بیت-ریت-چیست-؟
بیت ریت چیست ؟

بیت ریت چیست ؟

Bit Rate چیست؟

معنی بیت ریت یا نرخ انتقال، بستگی به مورد استفاده آن دارد. Bitrate به فارسی یعنی حجم دیتایی است که در مدت زمان مشخصی منتقل می‌شود به عبارت دیگر، نرخ بیت‌های منتقل شده از یک مکان به مکان دیگر است. واحد اندازه‌گیری آن بسته به مورد استفاده آن دارد اما واحد‌ رایج بیت ریت، bps و Kbit/s و Mbps است که به ترتیب یعنی بیت در ثانیه، کیلوبیت در ثانیه و مگابیت در ثانیه. ( بیت ریت یا BR یعنی نرخ بیت‌های منتقل شده از یک مکان به مکان دیگر )

به طور کلی هر واحدی که استفاده می‌کنیم، عدد بالاتر عدد خوبی است و نشانه سرعت یا کیفیت بالاتر است. عدد کمتر ممکن است فشار کمتری بر سخت‌افزار شما وارد کند که در دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند و نت‌بوک‌ها مهم است.

بیت ریت فیلم و صدا چیست ؟

بیت ریت فیلم چیست؟ بیت ریت صدا چیست؟ BR در صدا و تصویر، معنی متفاوتی دارد. در این زمینه، بیت ریت به حجم داده‌های ذخیره شده در هر ثانیه در رسانه‌ای که در حال پخش آن است، گفته می‌شود و در واقع کیفیت فایل ویدئویی و صوتی را مشخص می‌کند. همان طور که رزولوشن بیانگر کیفیت تصویر است، کیفیت فایل ویدئویی و صوتی را با بیت ریت بیان می‌کنند. مثلا فایل صوتی MP3 با بیت‌ریت ۳۲۰ کیلوبیت در ثانیه، کیفیت بالاتری نسبت به همان فایل با بیت‌ریت ۱۲۸ کیلوبیت در ثانیه دارد، در حالی که هر دو از یک منبع ایجاد شده‌اند. بخاطر داشته باشید نمی‌توانید فایل صوتی با کیفیت پایین بسازید و با کپی کردن در فایلی صوتی با بیت‌ریت بالاتر، کیفیت بهتری داشته باشید، زیرا در ابتدا کیفیت مناسبی نداشته‌اید. بنابراین بیت ریت بالاتر، قانونی کلی است اما می‌تواند کاملا هم درست نباشد. مشابه این نکته درباره ویدئو‌ها هم صادق است.

مطالب پیشنهادی ما :

راهنمای خرید کامپیوتر استوک

راهنمای خرید کامپیوتر صنعتی

راهنمای خرید کامپیوتر کامل

خرید کامپیوتر ۳ میلیونی

خرید کامپیوتر بالا رده

حالا ببینیم video bitrate چیست. تاثیر بیت ریت در کیفیت فیلم این گونه است که اگر ویدئو‌هایی مشابه با رزولوشنی مشابه با دو کیفیت داشته باشید، بیت ریت بالاتر، کیفیت بالاتری دارد. هر چه رزولوشن بالاتر باشد، بیت ریت بالاتر انتظار می‌رود و در عین حال پردازش بیشتری برای داده لازم است. هر چند که بیت ریت‌های بالا برای فایل ویدئویی و صوتی، کیفیتی عالی فراهم می‌کند، اما ممکن است که فشار زیادی بر سخت‌افزار شما اعمال کند و در نتیجه باعث کندی شود.

نکته قابل توجه دیگر این است که برای فرمت فایل‌های مختلف از الگوریتم‌های فشرده سازی مختلفی استفاده می‌شود در نتیجه ممکن است باعث بیت ریت‌های کمتر برای کیفیت بالاتر شود.

کیس مناسب حسابداری

فشار پردازشی تمایل به استفاده از این الگوریتم‌ها را افزایش داده است. مثلا فایل صوتی با فرمت MP3 اگر با ۱۹۲ Kbps فشرده شود، شفافیت و Dynamic Range بیشتری نسبت به زمانی دارد که با ۱۲۸ Kbps فشرده شده است. دلیلش هم بیت‌های بیشتری است که برای هر ثانیه پخش کردن داده صوتی ارایه می‌شود.

