبیت بنچمارک ها مدیون 3DMark است. در ابتدا 3DMark تنها در PCها قابل استفاده بود اما با ورود گوشی های هوشمند این بنچمارک برای موبایل نیز ارائه شد.

این بنچمارک بیشتر برای تست کارت های گرافیک و قدرت پردازشی دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم افزار نیز مانند سایر نرم افزارها با اجرای محیط ها و بازی های سه بعدی بر روی دستگاه عملکرد آن را اندازه گیری می کند. امکان مقایسه دستگاه ها با یکدیگر در این نرم افزار فراهم است.

بنچمارک AnTuTu:

شاید بتوان گفت که مشهورترین بنچمارک گوشی های هوشمند AnTuTu باشد. AnTuTu

پس از بررسی پردازنده، گرافیک، رم، محیط کاربری و کارکرد سه بعدی دستگاه امتیازی کلی به آن اختصاص می دهد. آن‌چه این برنامه را کاربردی‌تر کرده، دیتابیسی است که از نتایج گوشی‌های مختلف طی سالیان جمع‌آوری کرده است.

 پس از این‌که عملیات بنچمارک‌گیری در گوشی یا تبلت شما به اتمام رسید، می‌توانید به زبانه‌ی Ranking بروید و امتیاز دستگاه خود را با سایر دستگاه‌ها مقایسه کنید

. AnTuTu بسیار دقیق است و برنامه های سنگینی را بر روی گوشی ها و تبلت ها اجرا می کند تا بتواند دقیق ترین نتیجه را به دست آورد.

بنچمارک Geekbench:

گیک بنچ نیز از بنچمارک های مشهور برای گوشی های اندرویدی محسوب می شود، اما در سایر پلتفرم های ویندوز و iOS نیز قابل استفاده است. این تست Benchmark برای تخمین قدرت پردازشی پردازنده‌ی اصلی و عملکرد حافظه است.

Geekbench محاسبات عدد صحیح، محاسبات اعشاری و عملکرد حافظه را با آزمون‌های مختلف و به صورت تک‌ هسته یا چند هسته اندازه‌گیری کرده و امتیازی کلی را در نظر می‌گیرد.

گیک بنچ عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای پردازنده‌ی دستگاه شما را آزمایش می‌کند و امتیازی کلی برای آن در نظر می‌گیرد. امتیازات به‌دست‌آمده در گیک‌بنچ نسبت به یک امتیاز معیار سنجیده می‌شوند.

اونیکس کالا
اونیکس کالا

این امتیاز ۴۰۰۰ و متعلق به پردازنده‌ی Intel Core i7-6600U است.

در نتیجه، اگر عملکرد پردازنده‌ی گوشی هوشمند شما پایین‌تر از این باشد، امتیاز دریافتی پایین‌تر از ۴۰۰۰ و اگر بالاتر باشد بیش از آن خواهد بود. امتیاز Geekbench فقط به نوع و قدرت پردازنده بستگی دارد و سرعت خواندن و نوشتن حافظه داخلی و یا نوع حافظه رم هیچ دخالتی در این امتیاز ندارد.

نتیجه گیری درباره یبنچمارک :

با توجه به حرفایی که زدم ، خیلی روی نتایج بنچ مارک حساب نکنید .

بهتر اینه که برید تو سایت های بی طرف و نقد و بررسی گوشی یا هر دستگاه دیگه رو بخونید .

نظرات کاربران ، خیلی دقیق تر و قابل اعتماد تر از نتایج بنچمارک هستش چون کاربران در دنیای واقعی با اون گوشی یا لپ تاپ کار کردن و دقیقا می دونن چه مزایا و معایبی داره .

 بهتره به جای بنچ مارک ، نقد و بررسی ویدیویی اون محصول رو ببینید .

ما در اپارات اونیکس کالا به معرفی یکسری از محصولات مثل مینی کیس ها پرداختیم تا برای خرید مینی کیس استوک بهتر بتوانید تصمیم گیری کنید .

بنچمارک چیست
بنچمارک چیست

مقاله راهنمای خرید کامپیوتر استوک را از دست ندین