راهنمای خرید کارت گرافیک
اگر در انتخاب خرید کارت گرافیک مناسب برای سیستم خود دچار تردید شدهاید یا میخواهید با آگاهی کامل این کار را انجام دهید، ما ضمن توضیحات نکات کلیدی درباره ی خرید کارت گرافیک را به شما میگوییم .
برخی افراد بهترین خرید کارت گرافیک را جدیدترین و غالباً گران قیمتترین آنها میدانند؛ اما این اشتباه است.
خوشبختانه این روزها تنوع بسیار خوبی چه در بازارهای جهانی و چه در بازار داخلی وجود دارد و گزینههای مختلفی را پیش روی خود داریم.
یک خرید کارت گرافیک سریعتر و قدرتمندتر؛ سرعت اجرای بازیهایمان را بیشتر میکند و میتوانیم تنظیمات گرافیکی بالاتری را اعمال کنیم و لذت بیشتری از گیمینگ ببریم.
به عنوان یک قانون کلی در هنگام خرید سیستم گیمینگ؛ باید تا سر حد ممکن هزینه بیشتری را صرف کارت گرافیک کرد.
رده بندی انواع خرید کارت گرافیک براساس سطح عملکرد
در وهلهی اول بهتر است با انواع دستهبندی کارتهای گرافیک موجود در بازار سختافزار آشنا شویم.
این دسته از اجزای کامپیوتر را میتوان از نظر سطح عملکرد به پنج گروه تقسیم کرد که در ادامه به بررسی مشخصات هر یک از این گروهها میپردازیم.
۱. ردهپایین
این خرید کارت گرافیک بسیار ارزانقیمت بوده و برچسب قیمتی تا ۱۰۰ دلار دارند.
البته چنین کارتهایی به هیچ عنوان برای اجرای بازی توصیه نمیشود. تنها در مواردی که پردازنده اصلی شما فاقد واحد مجتمع گرافیکی است، برای بارگذاری سیستمعامل و انجام کارهای روزانه مانند تماشای فیلم، مرور اینترنت، امور اداری و ویرایش سادهی عکس میتوان از این خرید کارت گرافیک استفاده کرد.
دو کارت گرافیک GT 1030 انویدیا و AMD RX 550 نمونههایی از این محصولات گرافیکی ابتدایی است.
۲. اقتصادی
این خرید کارت گرافیک که عموماً محدودهی قیمتی از ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار دارند، مناسب افرادی است که با بودجه کم است که قصد اجرای بازی روی کامپیوترهای دسکتاپ خود را دارند.
این محصولات را میتوان گزینههای مناسبی برای اجرای بازی در رزولوشن ۱۰۸۰p با تنظیمات گرافیکی پایین تا متوسط دانست. نوع تنظیمات گرافیکی بستگی بهعنوان گیم و سنگینی محتوای گرافیکی آن دارد. کارتهای GTX 1050 و GTX 1650 انویدیا و کارت AMD RX 570 در این رده قرار میگیرند.
۳. میانرده
خرید کارت گرافیک میانرده محدودهی قیمتی ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار دارند.
این محصولات بهترین گزینه برای اجرای بازی در رزولوشن ۱۰۸۰p با تنظیمات گرافیکی متوسط به بالا هستند و البته از کار با هدستهای واقعیت مجازی نیز پشتیبانی میکنند. RX 580 و RX 590 ساخت AMD و GTX 1050 Ti ،GTX 1060 ،GTX 1660 و GTX 1660 Ti و همچنین RTX 2060 انویدیا جزو کارتهای گرافیک میانرده از دو سازندهی اصلی تراشههای گرافیکی هستند.
۴. ردهبالا
این خرید کارت گرافیک با محدودهی قیمتی ۳۵۰ تا ۸۰۰ دلار برای انجام بازی در رزولوشن ۱۴۴۰p با حداکثر تنظیمات گرافیکی یا ۴K با جزئیات بالا و نمایشگری با نرخ بالای تازهسازی مناسب هستند. RTX 2080
،RTX 2070 ،GTX 1080 Ti ،GTX 1080 ،GTX 1070 Ti و مدلهای جدید سری Super انویدیا و کارتهای گرافیک Vega 64 و Radeon VII و همچنین سری تازه معرفی شدهی RX 5700 در این ردهبندی جای میگیرند.
