خرید کارت گرافیک
باید ها و نباید در ها خرید کارت گرافیک
فایل صوتی مقاله :
اگر قصد خرید کارت گرافیک دارید، اما با معیارهای مناسب خرید یک خرید کارت گرافیک آشنا نیستید، با ما همراه باشید
امروزه ک خرید کارت گرافیک های فراوانی از سوی دو غول این تکنولوژی، انویدیا (Nvidia) و ایامدی (AMD) به بازار عرضه شده است.
اما این فراوانی میتواند در انتخاب صحیح، مشکل ساز شود؛ زیرا اگر در هنگام خرید با معیارهای اساسی یک کارت گرافیک مناسب آشنا نباشید، ممکن است بعدها در کار خود با مشکلاتی مواجه شوید.
واحد پردازش گرافیکی (GPU) برای افرادی که پلتفرم رایانه شخصی را برای تجربه بازیهای ویدئویی ترجیح میدهند، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که بیشترین نقش را در اجرای بازیها ایفا می کند. در ادامه، به بررسی ۶ مورد اساسی در خرید یک خرید کارت گرافیک جدید میپردازیم که اصلیترین نقش را در «قدرت» و «قیمت» محصول ایفا میکنند.
۱. سه بخش مهم در مورد خرید کارت گرافیک:
شاخص اصلی در نشان دادن عملکرد نهایی یک کارت گرافیک، شماره مدل محصول است که ترکیبی از پردازنده گرافیکی (GPU)، میزان کلاک (Clock) و پهنای باند حافظه را به ما نشان میدهد. کارت گرافیک
مدل محصول همیشه ترکیبی از نام برند و عدد مدل است. برای مثال: Radeon R9 290X و GTX 780 Titan. اما موضوع اصلی این است که یک مدل اورکلاک شده پر زرق و برق با میزان رم بالا، میتواند عملکرد بسیاری بهتری از نسخههای جدیدتر با شماره مدل بالاتر داشته باشد.
بنابر این، از آنجایی که عملکرد در بازی هدف شما از خرید کارت گرافیک است، باید بهترین کارت گرافیکی را که قادر به تهیه آن هستید، خریداری کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که حتی اگر بودجه شما نا محدود است، نباید به سراغ بالاترین و پرسرعتترین خرید کارت گرافیک موجود در بازار بروید و پولی در حدود ۲ یا ۳ میلیون تومان را خرج کنید؛ زیرا دیگر اجزای سیستم شما هم نیازمند قدرتی بالا و مناسب هستند.
مشخص کردن رابطه میان شماره مدل و عملکرد اصلی خرید کارت گرافیک ، نیازمند تحقیقات فراوان است؛ زیرا این شمارهها نمیتوانند به تنهایی تصویر درستی از قدرت و عملکرد یک کارت گرافیک را در اختیار شما قرار دهند. اما اگر در مورد شماره مدل و برندهای مختلف کارت گرافیک اطلاعات داشته باشید، مسیر شما در خرید یک محصول جدید آسانتر خواهد بود.
۲. حافظه در خرید کارت گرافیک
انتخاب یک خرید کارت گرافیک با توجه به میزان حافظه، مثل خرید یک ماشین بزرگ با توجه به مخزن بنزین آن است! باور غلط در مورد میزان حافظه و خرید کارت گرافیک با مقدار حافظه بالا، بزرگترین و بیشترین خطایی است که دارندگان رایانههای شخصی آن را انجام میدهند.
اگر با رزولوشن بسیار بالا یا چندین صفحه نمایش کار نمیکنید، پس به میزان حافظه بالا نیازی ندارید. اما برای مثال اگر به دنبال تجربه بازیها در رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ یا رزولوشنی بالاتر هستید، باید به دنبال یک کارت گرافیک قدرتمند باشید. اینگونه کارت گرافیکها معمولا به صورت پیشفرض با مقدار حافظه بالا عرضه میشوند.
