باید ها و نباید در خرید کارت گرافیک
خرید کارت گرافیک باید ها و نباید

خرید کارت گرافیک

باید ها و نباید در ها خرید کارت گرافیک

فایل صوتی مقاله :

اگر قصد خرید کارت گرافیک دارید، اما با معیارهای مناسب خرید  یک خرید کارت گرافیک آشنا نیستید، با ما همراه باشید

امروزه ک خرید کارت گرافیک های فراوانی از سوی دو غول این تکنولوژی،  انویدیا (Nvidia) و ای‌ام‌دی (AMD) به بازار عرضه شده است.

اما این فراوانی می‌تواند در انتخاب صحیح،  مشکل ساز شود؛ زیرا اگر در هنگام خرید با معیارهای اساسی یک  کارت گرافیک مناسب آشنا نباشید، ممکن است بعدها در کار خود با مشکلاتی مواجه شوید.

واحد پردازش گرافیکی (GPU) برای افرادی که پلتفرم رایانه‌ شخصی را برای تجربه بازی‌های ویدئویی ترجیح می‌دهند، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که بیشترین نقش را در اجرای بازی‌ها ایفا می کند. در ادامه، به بررسی ۶ مورد اساسی در خرید یک خرید کارت گرافیک جدید می‌پردازیم که اصلی‌ترین نقش را در «قدرت» و «قیمت» محصول ایفا می‌کنند.

۱. سه بخش مهم در مورد خرید کارت گرافیک:

شاخص اصلی در نشان دادن عملکرد نهایی یک کارت گرافیک، شماره مدل محصول است که ترکیبی از پردازنده گرافیکی (GPU)، میزان کلاک (Clock) و پهنای باند حافظه را به ما نشان می‌دهد. کارت گرافیک

مدل محصول همیشه ترکیبی از نام برند و عدد مدل است. برای مثال: Radeon R9 290X و GTX 780 Titan. اما  موضوع اصلی  این است که یک مدل اورکلاک شده پر زرق و برق با میزان رم بالا، می‌تواند عملکرد بسیاری بهتری از نسخه‌های جدیدتر با شماره مدل‌ بالاتر داشته باشد.

بنابر این، از آنجایی که عملکرد در بازی هدف شما از خرید کارت گرافیک است، باید بهترین کارت گرافیکی را که قادر به تهیه آن هستید، خریداری کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که حتی اگر بودجه شما نا محدود است، نباید به سراغ بالاترین و پرسرعت‌ترین خرید کارت گرافیک موجود در بازار بروید و پولی در حدود ۲ یا ۳ میلیون تومان را خرج کنید؛ زیرا دیگر اجزای سیستم شما هم نیازمند قدرتی بالا و مناسب هستند.

مشخص کردن رابطه میان شماره مدل و عملکرد اصلی خرید کارت گرافیک ، نیازمند تحقیقات فراوان است؛ زیرا این شماره‌ها نمی‌توانند به تنهایی تصویر درستی از قدرت و عملکرد یک کارت گرافیک را در اختیار شما قرار دهند. اما اگر در مورد شماره مدل و برندهای مختلف  کارت گرافیک اطلاعات داشته باشید، مسیر شما در خرید یک محصول جدید آسان‌تر خواهد بود.  

۲. حافظه در  خرید کارت گرافیک

انتخاب یک خرید کارت گرافیک با توجه به میزان حافظه، مثل خرید یک ماشین بزرگ با توجه به مخزن بنزین‌ آن است! باور غلط در مورد میزان حافظه و خرید کارت گرافیک با مقدار حافظه بالا، بزرگ‌ترین و بیشترین خطایی است که دارندگان رایانه‌های شخصی آن را انجام می‌دهند.

 اگر با رزولوشن بسیار بالا یا چندین صفحه نمایش کار نمی‌کنید، پس به میزان حافظه بالا نیازی ندارید. اما برای مثال اگر به دنبال تجربه بازی‌ها در رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ یا رزولوشنی بالاتر هستید، باید به دنبال یک کارت گرافیک قدرتمند باشید. اینگونه کارت گرافیک‌ها معمولا به صورت پیش‌فرض با مقدار حافظه بالا عرضه می‌‌شوند.