۵. حرفهای
این دسته از خرید کارت گرافیک بهترین گزینههای دردسترس برای اجرای بازی در رزولوشن ۴K هستند و قیمت بسیار بالایی (بیشتر از ۱۰۰۰ دلار) دارند.
همچنین برای اجرای بازی در رزولوشنهای کمتر با اعمال قابلیتهای افزودهای مانند رهگیری پرتو و DLSS به خوبی میتوان روی آنها حساب باز کرد.
انویدیا یکهتاز این بخش از بازار است و درحالحاضر محصولی از AMD در این رده قرار نمیگیرد. انویدیا RTX 2080 Ti و Titan RTX در این رده قرار میگیرند.
طراحان امور سهبعدی، ویرایشگران ویدئوهایی با رزولوشن بالا، تولیدکنندگان محتوای تصویری و انیمیشنسازان حرفهای اگرچه میتوانند برای امور حرفهای خود محصولی از این رده (حرفهای) انتخاب کنند، اما گزینهی تخصصیتری هم در پیش روی خود دارند و آن محصولات سری Quadro انویدیا و Radeon Pro شرکت AMD است.
این دسته از خرید کارت گرافیک محدودهی قیمت بسیار بالایی دارند؛ بااین حال در کالبدشکافی آنها منابع سختافزاری چندان قدرتمندتری نسبت به انواع ردهبالای تراشهسازان آمریکایی دیده نمیشود.
طراحی، مشخصات، پیکربندی و معماری مشابه محصولات گیمینگ در این محصولات نیز یافت میشود.
اما چند تفاوت اساسی در این میان وجود دارد. کارتهای Quadro و Radeon Pro درایورهای اعتبارسنجی شدهی خاص خود را دارند.
به این معنی که این خرید کارت گرافیک برای انطباق با نرمافزارهای گرافیکی حرفهای و ارائهی سطح عملکرد بالاتر در محیطهای تولید محتوا و طراحی آزموده و صلاحیتسنجی شدهاند و در کارهای حرفهای کمتر دچار اشکال میشوند.
همچنین این کارتهای گرافیگ مجهز به حافظههای ECC برای افزایش دقت و اصلاح خطا در ساختار خود هستند.
گاه آنها در مقایسه با انواع گیمینگ ردهبالا با سرعتهای کلاک کمتری کار میکنند و بدین ترتیب الزامات مصرف توان کمتری داشته و منابع دفع حرارت سنگینی طلب نمیکنند.
افراد خلاقی که شیفتهی کار در محیطهای گرافیکی و طراحی سهبعدی هستند، چندان به قابلیتهای کارت گرافیک در کاربریهای گیمینگ اهمیت نمیدهند و بیشتر بهدنبال قابل اتکابودن قطعات سختافزاری خود در محیطهای نرمافزاری مرتبط هستند.
آنها عموماً بهدنبال محصولی حرفهای از سبد محصولات Quadro و Radeon Pro میروند. بنابراین مناسبترین گزینه برای سیستمهای ورکاستیشن این رده از محصولات انویدیا یا AMD است.
نیازسنجی
هر فرد زمانی قصد خرید یک محصول را خواهد داشت که بخواهد یک نیاز را برطرف کند؛
خرید کارت گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ اما با توجه به گستردگی بسیار زیاد مدلها و قیمتها پیش از خرید و یا انتخاب مدل باید نیاز خود را بسنیجم تا مطابق با آن یک مدل مناسب را به گونهای انتخاب کنیم که دچار ضرر نشویم. به همین منظور ابتدا باید میزان توقع و سطح انتظار خود را از کارت گرافیک مشخص کنیم، برای مثال فردی که خواهان انجام بازی در وضوح تصویر HD است نیازی ندارد تا به دنبال خرید کارت گرافیک که مناسب اجرای بازی در وضوح ۴K است باشد؛ همچنین میزان توقع کیفیت خروجی تصویر در بازیها نیز بر انتخاب تأثیر گذار است.
در مجموع نیازسنجی را میتوان قدم اول دانست؛ پس از اینکه سطح انتظارات خود را مشخص کردیم باید به سراغ سایر پارامترها برویم.
پردازنده گرافیک
مهمترین پارامتر انتخاب خرید کارت گرافیک پردازنده گرافیکی آن است، در حال حاضر دو شرکت Nvidia و AMD مهمترین طراح و تولید کننده پردازندههای گرافیکی هستند که تولیدات خود را یا با عنوان مدل مرجع و یا به نام مدلهای سفارشی از طریق شرکای تجاری خود (نظیر MSI، GIGABYTE، ASUS و …) عرضه میکنند. معمولا مدلهای سفارشی از سیستم خنک سازی و فرکانس کاری قویتری برخوردار هستند.