اما مورد اصلی که باید به آن توجه کنید، پهنای باند کارت گرافیک موردنظر است. در کارت گرافیک و نوع پهنای باند آن، همیشه به این نکته توجه داشته باشید: در نرخ ساعت یکسان، پهنای باند GDDR5 دو برابر بیشتر از پهنای باند DDR3 کارایی دارد. پس از آنجایی که پهنای باند نقش حیاتی در عملکرد یک خرید کارت گرافیک دارد، بار دیگر بر خرید محصولات GDDR5 تاکید میکنیم. همیشه این مثال کاربردی را به یاد داشته باشید: ۱ گیگابایت حافظه با پهنای باند GDDR5، از ۴ گیگابایت حافظه با پهنای باند DDR3 قویتر است.
۳. شناخت از سیستم خود قبل از خرید کارت گرافیک
بیشک خرید کارت گرافیک مهمترین بخش در یک رایانه شخصی مخصوص بازی است، اما دیگر تجهیزات سیستم شما هم در اجرای این عملیات سنگین و پیچیده، نقش دارند.
پس بهتر است قبل از خرید، با محدودیتهای سیستم خود (از نظر تکنولوژی) مطلع باشید. آیا سیستم شما از یک پردازنده مرکزی (CPU) دو هستهای مثل مدلهای Celeron، Pentium یا Athlon X2 بهره میبرد؟ اگر از این محصولات قدیمی استفاده میکنید، باید گفت این پردازندهها قدرت هماهنگ شدن با یک کارت گرافیک قدرتمند و امروزی را ندارند.
پس بهتر است پول خود را هدر ندهید و از یک کارت گرافیک میان رده استفاده کنید. اما اگر قصد دارید بهترین تجربه را در بازیهای امروزی داشته باشید و از خرید کارت گرافیک قدرتمند استفاده کنید، بهتر است به فکر ارتقای پردازنده خود باشید، پردازندهای که قادر است در کنار کارت گرافیک، بهترین تجربه از بازیها را در اختیار شما قرار دهد.
در کنار این مورد، صفحه نمایش شما یک عامل حیاتی دیگر است. اگر از یک صفحه نمایش با اندازه تصویر ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ استفاده میکنید، پس نیازی به خرید یک خرید کارت گرافیک بسیار قدرتمند ندارید. اما در مقابل اگر صفحه نمایشی با اندازه ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ را در اختیار دارید، یک خرید کارت گرافیک میان رده نمیتواند پاسخگوی نیازهای شما در اجرای بازیهای سه بعدی امروزی باشد. اهداف خود را مشخص کنید، نوع بازیهایی که قصد دارید آنها را تجربه کنید در نظر بگیرید، سیستم خود را بررسی کنید و بعد از آن به خرید یک کارت گرافیک فکر کنید. کارت گرافیک
سازگاربودن خرید کارت گرافیک با کیس و منبعِ تغذیه
پس از آن که خرید کارت گرافیک خود را تکمیل کردید، با هیجان به سراغ کیس خود میروید تا آن را نصب کنید. اما با صحنهای روبرو میشوید که هیجاناتِ شما را به کلی نابود میکند: کارت گرافیک شما چند اینچ از محل اصلی خود بزرگتر است و جای مناسبی ندارد!
قبل از خرید کارت گرافیک ، حتما بیشترینِ طولِ کارت گرافیکی که کیس شما میتواند پشتیبانی کند را از سایتِ سازندهی کیس پیدا کنید. از طرفی دیگر، منبع تغذیهی کیس شما نقشِ بسیار مهمی دارد. منبع تغذیهی شما چند پین اتصال دهندهی ۶ و ۸ تایی از نوع PCIe دارد؟ این منبع تغذیه برای چه میزان وات یا توانِ خروجی برای قطعات طراحی شده است؟
اینها سوالاتی هستند که در انتخاب و خرید یک منبع تغذیهی مناسب نقش اساسی را ایفا میکنند. اطلاعاتِ منبع تغذیه خود را با میزان برق مصرفی کارت گرافیکی که قصد خرید آن را دارید، مقایسه کنید.