اونیکس کالا
اونیکس کالا

اما مورد اصلی که باید به آن توجه کنید، پهنای باند کارت گرافیک موردنظر است. در کارت گرافیک و نوع پهنای باند آن، همیشه به این نکته توجه داشته باشید: در نرخ ساعت یکسان،  پهنای باند GDDR5 دو برابر بیشتر از پهنای باند DDR3 کارایی دارد. پس از آنجایی که پهنای باند نقش حیاتی در عملکرد یک خرید کارت گرافیک  دارد، بار دیگر بر خرید محصولات GDDR5 تاکید می‌کنیم. همیشه این مثال کاربردی را به یاد داشته باشید: ۱ گیگابایت حافظه با پهنای باند GDDR5، از ۴ گیگابایت حافظه با پهنای باند DDR3 قوی‌تر است.

۳. شناخت از سیستم خود قبل از خرید کارت گرافیک

بی‌شک خرید کارت گرافیک مهم‌ترین بخش در یک رایانه شخصی مخصوص بازی است،  اما دیگر تجهیزات سیستم شما هم در اجرای این عملیات سنگین و پیچیده، نقش دارند.

 پس بهتر است قبل از خرید، با محدودیت‌های سیستم خود (از نظر تکنولوژی) مطلع باشید. آیا سیستم شما از یک پردازنده مرکزی (CPU) دو هسته‌ای مثل مدل‌های  Celeron، Pentium یا Athlon X2 بهره می‌برد؟ اگر از این محصولات قدیمی استفاده می‌کنید، باید گفت این پردازنده‌ها قدرت هماهنگ شدن با یک کارت گرافیک قدرتمند و امروزی را ندارند.

پس بهتر است پول خود را هدر ندهید و از یک کارت گرافیک میان رده استفاده کنید. اما اگر قصد دارید بهترین تجربه را در بازی‌های امروزی داشته باشید و از خرید کارت گرافیک قدرتمند استفاده کنید، بهتر است به فکر ارتقای پردازنده خود باشید،  پردازنده‌ای که قادر است در کنار کارت گرافیک، بهترین تجربه از بازی‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

در کنار این مورد، صفحه نمایش شما یک عامل حیاتی دیگر است. اگر از یک صفحه نمایش با اندازه تصویر ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴  استفاده می‌کنید، پس نیازی به خرید یک خرید کارت گرافیک بسیار قدرتمند ندارید. اما در مقابل اگر صفحه نمایشی با اندازه ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ را در اختیار دارید، یک خرید کارت گرافیک میان رده نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای شما در اجرای بازی‌های سه بعدی امروزی باشد. اهداف خود را مشخص کنید، نوع بازی‌هایی که قصد دارید آن‌ها را تجربه کنید در نظر بگیرید، سیستم‌ خود را بررسی کنید و بعد از آن به خرید یک کارت گرافیک فکر کنید. کارت گرافیک

 سازگاربودن خرید کارت گرافیک  با کیس و منبعِ تغذیه

پس از آن که خرید کارت گرافیک خود را تکمیل کردید، با هیجان به سراغ کیس خود می‌روید تا آن را نصب کنید. اما با صحنه‌ای روبرو می‌شوید که هیجاناتِ شما را به کلی نابود می‌کند: کارت گرافیک شما چند اینچ از محل اصلی خود بزرگ‌تر است و جای مناسبی ندارد!

قبل از خرید کارت گرافیک ، حتما بیشترینِ طولِ کارت گرافیکی که کیس شما می‌تواند پشتیبانی کند را از سایتِ سازنده‌ی کیس پیدا کنید. از طرفی دیگر، منبع تغذیه‌ی کیس شما نقشِ بسیار مهمی دارد. منبع تغذیه‌ی شما چند پین اتصال دهنده‌ی ۶ و ۸ تایی از نوع PCIe دارد؟ این منبع تغذیه برای چه میزان وات یا توانِ خروجی برای قطعات طراحی شده است؟

 این‌ها سوالاتی هستند که در انتخاب و خرید یک منبع تغذیه‌ی مناسب نقش اساسی را ایفا می‌کنند. اطلاعاتِ منبع تغذیه خود را با میزان برق مصرفی کارت گرافیکی که قصد خرید آن را دارید، مقایسه کنید.

