
بهترین کارت گرافیک ها

راهنمای خرید گارت گرافیک ( بهترین گرافیک های 2020 )
اگر بهدنبال خرید کارت گرافیک توانمند متناسب با بودجه و نیازهای خود هستید، در این مقاله، بهترین کارت گرافیک دنیا را معرفی خواهیم کرد. با اونیکس کالا همراه باشید.
اگر میخواهید سیستم گیمینگ اسمبل کنید، انتخاب پردازندهی گرافیکی مناسب یا همان کارت گرافیک حتی درمقایسهبا پردازنده اصلی سیستم اهمیت بیشتری دارد.
متأسفانه فرایند انتخاب گزینهی مناسب در این بازار کمی پیچیده است و باید نکات فنی و تخصصی زیادی را در نظر گرفت.
درضمن علاوهبر مشخصات فنی و توان عملیاتی خرید کارت گرافیک، عوامل دیگری نظیر نوع نمایشگر، فضای داخلی کیس، استانداردهای ابعادی مادربرد و سطح تنظیمات گرافیکی مدنظر در بازیها هنگام خرید کارت گرافیک باید در نظر گرفته شود.
گرانی سختافزار و کمیاببودن برخی از قطعات در بازار ایران نیز به این وضعیت دامن میزند و باید کارت گرافیک را بهگونهای انتخاب کرد که نه بیشتر از بودجهی لازم هزینه و نه کارت گرافیک ضعیفتر از نیاز واقعی خود تهیه کنیم.
همچنین با ذکر رزولوشن هدف و حدود توان بازدهی برای مقایسهی بهتر توان محصولات، سعی کردهایم انتخاب آنها را برای کاربران تسهیل کنیم.
البته میتوانید با مطالعهی راهنمای خرید کارت گرافیک و نکاتی که پیش از خرید آن باید بدانید، اطلاعات خود از این دسته محصولات دنیای فناوری را افزایش دهید و نمونهی ایدئال را باتوجهبه نیاز و رزولوشن هدفتان انتخاب کنید.
عوامل تاثیر گذار در انتخاب کارت گرافیک
حتی اگر کارت گرافیک هرچقدر هم جدید و گران قیمتی تهیه کنیم اما کاربری و نیازهای خود را نشانسیم، نمیتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم. اما بر چه اساسی انتخاب کنیم؟
کاربری
کارتهای گرافیک را میتوان بر اساس کاربری که برای آن طراحی شدهاند دسته بندی کرد.
کاربری را میتوان اصلیترین عامل در انتخاب یک کارت گرافیک دانست، چراکه بسیاری از عوامل نخست از کاربری که کارت برای آن طراحی شده است ناشی میشود. در ادامه به معرفی کاربریهای اصلی میپردازیم.
خروجی گرفتن تصویر
بله درست خواندید، صرفا برای خروجی گرفتن تصویر! زمانی یکی از اصلیترین هدف کارتهای گرافیک خروجی گرفتن تصویر بود و اغلب محاسبات پردازشی را پردازنده مرکزی (CPU) انجام میداد.
اما امروزه این مسئله بکلی منتفی شده است و با ورود پردازنده گرافیکی تعبیه شده یا مجتمع که بعضاً از آن به عنوان آنبورد یاد میکنند، دیگر برای خروجی گرفتن تصویر و انجام امور پردازشی مربوط به آن، نیازی به کارت گرافیک مستقل نیست و میتوان از پردازنده گرافیکی تعبیه شده برای این کار بهره گرفت.
البته خروجی گرفتن تصویر لزوماً به همین جا ختم نمیشود و برای کاربریهای ساده نظیر وب گردی، تماشای ویدئو و امور اداری میتوان از پردازنده گرافیکی مجتمع بهره برد و دیگر نیازی به تهیه کارت گرافیک مستقل نیست.
از آنجایی که روز به روز پردازندههای گرافیکی مجتمع قدرت پردازشی بیشتری مییابند، تهیه برخی کارتهای گرافیک نظیر GT 610، HD 5450، HD 6450 و دیگر کارتهای رده پایین عملاً هدر دادن پول است، چرا که برتری آن چنانی نسبت به پردازنده گرافیکی مجتمع ندارند.