اگر منبع تغذیهی شما نمیتواند میزان برق مصرفی خرید کارت گرافیک مورد نظر شما را ارائه کند، باید به سراغ کارت گرافیک دیگری بروید و یا منبع تغذیهی خود را ارتقا دهید (که البته ارتقای منبعِ تغذیه منطقیتر است). اگر قصد خرید یک منبع تغذیه را دارید، بهتر است به سراغ برندهای معروف و قابل اعتماد (مثل Corsair، CoolerMaster و Green) بروید. زیرا خرید یک منبع تغذیه از نامی قابل اعتماد، بسیار مهمتر از عاملی همچون «آخرین میزان واتِ قابل دریافت» در اینگونه محصولات است؛
زیرا بیشتر تولیدکنندگانی که در این زمینه معروف نیستند و محصولاتِ با کیفیتی تولید نمیکنند، در اکثر مواقع «کمترین میزان وات در خروجی منبع تغذیه» خود را به جای «بیشترین میزان وات خروجی»، قرار میدهند. خرید کارت گرافیک
به طور کلی، اگر منبع تغذیه مورد نظر از نامهای معروف است و شامل اتصالدهندههای PCIe مناسب برای کارت گرافیک شما میشود، بهتر است آن را خریداری کنید. از طرفی اگر به دنبال منبع تغذیه بسیار بهتری هستید، به دنبال منابعی باشید که دارای سیمهای اتصال PCIe بیشتری است. کارت گرافیک
سیستم خنک کننده در خرید کارت گرافیک
کارت گرافیکهایی با عملکرد بالا، مقدار زیادی برق مصرف میکنند و این مقداراز مصرف برق، باعث ایجاد گرمای شدیدی میشود.
اگر از خنک کننده مناسبی استفاده نکنید، این گرما تا حدی بالا میرود که میتواند کارت گرافیک را ذوب کند. به صورت کلی، دو مدل خنک کننده وجود دارد: رفرنس (Reference) و افترمارکت (Aftermarket). خنک کنندههای رفرنس معمولا بر روی کارتهای گرافیک ارزان قیمت یافت میشوند. این خنک کنندههای معمولی، هوا را از پشت کیس شما به بیرون میبرند که میتواند در خنک نگه داشتن سیستم و بالا نرفتن دما، موثر باشد. اما متاسفانه این نوع خنک کنندهها صدای بیشتر را ایجاد میکنند.
با پرداخت مبلغی بیشتر، شما با خرید کارت گرافیک قدرتمندی روبرو میشوید که به خنک کنندههای سفارشی شده مجهز شدهاند. این خنک کنندهها انواع مختلفی دارند که با توجه به شرکت سازنده، تغییر میکند؛ مثل توئینفروز ( Twin Frozr) از شرکت اماسآی (MSI) یا ویندفورس (Windforce) از شرکت گیگابایت (Gigabyte). خنک کنندههای سفارشی سازی شده معمولا صدای کمتری ایجاد میکنند و در خنک کردن کارت گرافیک شما عملکرد بهتری دارند.
اما از طرفی دیگر خنک کنندههای افترمارکت مشکلی هم دارند. این خنک کنندهها گرمای گرفته شده از خرید کارت گرافیک را در بعضی قسمتهای کیس پخش میکنند و ممکن است در بعضی مواقع سیستم را در خنک کردن کلی سیستم، دچار مشکل کنند.
اینجاست که توانایی سیستم شما در خارج کردن گرما از محیط کیس وارد عمل میشود. اگر پردازنده مرکزی سیستم شما به دمای بالای ۵۵ درجه سلسیوس میرسد، قطعا انتخاب شما خنک کنندههای افترمارکت خواهد بود، حتی اگر کمی پر سروصدا باشد؛ زیرا این نوع خنک کننده میتواند گرما را از پشت کیس خارج کند تا گرمای ایجاد شده باعث بالاتر رفتن دمای پردازنده مرکزی سیستم نشود. کارت گرافیک
اما اگر پردازنده مرکزی شما به دمای بالای ۵۵ درجه سلسیوس نمیرسد، خنک کنندههای سفارشی سازی شده میتواند گزینه بهتری برای کارت گرافیک شما باشد؛ زیرا خنک کنندگی مناسب میتواند عمر این قطعه مهم را افزایش دهد. اگر حرارت سیستم شما بسیار بالاست، میتوانید از خنک کنندههای افترمارکت و خنک کنندههای مایع برای کاهش دمای پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و دیگر اجزای سیستم استفاده کنید. اما به کار گیری این سیستمها، نه تنها هزینه را افزایش میدهد، بلکه پیچیدگی زیادی به پیکربندی کیس شما خواهد داد. کارت گرافیک
اما با در نظر گرفتن هرکدام از راههای بیان شده، به یاد داشته باشید: خنک نگه داشتن سیستم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس در درست اجرا شدن آن دقت داشته باشید
خرید کارت گرافیک از کدام شرکت مناسبتر است؟
این سوال در زمینهی خرید کارت گرافیک یکی از متداولترین سوالهایی است که تقریبا اکثر کاربران با آن مواجه میشوند.