هر پردازنده دارای یک مدل منحصر به فرد است که سادهترین راه برای تشخیص قدرت آن به حساب میآید، مدلها شامل برخی اعداد و حروف هستند که بیانگر سری و یا رده حدودی آن است، البته نمیتوان یک قانون قطعی و ثابت برای معرفی آنها بیان کرد اما با کمی دقت در نام مدلها میتوان یک دید کلی را بدست آورد؛ به عنوان مثال مدل GTX 1070 جزء سری ۱۰ بوده و از مدل GTX 1060 قویتر است؛ فراموش نکنید که مقایسه قدرت را باید با مدلهایی که در یک سری هستند انجام داد؛ برای مثال اینکه بگوییم مدل GTX 1060 از مدل GTX 970 ضعیفتر است اشتباه خواهد بود؛ دلیل این امر نیز از تفاوت در نسلها (یا سریها) نشأت میگیرد؛
با گذشت هر نسل تکنولوژیهای جدیدتری به خدمت گرفته میشود که قدرت پردازندهها را به طور کلی تغییر خواهد داد.
همچنین توجه داشته باشید که مدلهای هر سازنده مستقل است و نمیتوان به طور مستقیم آنها را با هم مقایسه کرد به عنوان مثال GTX 1080 ساخته انویدیا با کارت RX 580 ساخته AMD قابل مقایسه نیست.
هر مدل دارای برخی پارامترهای فرعی نیز است؛ به عنوان مثال معماری، تعداد هستهها و یا فرکانس کاری پردازنده و …؛ برای جلوگیری از ورود به مباحث تخصصی و سردرگمی، بهترین و سادهترین راه شناسایی قدرت هر پردازنده مراجعه به بنچمارکهای معتبر و متعدد است.
با بررسی بنچمارکها میتوان یک دید کلی از قدرت هر پردازنده بدست آورد، با این روش میتوان پردازندهای که توان برآورده سازی انتظارات و نیازی که در مرحله قبل مشخص کردهایم، را تا حدودی شناسایی و مشخص کرد.
هر چند قدرت پردازنده خرید کارت گرافیک مهمترین معیار انتخاب خرید کارت گرافیک خواهد بود اما بحث مجموعه حافظه گرافیکی نیز کم اهمیت نیست و باید این بخش را هم حتما مد نظر قرار داد. منظور از مجموعه حافظه گرافیکی تنها حجم حافظه نیست، بلکه مسیر بین پردازنده و حافظه و همچنین استانداردهای به کار رفته در این مجموعه نیز مطرح است.
تبادل داده بین پردازنده گرافیکی و حافظه نیاز به یک بستر دارد که عملکرد این بستر به طور مستقیم بر روی عملکرد نهایی کارت گرافیک تأثیر گذار خواهد بود.
در ادامه پارامترهایی که در این مجموعه مطرح میشود را به طور مختصر و ساده معرفی میکنیم.
رابط حافظه
این پارامتر بیانگر این است که پردازنده چه تعداد بیت را در آن واحد میتواند به حافظه ارسال کند؛ به عبارت دیگر میتوان گفت که چه تعداد مسیر بین پردازنده و حافظه وجود دارد تا دادههای پردازش شده در آن واحد به حافظه منتقل شوند.
با توجه به نسل حاضر این مقدار از ۱۲۸ تا ۴۰۹۶ بیت متغیر است.
هر چند بیشتر بودن این پارامتر بهتر است اما گاهی اوقات تنها هزینه اضافی برای شما تحمیل خواهد کرد زیرا میزان تفاوت عملکرد این پارامتر در وضوح تصاویر بالا حس خواهد شد؛ برای وضوح تصویر FHD (1080p) به طور معمول رابط ۱۹۲ بیت به عنوان حداقل و ۲۵۶ بیت به عنوان حداکثر کافی خواهد بود.
هر چند بیشتر بودن آن به نوعی آینده نگری محسوب میشود اما در حال حاضر برایتان هزینه اضافی همراه خواهد داشت.
سرعت حافظه
این پارامتر که با یکای مگاهرتز (MHz) بیان میشود سرعت فرکانس (Clock Pulse) حافظه را نشان میدهد.