همچنین فایل ویدئویی که با ۳۰۰۰ Kbps فشرده شود، کیفیت بهتری در مقایسه با زمانی که با ۱۰۰۰ Kbps فشرده شود، دارد.

بیت-ریت-فیلم-و-صدا-چیست-؟
بیت-ریت-فیلم-و-صدا-چیست-؟

بیت ریت در اینترنت چیست ؟

هنگام صحبت از سرعت اینترنت، بیت‌ریت بالاتر همیشه بهتر است چون بیت ریت بالا هیچ وقت سخت‌افزار شما را تحت فشار و استرس اضافی قرار نمی‌دهد و به آسانی محتوایی که می‌خواهید سرعت بالاتری داشته باشد، را برای شما ارسال می‌کند. با بیت ریت‌های بالاتر، می‌توانید کارهای بیشتری انجام دهید: فیلم‌هایی با کیفیت بالا استریم کنید، بازی‌های آنلاین را با حداقل تاخیر، بازی کنید و در چند ثانیه فایل‌های حجیم را دانلود کنید.

مفهوم بیت استریم چیست؟ bit stream جریان پیوسته بیت ها روی مسیر ارتباطی است. این مسیر می‌تواند در داخل خود کامپیوتر باشد می‌تواند در  شبکه های کامپیوتری از کامپیوتر مبدا به کامپیوتر مقصد باشد. بهترین بیت ریت برای استریم را چگونه انتخاب کنم؟

در انتخاب بیت ریت مناسب برای استریم به دو نکته توجه کنید:

  • انتخاب بیت ریت کمتر از سرعت اینترنت
  • انتخاب کیفیت خروجی ویدیو متناسب با بیت ریت انتخابی

جالب است بدانید که می‌توانید بیت‌‌ریت‌هایی که هنگام مشاهده وب‌سایت خاصی دارید را به دست آورید. مقایسه بیت ریت‌های وب‌سایت‌ها خوب است اما عموما به طور عملی چنین اعدادی را نخواهید داشت زیرا به مواردی مانند تعداد ISP ها بستگی دارد. مثلا در نقاط مختلف دنیا، کاربران Google Fiber می‌توانند سرعت ۱ GBps یا ۱۰۰۰ Mbps داشته باشند، اما کاربرانی در امریکا که از Broadbandهای کابلی استفاده می‌کنند شانس بهره‌مندی از تنها ۱۰ Mbps را دارند.

محصولات پیشنهادی ما :

خرید کامپیوتر لنوو

خرید مینی کیس استوک

Sample rate چیست؟

در مورد صدا، سیمبل ریت مشخص می‌کند چند بار در ثانیه از صدا نمونه گرفته می‌شود. یعنی فرکانس نمونه‌های استفاده شده در رکورد دیجیتالی. هر چه تعداد نمونه‌های گرفته شده بیشتر باشد، صدا به صدای اصلی نزدیکتر است. 

Bit Rate و Sample Rate دو نوع نمونه برداری دیجیتال است که به ترتیب روی محور عمودی و محور افقی انجام می‌شود. هر چه این اعداد بیشتر باشند فایل صوتی با کیفیت تر و بزرگتری داریم که فضای بیشتری برای ذخیره نیاز دارد و از طرفی فشار بیشتری روی سیستم وارد می‌کند. تعداد نمونه برداری و انتخاب اعداد Bit Rate و Sample Rate را با توجه به مشخصات سیستم و نیاز خود تعیین کنید. به نمونه برداری در محور عمودی علاوه بر Bit Rate، عبارت Bit depth هم استفاده می‌شود.

استاندارد sample rate برای CD صوتی ۴۴.۱ KHz است یعنی در هر ثانیه از آهنگ، ۴۴۱۰۰ نمونه وجود دارد. سمپل ریت برای DVD video عدد ۸۸.۲ KHz و برای DVD-Audio عدد ۹۶ KHz است.

Bit depth چیست؟

به نرخ نمونه برداری و یا گرفتن تصویر، Sample Rate می‌گوییم و به تعداد بیت های استفاده شده برای تعریف هر Sample، اندازه سمپل و یا Bit depth گفته می‌شود. برای افزایش کیفیت می‌توان در کنار بالا بردن Sample Rate، میزان Bit Depth را بالا برد مثلا در تصویر بالا کیفیت با تغییر عدد Bit Depth متفاوت است.

