تفاوت رم های DDR چیست؟
تفاوت رم ها ( ddr2 , ddr3 , ddr4) چیست؟

تفاوت رم های DDR چیست؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس

تفاوت رم های DDR چیست؟

DDR2
تکنولوژی پیشرفت کرد و پردازنده ها روز به روز قدرتمندتر و حریص تر شدند. در این میان DDR هم به تنهایی دیگر جواب گو نبود. این موضوع تا ۲۰۰۳ و عرضه حافظه های DDR2 ادامه داشت. این حافظه ها همان ایده قبلی را این گونه جلو بردند که کلاک داخلی در نصف سرعت باس دیتا کار کند. این به معنی دست یابی به سرعتی تقریبا دو برابر DDR اصلی بود (۲۰۰ تا ۵۳۳ مگاهرتز با نرخ انتقال تا ۱۰۶۶ MegaTransfer در ثانیه). و باز هم میزان مصرف انرژی کمتر می شد (1‪.8 ولت).


DDR3
به طور طبیعی، DDR3 فرزند بعدی این خانواده بود که در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد و با کلاک داخلی نصف حافظه قبلی کار می کرد که سرعتی دو برایر DDR2 را به ارمغان می آورد (۴۰۰ تا ۱۰۶۶ مگاهرتز و حداکثر نرخ انتقال ۲۱۳۳ مگاترانسفر در ثانیه) و مصرف انرژی را باز هم کاهش داد (۱.۵ ولت)..

 

تفاوت رم ها ( ddr2 , ddr3 , ddr4) در چیست؟

رم (Random Access Memory)  حافظه کوتاه مدت، با قابلیت خواندن و نوشتن در رایانه است که به آن حافظه دسترسی تصادفی هم می گویند. وظیفه رم ذخیره موقت اطلاعات است بنابراین با هر بار خاموش و روش کردن کامیپوتر اطلاعات درون آن پاک می شود. رم تاثیر زیادی بر کارایی و سرعت کامپیوتر دارد.. .

SD RAM ( Synchronous Dynamic RAM)

یک نوع حافظه پویا است که وظیفه تبادل اطلاعات بین پردازنده را به صورت همزمان با استفاده از ساعت سیتم یا کلاک انجام می دهد. ماژول های این نوع رم دارای پهنای باند 64 بیتی هستند. این رم ها در سیستم هایی که از پردازنده هایPII ، PIII و PIVاستفاده می کنند به کار گرفته می شود. در این تکنولوژی در هر کلاک پالس یک بیت منقل می شود…

تفاوت رم های DDR چیست؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس

DDR RAM (Double Data Rate)

تکنولوژی DDR تحول بزرگی در حوزه کامپیوتر به وجود آورد و باعث افزایش سرعت چشمگیر در عملکرد سیستم های کامپیوتری شد. همانطور که از نام این تکنولوژی مشخص است، این رم ها قابلیت انتقال دو برابر داده را دارند، یعنی در هر کلاک پالس 2 بیت داده را منتقل می کنند. این در حالی است که SD RAM ها فقط یک بیت را در هر کلاک پالس منتقل می کردند..

رم های DDR انواع مختلفی دارند که در این مقاله به مقایسه آنها خواهیم پرداخت. رم های DDR1 و DDR2 تقریبا منسوخ شده اند، به همین دلیل مهمترین بخش مقایسه ما روی رم های DDR4 و DDR3 خواهد بود.

تفاوت رم هامقایسه DDR2 و DDR3

ظاهر

تفاوت اول در ظاهر است. محل شکاف رم های DDR2  و رم های DDR3 تفاوت دارد.

سرعت

این دو نوع رم ها تکنولوژی مشابهی دارند. DDR2 دارای 4 انتقال دهنده داده در هر کلاک هست در حالی که DDR3 دارای 8 انتقال دهنده می باشد. با این تفاسیر می توان گفت سرعت انتقال در DDR2 چیزی حدود 3200 مگابایت در ثانیه است در حالی که DDR3 دارای نرخ انتقال 6400 مگابایت در ثانیه می باشد. پس از نظر سرعت به وضوح DDR3 خیلی بهتر از DDR2 است.