البته این مقدار با یک پارامتر دیگر به نام نسل حافظه نیز در ارتباط است.
هر نسل استاندارد مخصوص به خود را دارد که با توجه به آنها سرعت مؤثر حافظه را مشخص میکنیم که فرمول خاصی دارد اما برای جلوگیری از ورود به این فرمول شرکتهای سازنده در مشخصات محصول سرعت مؤثر حافظه را ذکر میکنند، اما مسئلهای که واضح است برتری نسلهای جدید نسبت به نسل قبلی است؛
اگر بخواهیم انواع حافظههای معمول فعلی را به ترتیب برتری دسته بندی کنیم به لیست ذیل خواهیم رسید (از بالا به پایین سرعت افزایش مییابد):
GDDR3
GDDR5
GDDR5X
GDDR6
HBM
HBM2
البته HBM3 نیز به صورت رسمی معرفی شدهاند اما هنوز در خرید کارت گرافیک فعلی مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
به طور کلی سرعت حافظه به تنهایی بیانگر قدرت خرید کارت گرافیک نیست اما در میزان پارامتری مهم به نام پهنای باند به طور مستقیم تأثیر خواهد گذاشت.
پهنای باند
این پارامتر که میزان دسترسی پردازنده به حافظه را بیان میکند یکی از راههای شناخت سرعت و قدرت کارت گرافیک است. روش بدست آوردن این پارامتر به صورت زیر است:
(سرعت حافظه x رابط حافظه) ÷ ۸
هر چه مقدار این پارامتر بیشتر باشد کارت گرافیک سریعتری از نظر انتقال دادهها خواهیم داشت.
فراموش نکنید که مقدار این پارامتر بیش از هر چیزی وابسته به نسل حافظه خواهد بود، پس اگر در هزینه مشکلی ندارید سعی کنید کارتهای گرافیکی که از نسل جدیدتری استفاده میکنند استفاده کنید اما در غیر این صورت برای وضوح تصویر معمول FHD نوع GGDR5 یا GDDR5X نیز همچنان کافی است اما برای وضوح تصویری ۴K حداقل حافظه GDDR5X را باید مد نظر داشته باشید.
حجم حافظه
این پارامتر در واقع میزان حافظهای است که پردازنده گرافیکی به طور مستقیم با آن سر و کار دارد؛ تمام دادههایی که نیاز به ذخیره سازی و یا فراخوانی دارند از این حافظه استفاده میکنند. به طور کلی هر چه میزان این حافظه بیشتر باشد بهتر خواهد بود اما همانطور که مشاهده کردید پهنای باند حافظه برتری بیشتری نسبت به حجم حافظه دارد.
اما با این حال بازیهای روز برای ارائه کیفیت بافت بالا نیاز به حجم حافظههای بالایی دارند به همین جهت این پارامتر نیز همچنان اهمیت بالایی دارد اما به طور کلی معیار مناسبی برای تعیین قدرت کلی کارت گرافیک نخواهد بود.
برای انتخاب یک خرید کارت گرافیک با حافظه مناسب سعی کنید سیستم مورد نیاز بازیهای روز را بررسی کنید و مطابق با نیاز خود یک گزینه را انتخاب کنید.
در حال حاضر خرید کارت گرافیک که حافظه کمتر از ۴ گیگابایت دارند برای وضوح تصویر FHD چندان منطقی به نظر نمیرسد.
شرکت های تولید کننده کارت گرافیک
در حال حاضر سه کمپانی هستند که کارت گرافیک تولید می کنند. این سه کمپانی شامل انویدیا، AMD و اینتل می شوند.
انویدیا: این شرکت بزرگترین تولید کننده کارت گرافیک است. کارتهای گرافیک ساخت این کمپانی از جمله قدرتمند ترین و پیشرفته ترین کارتهای گرافیک موجود در بازار هستند.
انویدیا در حال حاضر تنها شرکتی است که کارتهای گرافیکی با فناوری رهگیری پرتر می سازد.
خرید کارت گرافیک این شرکت در طیف وسیعی از قدرت و قیمت ساخته می شوند که از کارتهای گرافیک گیمینگ تا کارتهای گرافیک ویژه رندرینگ را در بر می گیرند.