بیت-ریت-چیست-؟
بیت-ریت-چیست-؟

فریم ریت چیست؟

ویدئو مجموعه تصاویری است که به ترتیب خاص و با سرعت مشخص نمایش داده می‌شوند به طوری که گویی تصاویر در حال حرکت هستند. به هر یک از این مجموعه تصاویر، فریم گفته می‌شود. 

فریم ریت به سرعت نمایش این عکس ها گفته می‌شود و فریم در ثانیه – Frame per Second – FPS واحد آن است. اگر ویدئویی با ۲۴fps گرفته شود، یعنی هر ثانیه از ویدئو شامل ۲۴ تصویر متفاوت و ثابت است.

بیت ریت هارد درایوهای HDD و SSD

دانستن بیت ریت هارد درایو و SSD، مهم است. بیت ریت در این زمینه یعنی تخمین سرعت خواندن و نوشتن دستگاه که تاثیر بسیار زیادی در بارگذاری و زمان ذخیره فایل‌ها، برنامه‌ها و بازی‌های حجیم دارد.

عموما هارد درایو‌های سنتی، سرعت خواندن و نوشتن تقریبا مشابهی دارند و تنها اختلاف بین آن‌ها RPM آن‌هاست: ۵۴۰۰ و ۷۲۰۰ یا ۱۰۰۰۰. از آنجایی که SSDها استوریج‌هایی مبتنی بر فلش هستند، RPM ندارند و از چیپ‌های کنترلی برای خواندن و نوشتن دیتاها استفاده می‌کنند.

دانستن بیت ریت هم برای خواندن و هم برای نوشتن بسیار مهم است: SSD‌های رده متوسط، سرعت ۵۰۰ مگابایت در ثانیه برای خواندن و ۲۰۰ مگابایت در ثانیه برای نوشتن دارند. در حالی که برای SSD‌های رده انترپرایزی، سرعت ۵۰۰ مگابایت در ثانیه هم برای خواندن و هم برای نوشتن لازم است. حتی اگر پردازنده عالی، رم فرکانس بالا و کارت گرافیک سریعی داشته باشید، کارایی کلی و نهایی سیستم شما همچنان تحت تاثیر سرعت هارد درایو شماست.

میزان خطای بیت یا BER چیست؟

نرخ خطای بیت یعنی نرخ خطاهایی که در سیستم انتقال رخ می‌دهد. در واقع BER یعنی تعداد خطاهایی که در تعداد مشخصی بیت رخ می‌دهد.

قبل از اینکه به تعریف BER بپردازم، تعریف مختصری از Data Channel ارایه می‌دهم. Data Channel به مسیر کامپیوتری گفته می‌شود که برای انتقال اطلاعات از دستگاهی به دستگاه‌های دیگر استفاده می‌شود و می‌تواند کابلی یا بی‌سیم باشد. حالا بیایید BER یا Bit Rate Error را تعریف کنیم: BER، پارامتر اصلی برای اندازه‌گیری کارایی Data Channel است.

پارامتر اصلی هنگام انتقال داده از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر، این است که چند خطا در داده‌ای که به مقصد می‌رسد وجود دارد، حال این انتقال یا از طریق لینک بی‌سیم و رادیویی است یا لینک مخابراتی کابلی.

تا حد زیادی میزان خطای بیت برای هر نوع اتصالی؛ از لینک‌های فیبر نوری گرفته تا ADSL، بی سیم، ارتباطات سلولار، لینک‌های loT و سایر موارد مناسب خواهد بود. اگرچه ممکن است Data Channel برای در نوع‌های انواع متفاوتی از تکنولوژی استفاده شوند، اما ارزیابی اولیه نرخ خطای بیت دقیقا یکسان است.

Bit-Rate-چیست؟
Bit-Rate-چیست؟

فرمول کلی محاسبه بیت ریت

BR = D ÷ T

BR = Bit Rate
D = Amount of Data
T = Time (usually seconds)

اصطلاح Bit Rate مترادفی برای نرخ انتقال داده یا همان Data Transfer Rate که به شکل ساده نرخ داده یا Data Rate هم گفته می‌شود است. معمولا بیت ریت وقتی که صحبت از تکنولوژی‌های انتقال است استفاده می‌شود و نرخ داده هنگام مقایسه تکنولوژی‌های انتقال برای کاربر نهایی. واحد نرخ انتقال اطلاعات در کامپیوتر همانند واحد بیت ریت bps و Kbit/s و Mbps است.