onyxkala
onyxkala

اگر منبع تغذیه‌ی شما نمی‌تواند میزان برق مصرفی خرید کارت گرافیک مورد نظر شما را ارائه کند، باید به سراغ کارت گرافیک دیگری بروید و یا منبع تغذیه‌ی خود را ارتقا دهید (که البته ارتقای منبعِ تغذیه منطقی‌تر است). اگر قصد خرید یک منبع تغذیه را دارید، بهتر است به سراغ برند‌های معروف و قابل اعتماد (مثل Corsair، CoolerMaster و Green) بروید. زیرا خرید یک منبع تغذیه از نامی قابل اعتماد، بسیار مهم‌تر از عاملی همچون «آخرین میزان واتِ قابل دریافت» در این‌گونه محصولات است؛

 زیرا بیشتر تولیدکنندگانی که در این زمینه معروف نیستند و محصولاتِ با کیفیتی تولید نمی‌کنند، در اکثر مواقع «کمترین میزان وات در خروجی منبع تغذیه» خود را به جای «بیشترین میزان وات خروجی»، قرار می‌دهند. خرید کارت گرافیک

 به طور کلی، اگر منبع تغذیه مورد نظر از نام‌های معروف است و شامل اتصال‌دهنده‌های PCIe مناسب برای کارت گرافیک شما می‌شود، بهتر است آن را خریداری کنید. از طرفی اگر به دنبال منبع تغذیه بسیار بهتری هستید، به دنبال منابعی باشید که دارای سیم‌های اتصال PCIe بیشتری است. کارت گرافیک

سیستم خنک کننده در خرید کارت گرافیک

کارت گرافیک‌هایی با عملکرد بالا، مقدار زیادی برق مصرف می‌کنند و این مقداراز مصرف برق، باعث ایجاد گرمای شدیدی می‌شود.

 اگر از خنک کننده مناسبی استفاده نکنید،  این گرما تا حدی بالا می‌رود که می‌تواند کارت گرافیک را ذوب کند. به صورت کلی، دو مدل خنک کننده وجود دارد: رفرنس (Reference) و افترمارکت (Aftermarket). خنک کننده‌های رفرنس معمولا بر روی کارت‌های گرافیک ارزان قیمت یافت می‌شوند. این خنک کننده‌های معمولی، هوا را از پشت کیس شما به بیرون می‌برند که می‌تواند در خنک نگه داشتن سیستم و بالا نرفتن دما، موثر باشد. اما متاسفانه این نوع خنک کننده‌ها صدای بیشتر را ایجاد می‎کنند.

با پرداخت مبلغی بیشتر، شما با خرید کارت گرافیک قدرتمندی روبرو می‌شوید که به خنک کننده‌های سفارشی شده مجهز شده‌اند. این خنک کننده‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به شرکت سازنده، تغییر می‌کند؛ مثل توئین‌فروز ( Twin Frozr) از شرکت ام‌اس‌آی (MSI) یا ویندفورس (Windforce) از شرکت گیگابایت (Gigabyte). خنک کننده‌های سفارشی سازی شده معمولا صدای کمتری ایجاد می‌کنند و در خنک کردن کارت گرافیک شما عملکرد بهتری دارند.

اما از طرفی دیگر خنک کننده‌های افترمارکت مشکلی هم دارند. این خنک کننده‌ها گرمای گرفته شده از خرید کارت گرافیک را در بعضی قسمت‌های کیس پخش می‎کنند و ممکن است در بعضی مواقع سیستم را در خنک کردن کلی سیستم، دچار مشکل کنند.

 اینجاست که توانایی سیستم شما در خارج کردن گرما از محیط کیس وارد عمل می‌شود. اگر پردازنده مرکزی سیستم شما به دمای بالای ۵۵ درجه سلسیوس می‌رسد، قطعا انتخاب شما خنک کننده‌های افترمارکت خواهد بود، حتی اگر کمی پر سروصدا باشد؛ زیرا این نوع خنک کننده می‌تواند گرما را از پشت کیس خارج کند تا گرمای ایجاد شده باعث بالاتر رفتن دمای پردازنده مرکزی سیستم نشود. کارت گرافیک

 اما اگر پردازنده مرکزی شما به دمای بالای ۵۵ درجه سلسیوس نمی‌رسد، خنک کننده‌های سفارشی سازی شده می‌تواند گزینه بهتری برای کارت گرافیک شما باشد؛ زیرا خنک کنندگی مناسب می‌تواند عمر این قطعه مهم را افزایش دهد. اگر حرارت سیستم شما بسیار بالاست، می‌توانید از خنک کننده‌های افترمارکت و خنک کننده‌های مایع برای کاهش دمای پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و دیگر اجزای سیستم استفاده کنید. اما به کار گیری این سیستم‌ها، نه تنها هزینه را افزایش می‌دهد، بلکه پیچیدگی زیادی به پیکربندی کیس شما خواهد داد. کارت گرافیک

کارت گرافیک
کارت گرافیک

اما با در نظر گرفتن هرکدام از راه‌های بیان شده، به یاد داشته باشید: خنک نگه داشتن سیستم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس در درست اجرا شدن آن دقت داشته باشید

خرید کارت گرافیک از کدام شرکت مناسب‌تر است؟

این سوال در زمینه‌ی خرید کارت گرافیک  یکی از متداول‌ترین سوال‌هایی است که تقریبا اکثر کاربران با آن مواجه می‌شوند.