از این رو داشتن یک پردازنده مرکزی نظیر i3، i5، i7 و مشابه، شما را از خرید چنین کارتهای مستقل ضعیف و قدیمی بینیاز میکند. برای این کاربری APUهای AMD بسیار مناسب و خوش قیمت هستند اما متاسفانه قیمت آنها در داخل کشور به هیچ عنوان منطقی نیست و خرید کارت گرافیک مجزا توجیه بیشتری دارد.

برای نمونه اگر شما پردازندههای از نسل Skylake اینتل تهیه کردهاید، تهیه کارتهای گرافیک مجزا زیر GeForce GT 1030 عملاً هدر دادن پول است، چراکه پردازنده گرافیکی این پردازندهها بسیار تواناتر از کارتهای گرافیک ارزان قیمت نظیر GT 730 و GT 71 هستند.
چند رسانه ای
این کاربری را میتوان به نمایش محتواهای ویدئویی با کیفیت تفسیر کرد، برای نمونه تماشای ویدئوها و فیلمهای Full HD یا سه بعدی.
برای چنین کاربری باز هم پردازندههای گرافیکی مجتمع پاسخگو خواهند بود اما اگر کارایی بهتری میخواهید کارتهایی نظیر GeForce GT 1030 کارایی بهتری ارائه میکنند.
البته کارتهای ذکر شده را میتوان برای کارهای دیگری نظیر گیمینگ با وضوح پایین و یا اجرای بازیهای قدیمی به خدمت گرفت اما خرید آنها توجیه زیادی ندارد و بهتر است که هزینه آن صرف خرید یک CPU قدرتمندتر و دارای پردازنده گرافیکی مجتمع بهتری شود.
گیمینگ
اصلیترین کاربرد کارت گرافیکهای امروزی گیمینگ است.
برای این کاربری سازندگان پردازندههای گرافیکی محصولات خود را با سریهای خاصی مشخص کردهاند. انویدیا پردازندههای گرافیکی خود را با GTX و RTX و AMD آن را با RX مشخص کرده است.
اکنون که کاربری کارت گرافیک مشخص شد، به معرفی عوامل تاثیر گذار بر کارایی کارتهای گرافیک میپردازیم.
وضوح تصویر
پس از آنکه کاربری کارت گرافیک مشخص شد، یکی از اصلیترین عامل تعیین کننده در انتخاب کارت گرافیک برای گیمینگ، وضوح تصویری است که در آن بازیهای خود را اجرا میکنید.
نرخ فریم دهی
برای اجرای روان بازیها، کارت گرافیک میبایست در هر ثانیه تعداد مناسبی فریم را رندر و به نمایش بگذارد. بر سر مقدار قبول آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما میتوان گفت که زیر 30 فریم بر ثانیه، روان و طبیعی نخواهد بود.
هم زمان بسیاری از گیمرها 60 فریم را یک استاندارد میدانند.
نرخ فریم دهی از قدرت پردازشی و حافظه ویدئویی ناشی میشود اما وضوح تصویر، کیفیت محتوای بازی، بهینه بودن موتور بازی، اعمال فیلترها و سطح جزئیات مستقیماً بر روی آن تاثیر میگذارد.
از این رو با بالاتر رفتن وضوح تصویر و جزئیات، بار پردازشی بیشتری متوجه پردازنده گرافیکی میشود و حافظه ویدئویی بیشتری نیز نیاز خواهد بود.
اعمال فیلتر های نرم افزاری
با اعمال فیلترهای گرافیکی مختلف؛ لذت بازیها بیشتر میشود، کیفیت بافتها بالا میرود، سایهپردازی طبیعیتر میشود، نور، مو و خز جلوه طبیعی تری مییابند. اما اعمال این فیلترها بار پردازشی بیشتری را بر پردازنده گرافیکی وارد میکند.
از این رو اگر قصد اعمال فیلترهای مختلف و یا استفاده از فناوریهای نرم افزاری نظیر HairWorks را دارید، باید کارت گرافیک قدرتمندی انتخاب کنید.