AMD: این شرکت تنها رقیب انویدیا محسوب شده و کارتهای گرافیکی با قدرت و کیفیت بالا و در عین حال قیمتی مناسب تولید می کند
. ADM نتوانسته است در زمینه فروش به انویدیا برسد اما با این حال کارتهای گرافیک این شرکت بسیار پیشرفته و کارآمد هستند. کیفیت کارتهای گرافیک ADM به اندازه ای است که مدتهاست در کنسول های پلی استیشن و ایکس باکس از کارتهای گرافیک ساخت این کمپانی استفاده می شود که جدید ترین آنها کارت گرافیک ساخت AMD موجود در پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس است.
اینتل: این شرکت را به پردازنده هایش می شناسند اما اینتل گرافیک های Onboard نیز تولید می کند که در حال حاضر از نوع UHD بوده و برای کاربری روزانه مناسب هستند. اینتل همچنین قرار است در آینده به جمع سازندگان کارت گرافیک پیوسته و این رقابت را داغ تر از قبل کند.
سازنده قطعات کارت گرافیک
حال که با شرکت های سازنده کارت گرافیک آشنا شدیم خوب است با شرکت هایی که این کارت های گرافیک را عرضه می کنند نیز آشنا شویم.
در واقع کارتهای گرافیک تولید شده توسط انویدیا و AMD به صورت فاندر ادیشن هستند.
فاندر ادیشن به نسخه پایه یک کارت گرافیک اطلاق می شود که هیچ قدرت اضافی ندارد.
اما معمولا کسی کارت گرافیک فاندر ادیشن نمیخرد و برای خرید کارت گرافیک به سراغ سازندگان قطعات می روند. از جمله این سازندگان می توان به ایسوس، MSI، گیگابایت، زوتک و… اشاره کرد. قدرت کارتهای گرافیک ساخت هر کدام از این برند ها از نسخه های فاندر ادیشن بیشتر است.
در واقع هر کدام از این شرکت ها خود کارت گرافیک را از شرکت های انویدیا و AMD خریداری می کنند و سپس قطعات خود همچون خنک کننده ها و تجهیزات جانبی را به آن اضافه می کنند. این موضوع باعث می شود با کارتهای گرافیکی به مراتب قدرتمند تر مواجه باشیم.
استفاده همزمان از چند کارت گرافیک
شما می توانید همزمان از چندین کارت گرافیک استفاده کنید.
اما چه زمانی باید این کار را انجام داد؟
یکی از موارد استفاده از چند کارت گرافیک همزمان برای مواقعی هست که قدرت یک خرید کارت گرافیک برای شما کافی نیست.
دوم اینکه هر کارت گرافیک به تعداد محدودی مانیتور متصل میشه و اگر بخواید به طور همزمان از چند مانیتور استفاده کنید، بسته به تعداد مانیتور ها باید از چند کارت گرافیک استفاده کنید.
در اینجا چند نکته مهم وجود داره:
- برای استفاده همزمان از دو کارت گرافیک، باید هر دو کارت گرافیک دقیقا مثل هم باشند.
- یعنی مثلا فقط می تونید دوتا ۲۰۸۰ یا دوتا ۱۰۵۰ رو با هم استفاده کنید. و فرضا نمیشه یه ۲۰۷۰ و یه ۱۰۸۰ رو با هم استفاده کرد.
- استفاده از دو کارت گرافیک همزمان باعث ۲ برابر شدن قدرت نمیشود، در واقع زمانی که از دو کارت گرافیک استفاده می کنید، قدرتی در حدود ۱٫۵ برابری رو تجربه می کنید.
- قبل از خرید کارت گرافیک ، تعداد اسلات های مادربرد را چک کنید.
- بسیاری مادربرد ها ۳ کارت گرافیک همزمان رو پشتیبانی می کنند و برخی دیگه ۴ تا رو.
- اصولا بیشتر از ۴ کارت گرافیک رو نمی تونید همزمان استفاده کنید.
- برای اتصال کارت های گرافیک به همدیگر نیاز به یک بریج (همون پل) دارید که به عنوان کانکتور عمل کنه. بسته به اینکه چند تا کارت گرافیک استفاده می کنید، نوع بریج متفاوته.
- اگر بازی خاصی مد نظرتون هست، از قبل چک کنید که اون بازی از چند کارت گرافیک همزمان پشتیبانی کنه
- اصلا با وجود اینهمه تنوع تو بازار، چرا میخواید از چند تا کارت گرافیک استفاده کنید؟
- نهایتش یه TITAN RTX بخرید و خیال خودتون را راحت کنید.