بسیاری از کاربران از محصولات این دو شرکت استفاده می‌کنند و هر یک نیز از کیفیت قطعه‌ی خود راضی هستند.

 در سال‌های اخیر انویدیا معمولا بیشتر هدف گیمر‌ها قرار داشت، اما امروزه ای‌ام‌دی نیز توانسته با ارائه‌ی محصولات بسیار با کیفیت و در عین حال ارزان قیمت، بخش بزرگی از بازار را تصاحب کند؛ بنابراین انتخاب بین گرافیک‌های این دو شرکت تا حد زیادی به تجربه‌ی شخصی و سلیقه‌ی کاربر مربوط می‌شود. خرید کارت گرافیک

دیگر قطعات کامپیوتر را بررسی کنید

گاهی اوقات کاربران، تنها دلیل ضعف سیستم خود را در بخش گرافیک می‌بینند و بدون اینکه از قدرت دیگر قطعات اطلاع کافی داشته باشند، اقدام به تعویض این قطعه می‌کنند. خرید کارت گرافیک

مشکلی که عموما گریبان این دسته از کاربران را می‌گیرد، گلوگاه یا عدم هماهنگی سخت‌افزاری است. کارت گرافیک

بعنوان مثال اگر شما از خرید کارت گرافیک جدید و قدرتمند استفاده کنید درحالیکه پردازنده‌ی شما از قدرت کافی برخوردار نیست، حین انجام بازی‌های ویدئویی تمام فشار روی پردازنده قرار می‌گیرد و طبیعتا بازی نیز با مکث و افت فریم مواجه می‌شود؛ بنابراین قبل از خرید کارت گرافیک حتما از هماهنگی قطعات سخت‌افزاری آن مطمعن شوید.

برای این کار می‌توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، از هماهنگی قطعات انتخابی مطلع شوید و یا از کارشناسان کامپیوتر در این زمینه مشاوره بگیرید. کارت گرافیک

چرا به خرید کارت گرافیک  جدید نیاز داریم؟

پیش از خرید کارت گرافیک  ، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که برای چه کاری به گرافیک جدید نیاز داریم؟

بعنوان مثال؛ اگر انجام بازی‌های روز مد نظر باشد، نیازی نیست لزوما بهترین مدل کارت گرافیک خریداری شود، چراکه با صرف هزینه‌ی پایین نیز می‌توان گرافیکی خرید که همه‌ی بازی‌های روز را با اعمال تنظیمات متوسط یا پایین اجرا کند. اگر انجام بازی با کیفیت بالا برایتان مهم است، می‌توانید به گرافیک‌های گران‌قیمت‌تر رجوع کنید.

برخی از کاربران نیز برای کار با برنامه‌های گرافیکی و ویرایش فیلم و تصویر به گرافیک نیاز دارند که معمولا گرافیک‌های گیمینگ به خوبی از عهده‌ی انجام این کار بر می‌آیند؛ بنابراین اگر در کنار بازی کردن نیاز به گرافیکی برای کار با برنامه‌های گرافیکی دارید، بهتر است سراغ گرافیک‌های رده بالا بروید. چراکه می‌توانید در دراز مدت نیز از آن‌ها بهره‌ی کافی ببرید.

نکات قابل توجه در خرید کارت گرافیک



با توجه به مطالبي که در ابتداي مطلب عنوان شد، اولين نکته‌اي که بايد براي خريد يک کارت گرافيک مورد توجه قرار بگيرد اين است که بدانيد نوع کاربري سيستم شما چيست. از جمله نکات ديگري که در کارت گرافیک مورد بررسي قرار  مي‌گيرد سرعت پردازش آن است.