بسیاری از کاربران از محصولات این دو شرکت استفاده میکنند و هر یک نیز از کیفیت قطعهی خود راضی هستند.
در سالهای اخیر انویدیا معمولا بیشتر هدف گیمرها قرار داشت، اما امروزه ایامدی نیز توانسته با ارائهی محصولات بسیار با کیفیت و در عین حال ارزان قیمت، بخش بزرگی از بازار را تصاحب کند؛ بنابراین انتخاب بین گرافیکهای این دو شرکت تا حد زیادی به تجربهی شخصی و سلیقهی کاربر مربوط میشود. خرید کارت گرافیک
دیگر قطعات کامپیوتر را بررسی کنید
گاهی اوقات کاربران، تنها دلیل ضعف سیستم خود را در بخش گرافیک میبینند و بدون اینکه از قدرت دیگر قطعات اطلاع کافی داشته باشند، اقدام به تعویض این قطعه میکنند. خرید کارت گرافیک
مشکلی که عموما گریبان این دسته از کاربران را میگیرد، گلوگاه یا عدم هماهنگی سختافزاری است. کارت گرافیک
بعنوان مثال اگر شما از خرید کارت گرافیک جدید و قدرتمند استفاده کنید درحالیکه پردازندهی شما از قدرت کافی برخوردار نیست، حین انجام بازیهای ویدئویی تمام فشار روی پردازنده قرار میگیرد و طبیعتا بازی نیز با مکث و افت فریم مواجه میشود؛ بنابراین قبل از خرید کارت گرافیک حتما از هماهنگی قطعات سختافزاری آن مطمعن شوید.
برای این کار میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، از هماهنگی قطعات انتخابی مطلع شوید و یا از کارشناسان کامپیوتر در این زمینه مشاوره بگیرید. کارت گرافیک
چرا به خرید کارت گرافیک جدید نیاز داریم؟
پیش از خرید کارت گرافیک ، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که برای چه کاری به گرافیک جدید نیاز داریم؟
بعنوان مثال؛ اگر انجام بازیهای روز مد نظر باشد، نیازی نیست لزوما بهترین مدل کارت گرافیک خریداری شود، چراکه با صرف هزینهی پایین نیز میتوان گرافیکی خرید که همهی بازیهای روز را با اعمال تنظیمات متوسط یا پایین اجرا کند. اگر انجام بازی با کیفیت بالا برایتان مهم است، میتوانید به گرافیکهای گرانقیمتتر رجوع کنید.
برخی از کاربران نیز برای کار با برنامههای گرافیکی و ویرایش فیلم و تصویر به گرافیک نیاز دارند که معمولا گرافیکهای گیمینگ به خوبی از عهدهی انجام این کار بر میآیند؛ بنابراین اگر در کنار بازی کردن نیاز به گرافیکی برای کار با برنامههای گرافیکی دارید، بهتر است سراغ گرافیکهای رده بالا بروید. چراکه میتوانید در دراز مدت نیز از آنها بهرهی کافی ببرید.
نکات قابل توجه در خرید کارت گرافیک
با توجه به مطالبی که در ابتدای مطلب عنوان شد، اولین نکتهای که باید برای خرید یک کارت گرافیک مورد توجه قرار بگیرد این است که بدانید نوع کاربری سیستم شما چیست. از جمله نکات دیگری که در کارت گرافیک مورد بررسی قرار میگیرد سرعت پردازش آن است.