فناوری های مورد پشتیبانی
سازندگان پردازندههای گرافیکی معمولاً فناوریهای نرم افزاری را نیز ارائه میکنند که میتوان به FreeSync، G-SYNC، و Ray Tracing و DLSS اشاره کرد.
سازندگان پردازندههای گرافیکی در ارائه این فناوریها برای محصولات مختلف، همواره سیاست گذاریهای خاصی را اعمال کنند.
از این رو ممکن است که برخی فناوریها صرفاً به نسلها و محصولات خاصی و بدون لحاظ قیمت محدود شود. از این رو تهیه محصولات جدیدتر میتواند با شانس بیشتری برای برخورداری از فناوریهای آتی همراه باشد.
رابط های برنامه نویسی(API)
برای ترسیمات گرافیکی؛ پردازنده گرافیکی از کتاب خانههای برنامه نویسی استفاده میکند که از آشناترین آنها میتوان به DirectX اشاره کرد.
پشتیبانی از رابطهای برنامه نویسی متعدد یک مزیت محسوب میشود اما از آنجایی که این کتابخانههای برنامه نویسی همواره به روز و نسخههای جدیدی از آنها عرضه میشود، ممکن است که پردازنده گرافیکی از همه آنها و یا جدیدترینها پشتیبانی نکند. از این رو باز هم توصیه میشود که به سراغ پردازندههای گرافیکی بروید که حداکثر یک سال از زمان معرفی آنها میگذرد.

میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی
یکی دیگر ازمشخصات مهم و تاثیر گذار پردازندههای گرافیکی توان طراحی گرمایی یا TDP است.
این مقدار بر اساس وات بیان میشود و افزون بر نشان دادن حداکثر توان مصرفی پردزانده گرافیکی، میزان حرارت تولید شده را نیز نشان میدهد.
TDP به فناوری ساخت، تعداد ترانزیستورهای بکار رفته در تراشه و معماری آن بر میگردد. از این رو TDP پایینتر به معنای خنکتر بودن و مصرف کمتر انرژی است.
نسلهای جدید معمولاً نسبت به نسلهای پیشین توان طراحی گرمایی کمتری دارند و از این رو پردازندههای گرافیکی جدید، بهره وری بالاتری از انرژی دارند و خنکتر و کم مصرفتر هستند.
با توجه به TDP کارت و مصرفی دیگر اجزای سیستم، میبایست از کافی بودن توان پاور نیز مطمئن شد.
ASIC quality یا کیفیت تراشه
احتمالاً ASIC quality را در مورد کارتهای گرافیک از زبان افراد مختلفی شنیدهاید، اما به راستی ASIC quality چیست و چه اهمیتی دارد؟
در دل تراشهها از جمله پردازندههای گرافیکی (GPU)، قطعه سیلیکونی قرار دارد که اجزای الکترونیکی تراشه بر روی آن قرار گرفتهاند.
این قطعه که از جنس سیلیکون است و از قطعههای سیلیکونی برش مییابد. در هنگام ساخت، تعداد زیادی از آنها از یک ویفر ساخته و سپس برش داده میشوند و هریک از آنها یک تراشه کامل است .
از یک ورقه سیلیکونی (ویفر)، دهها و حتی صدها تراشه ساخته میشود.
این قطعههای سیلیکونی که از آنها تراشهها ساخته میشوند، دایرهای شکل بوده و اجزای تراشهها بر روی آنها قرار میگیرند. اما کیفیت تراشه یا ASIC quality چیست؟
موارد دیگر هم هست که فعلا به این ها بسنده میکنیم .
میپردازیم به چند گرافیک :
AMD Radeon RX 5700 XT
حدود قیمت: ……. میلیون تومان
رزولوشن هدف: 1440p و 4K
توان بازدهی: ۱۰۶ درصد
نوبت به توانمندترین عضو حال حاضر خانوادهی رادئون AMD میرسد که ازلحاظ قدرت پردازش در سطح برابری با RTX 2070 انویدیا قرار دارد و حتی در بعضی بنچمارکها، عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. در نظر داشته باشید خرید کارتهای گرافیک AMD ازجمله 5700XT از فناوری رهگیری پرتو پشتیبانی نمیکنند و این موضوع برای گیمرهای علاقهمند به جلوههای بصری ریتریسینگ شاید مؤلفهی مهمی باشد.