در کارت‌هاي گرافيکي بخشي با نام GPU (Graphic Process Unit) وجود دارد که واحد پردازنده گرافيکي ناميده مي‌شود. در واقع GPU قطعه‌اي مشابه CPU است با اين تفاوت که وظيفه پردازش سريع تصاوير و گرافيک در رايانه را بر عهده دارد. بدون ترديد بالاتر بودن سرعت پردازش در اين قطعه، راندمان کارت گرافيکي شما را نيز افزايش مي‌دهد.

خرید کارت کرافیک
خرید کارت کرافیک

يکي ديگر از نکات مهم در خرید کارت گرافیک حافظه داخلي آن است.

 به عنوان مثال کارت‌هاي گرافيکي با عباراتي مانند 512 مگابايت يا يک گيگابايت معرفي مي‌شود که در اين زمينه نيز بالاتر بودن ميزان حافظه داخلي راندمان گرافيکي سيستم را بالاتر مي‌برد اما بايد به اين نکته توجه داشت که اين حافظه در صورتي کارآمدي خود را دارد که سرعت پردازش در واحد پردازش گرافيکي (GPU) کافي باشد.

 نکته قابل توجه ديگر درباره کارت گرافيک، سيستم خنک‌کننده آن است. معمولا يکي از مشکلاتي که در استفاده از کارت‌هاي گرافيکي به وجود مي‌آيد و به هنگ کردن سيستم منجر مي‌شود، داغ شدن بيش از اندازه کارت گرافيکي است.

اين موضوع به ويژه در انجام بازي‌هاي رايانه‌اي که ميزان پردازش در اين قطعه سخت‌افزاري بالاتر مي‌رود از اهميت بيشتري برخوردار است. بنابراين کارت‌هاي گرافيکي که داراي سيستم خنک‌کننده قوي‌تري هستند براي کاربراني که قصد دارند بيشترين توان کارت گرافيک را به کار بگيرند قابل اهميت است. کارت گرافیک

اگر بخواهيم از معتبرترين شرکت‌هاي توليدکننده کارت گرافيک نيز نام ببريم بدون شک نام دو شرکت NVidia و AMD به زبان خواهد آمد. سال‌هاست که اين دو شرکت سيطره توليد کارت‌هاي گرافيکي را در دست گرفته‌اند و در رقابتي سرسختانه با يکديگر تلاش کرده‌اند سهم خود را از اين بازار افزايش  دهند. کارت گرافیک

مشاهده مشخصات خرید کارت گرافیک:



نکته ديگري که در اين مطلب به آن اشاره مي‌کنيم نحوه مشاهده اطلاعات کارت گرافيک رايانه است. اگر هم‌‌اکنون مقابل رايانه خود نشسته‌ايد مي‌‌توانيد به سادگي و با مراجعه به بخش Device Manager مشخصات کارت گرافیک رايانه خود را مشاهده کنيد. براي انجام اين کار بايد روي My Computer راست کليک کرده و در منوي باز شده، گزينه Properties را انتخاب کنيد. حال با انتخاب گزينـه Device Manager پنجره‌اي که حاوي اطلاعات سخت‌افزاري سيستـم است، نمايش داده مي‌شود.

 در اين قسمت بخشي که مربوط به مشخصات کارت گرافیک رايانه شماست با نام Display Adaptors قابل مشاهده است. کليک روي آن اطلاعات مربوط به کارت گرافيک را به شما نمايش خواهد داد.

اما راه ديگري نيز وجود دارد که به شما امکان مي‌‌دهد اطلاعات بيشتري را درباره کارت گرافیک رايانه خود کسب کنيد. براي انجام اين کار ابتدا بايد پنجره Run ويندوز را باز کنيد که اين کار علاوه بر مراجعه به منوي Start با فشردن هم‌زمان کليدهاي ويندوز و R نيز امکان‌پذير است.

حال بايد عبارت dxdiag را در اين پنجره تايپ کنيد. با تاييد کردن اطلاعات ورودي در آن، پنجره‌اي باز خواهد شد که مشخصات سيستم شما را به نمايش مي‌گذارد. اين پنجره DirectX Diagnostic Tool نام دارد. بخش مورد نظر ما در اين ابزار قسمتي که با نام Display مشخص شده و اطلاعات مربوط به کارت گرافيکي شما را نمايش مي‌دهد. در اين قسمت مي‌توانيد اطلاعات کامل کارت گرافيک رايانه خود را مشاهده کنيد .

خرید کارت گرافیک
خرید کارت گرافیک

دانلود فابل Pdf این مقاله :