ولتاژ

رم های DDR2 از ولتاژ 1.8 استفاده می کنند، در حالی که رم های DDR3 از ولتاژ 1.5 بهره می برند. بنابراین رم های DDR3 انرژی کمتری مصرف می کنند.

تفاوت رم ها : مقایسه DDR3 و DDR4                                              

تفاوت ظاهری

مشخص ترین تفاوت ظاهری در رم ها DDR2, DDR3 و DDR4 ، محل شکاف بین پین ها است که به راحتی قابل مشاهده می باشد. همچنین کانکتورهای رم های سری 4 با رم های سری 3 متفاوت است. رم های DDR4 دارای 288 پین هستند در حالی که DDR3 تنها 240 پین دارد. از نظر ابعاد هم رم های سری 4 از رم های سری 3 بزرگتر هستند.

تفاوت رم های DDR چیست؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید مینی کیس
تفاوت رم های DDR چیست؟

تفاوت رم های DDR چیست؟ ، خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس

کامپیوتر کارکرده  ،  گرافیک AMD  ،  گرافیک اینتل چیست ؟

تراکم و ظرفیت بالاتر

تراکم رم های DDR4 از رم های DDR3 بهتر است. تکنولوژی پیشرفته رم های DDR4 به سازندگان اجازه ساخت استیک های 4 تا 16 گیگابایت را می دهد، در حالی که ظرفیت رم های DDR3 512 مگابایت تا 8 گیگا بایت است.

مادربرهای سازگار با رم های DDR4 از 4رم DDR4 با ظرفیت 16 گیگابایت و در مجموع 64 گیگابایت پشتیبانی می کند ولی مادربردهای نسل های قبلی که با DDR3 سازگار هستند 32 گیگ پشتیبانی می کنند.

 درحال حاظر حداکثر رم DDR3 که یک مادربرد می تواند پشتیبانی کند 128 گیگابایت است. در حالی که این عدد برای رم های DDR4 512 گیگابایت می باشد.

سرعت باس

محدوده تبادل اطلاعات در DDR3 حدود 800 تا 2133 مگاهرتز است در حالی که رم های DDR4 سرعت بسیار بالاتری نسبت به بهترین نوع رم های DDR3 دارند. در حال حاظر این سرعت برای رم های DDR4 بیش از 4266 مگاهرتز است.

خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس

مصرف انرژی

ولتاژ رم های DDR3 1.5 و 1.65 ولت است. این ولتاژ برای رم های DDR4 عدد 1.2 را نشان می دهد.

سرعت خواندن

DDR4 پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به DDR3 دارد. رم های DDR3 در فرکاناس های بالاتر از 2400 مگاهرتز به مشکل برمی خورند.، اما در رم های DDR4 قابلیت کار با سرعت بسیار بالا در فرکانس 3200 مگاهرتز را دارند.

سرعت نوشتن

رم های  DDR3 قابلیت کار با سرعت 2400 مگاهرتز را دارند ولی رم های DDR4 تا سرعت 3600 مگاهرتز نیز کار می کنند.

تشخیص رم DDR2 و DDR3

همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید DDR3 تراشه های کوچکتر و مربعی شکل دارد. در DDR2 تراشه ها نسبت به DDR3 بزرگتر و نسبت به DDR1 کوچکتر هستند. از تفاوت دیگر DDR1 و DDR2 می توان به این مورد اشاره کرد که در DDR2 تراشه ها در مرکز RAM واقع شده اند اما در DDR1 این طور نیست و تراشه ها تقریبا نزدیک به لبه پایینی RAM است.

تشخیص DDR رم براساس تعداد پین

در DDR1 ما ۱۸۴ پین، در DDR2 ما ۲۴۰ پین و در DDR3 ما ۲۴۰ پین داریم.

تشخیص رم براساس ولتاژ

ولتاژ رم را نمی توانید از ظاهر رم تشخیص دهید اما ولتاژ روی اسلات رم مادربرد نوشته شده است. در DDR1 ما ولتاژ -۲٫۵ ، در DDR2 ما ولتاژ -۱٫۸  و در DDR3 ما ولتاژ -۱٫۵ ولت را داریم.

 

DDR چیست ؟