در کارتهای گرافیکی بخشی با نام GPU (Graphic Process Unit) وجود دارد که واحد پردازنده گرافیکی نامیده میشود. در واقع GPU قطعهای مشابه CPU است با این تفاوت که وظیفه پردازش سریع تصاویر و گرافیک در رایانه را بر عهده دارد. بدون تردید بالاتر بودن سرعت پردازش در این قطعه، راندمان کارت گرافیکی شما را نیز افزایش میدهد.
یکی دیگر از نکات مهم در خرید کارت گرافیک حافظه داخلی آن است.
به عنوان مثال کارتهای گرافیکی با عباراتی مانند ۵۱۲ مگابایت یا یک گیگابایت معرفی میشود که در این زمینه نیز بالاتر بودن میزان حافظه داخلی راندمان گرافیکی سیستم را بالاتر میبرد اما باید به این نکته توجه داشت که این حافظه در صورتی کارآمدی خود را دارد که سرعت پردازش در واحد پردازش گرافیکی (GPU) کافی باشد.
نکته قابل توجه دیگر درباره کارت گرافیک، سیستم خنککننده آن است. معمولا یکی از مشکلاتی که در استفاده از کارتهای گرافیکی به وجود میآید و به هنگ کردن سیستم منجر میشود، داغ شدن بیش از اندازه کارت گرافیکی است.
این موضوع به ویژه در انجام بازیهای رایانهای که میزان پردازش در این قطعه سختافزاری بالاتر میرود از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین کارتهای گرافیکی که دارای سیستم خنککننده قویتری هستند برای کاربرانی که قصد دارند بیشترین توان کارت گرافیک را به کار بگیرند قابل اهمیت است. کارت گرافیک
اگر بخواهیم از معتبرترین شرکتهای تولیدکننده کارت گرافیک نیز نام ببریم بدون شک نام دو شرکت NVidia و AMD به زبان خواهد آمد. سالهاست که این دو شرکت سیطره تولید کارتهای گرافیکی را در دست گرفتهاند و در رقابتی سرسختانه با یکدیگر تلاش کردهاند سهم خود را از این بازار افزایش دهند. کارت گرافیک
مشاهده مشخصات خرید کارت گرافیک:
نکته دیگری که در این مطلب به آن اشاره میکنیم نحوه مشاهده اطلاعات کارت گرافیک رایانه است. اگر هماکنون مقابل رایانه خود نشستهاید میتوانید به سادگی و با مراجعه به بخش Device Manager مشخصات کارت گرافیک رایانه خود را مشاهده کنید. برای انجام این کار باید روی My Computer راست کلیک کرده و در منوی باز شده، گزینه Properties را انتخاب کنید. حال با انتخاب گزینـه Device Manager پنجرهای که حاوی اطلاعات سختافزاری سیستـم است، نمایش داده میشود.
در این قسمت بخشی که مربوط به مشخصات کارت گرافیک رایانه شماست با نام Display Adaptors قابل مشاهده است. کلیک روی آن اطلاعات مربوط به کارت گرافیک را به شما نمایش خواهد داد.
اما راه دیگری نیز وجود دارد که به شما امکان میدهد اطلاعات بیشتری را درباره کارت گرافیک رایانه خود کسب کنید. برای انجام این کار ابتدا باید پنجره Run ویندوز را باز کنید که این کار علاوه بر مراجعه به منوی Start با فشردن همزمان کلیدهای ویندوز و R نیز امکانپذیر است.
حال باید عبارت dxdiag را در این پنجره تایپ کنید. با تایید کردن اطلاعات ورودی در آن، پنجرهای باز خواهد شد که مشخصات سیستم شما را به نمایش میگذارد. این پنجره DirectX Diagnostic Tool نام دارد. بخش مورد نظر ما در این ابزار قسمتی که با نام Display مشخص شده و اطلاعات مربوط به کارت گرافیکی شما را نمایش میدهد. در این قسمت میتوانید اطلاعات کامل کارت گرافیک رایانه خود را مشاهده کنید .
دانلود فابل Pdf این مقاله :