بااینحال، بهبودهای گستردهی معماری RDNA شرکت AMD کارت گرافیک RX 5700 XT را به محصولی بسیار توانمند و البته خوشقیمت تبدیل میکند.
جایی که با قیمت ارزانتر از رقبای اصلی خود، مثل RTX 2060 Super و RTX 2070، تجربهی یکسان و در برخی مواقع بهتری بهارمغان میآورد. با اینکه AMD کارت گرافیک RX 5700 XT را محصولی بینظیر برای رزولوشن 1440P توصیف میکند، بازیهای روز را در رزولوشن 4K با جزئیات زیاد و نرخ فریم رضایتبخش میتواند اجرا کند.
AMD Radeon RX 5700
حدود قیمت: …… میلیون تومان
رزولوشن هدف: 1440p
توان بازدهی: ۸۷/۷ درصد
AMD درکنار RX 5700 XT، نسخهی ضعیفتر آن، یعنی RX 5700 را روانهی بازار کرد. این کارت گرافیک ۷ نانومتری بهلطف ۸ گیگابایت حافظهی GDDR6 و معماری RDNA و ۲،۳۰۴ هستهی پردازشی عملکردی راضیکنندهای در تمامی بازیهای روز در رزولوشن 1440P دارد و حتی میتواند آنها را در رزولوشن 4K و با جزئیات حداکثری اجرا کند.
تقریبا تمام قوتها و ضعفهای 5700XT در این خرید کارت گرافیک نیز وجود دارد و شاید بزرگترین ضعف هر دو گرافیک مربوط به فقدان سیستم رهگیری پرتو باشد که درحالحاضر، فقط میتوان آن را در محصولات انویدیا یافت. رادئون RX 5700 برای کاربرانی که بهدنبال کارت گرافیکی توانمند بهمنظور اجرای بازیها با بیشترین جزئیات در رزولوشن 1440P در سالهای آینده هستند، محصولی ایدئال بهشمار میرود.
این محصول حتی از رقیب اصلی خودش، یعنی RTX 2060، توان بازدهی بیشتری دارد و همین موضوع باعث میشود که اگر اهمیت چندانی به رهگیری پرتو نمیدهید، باتوجهبه قیمت و توان پردازشی، این کارت بهترین انتخاب ممکن باشد.

AMD Radeon RX 5600XT
حدود قیمت: …… میلیون تومان
رزولوشن هدف: 1080P و 1440P
توان بازدهی: ۸۷/۳ درصد
در بازهی کارتهای گرافیک میانرده، AMD با محصولات مجهز به معماری RDNA عملکرد رضایتبخش را درکنار قیمت مناسب بهارمغان میآورد. کارت گرافیک جدید و قدرتمند AMD 5600XT محصولی ایدئال برای تجربهی تمامی عناوین روز دنیای بازی با رزولوشن 1080P بهشمار میرود.
توان پردازشی این کارت گرافیک ضمانت خوبی برای اجرای بینقص بازیها در این رزولوشن و با حداکثر تنظیمات گرافیکی در سالهای پیش رو است. البته حتما هنگام خرید این کارت گرافیک باید دقت کنید که محصول مدنظر از نمونههای اولیه نباشد و از بایوس سری دوم بهرهمند باشد؛ چراکه AMD تنها چند روز قبل از عرضهی جهانی این کارت گرافیک و برای شکستدادن انویدیا RTX 2060 با ارتقادادن بایوس این کارت گرافیک، توانست ارتقای عملکرد و بازدهی ۱۰ درصدی را بهارمغان بیاورد تا در سطح توان یکسان و البته قیمت ارزانتری درکنار RTX 2060 قرار بگیرد.
در بین کارت گرافیکهای میانرده، RX 5600 XT میتواند یکی از گزینههای برتر ممکن باشد که برای تجربهی بازیها با رزولوشن 1440p و Full HD با نرخ فریم درخورملاحظه (حداقل ۶۰ فریم) و جزئیات حداکثری طراحی شده است .
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید
https://youmovise.com/
سلام دوست عزیز ممنونم از شما .