- انویدیا و AMD سیستم استفاده همزمان از چند کارت گرافیک مخصوص خودشون را دارند که برای انویدیا SLI نام داره که مخفف Scalable Link Interface هست و AMD از سیستم Crossfire استفاده می کنه. هر دو یک کار رو انجام میدن و تفاوت خاصی ندارند.
معیارهای قدرت خرید کارت گرافیک چیست ؟
قدرت یک کارت گرافیک به معیارهای زیادی وابسته است. اما مهمترین معیار ها عبارتاند از :
- قدرت پردازنده گرافیکی (GPU)
- حافظه کارت گرافیک
- رزولوشن
- نرخ فریم (frame rate)
هر کدام از این معیارها برای سنجیده شدن نیازمند چند میعار دیگر برای سنجیده شدن میباشند.
راهنمای خرید کارت گرافیک تمامی معیارها را بررسی کرده تا به شما اطالاعات مناسبی درباره خرید کارت گرافیک بدهد.
برای سنجیدن قدرت یک پردازنده گرافیکی باید به کیفیت اجزای آن توجه کنید. این اجزای سازنده عبارتاند از :
- تراشه پردازنده : تراشه یک پردازنده هرچه جدیدتر باشد نسبت به نسل قبلی خود قویتر است. همچنین میان تراشههایی که تاریخ انتشار نسبتا یکسانی دارند تراشهای قویتر است که در نام آن عدد بیشتری نوشته شده باشد.
- به عنوان مثال gtx 980 از نسل gtx 780 جدیدتر است و همچنین نسبت به gtx 960 که نسل یکسانی دارند، از قدرت بالاتری بهره میبرد.
- سازنده تراشه : عامل بعدی تاثیرگذار در قدرت خرید کارت گرافیک شرکت سازنده آن است.
- امروزه سازنده کارتهای گرافیک شرکتهای NVIDIA یا AMD میباشند.
- روش انتخاب بین کارت گرافیکهای این شرکتها را در ادامه راهنمای خرید کارت گرافیک بیان نمودهایم.
- فرکانس پردازنده : فرکانس پردازنده را میتوان به عنوان سرعت پردازش یک پردازنده در نظر گرفت.
- اما لزوما سرعت بیشتر نشانه قدرت بیشتر نیست.
چگونه کارتهای گرافیک را با هم مقایسه کنیم ؟
استفاده ار بنچ مارک (Benchmark)
برای پاسخ به این سوال ابتدا شما را با مفهوم بنچ مارک (Benchmark) آشنا میکنیم.
بنچ مارکها برای مقایسه خرید کارت گرافیک ، آنها را با تستهای واقعی آزمایش میکنند تا بتوانند بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک برا مصرفکنندگان باشند.
به عبارتی دیگر وقتی از بنچ مارک استفاده میکنید مانند وقتی است که شما کارت گرافیک را تهیه کردهاید و بعد از تهیه، به تست آن پرداختهاید.
برای مقایسه ۲ کارت گرافیک بهترین و مطمئنترین راه استفاده از بنچ مارک کارت گرافیکها میباشد.
چرا که عوامل تراشه، فرکانس، حافظه و … هر کدام به تنهایی نباید مورد مقایسه قرار گیرند و مجموع آنها در کنار هم اهمیت دارد.
در استفاده از بنچ مارکها برنامهها یا بازیهایی که از گرافیک استفاده بالایی دارند را بر روی گرافیکهای مختلف اجرا میکنند و نتایج را مقایسه میکنند.
بنچ مارکها همچنین عامل قیمت را درنظر میگیرند و به شما ارزش خرید کارت گرافیک نشان میدهند.
ارزش خرید کارت گرافیک که در بنچ مارکها برای کارت گرافیکها مشاهده میکنید، میتواند بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک شما باشد.
برای استفاده از بنچ مارک میتوانید از سایت userbenchmark استفاده کنید.
آیا به غیر از استفاده از بنچ مارک راهی برای مقایسه کارت گرافیکها وجود دارد؟
بعد از بنچ مارک که بهترین راه و مطمئنترین راه برای مقایسه چند کارت گرافیک است، راههای غیر دقیق دیگری نیز وجود دارند.
شما در مرحله اول میتوانید از روی تراشه یک کارت گرافیک و حجم حافظه آن مقایسه نادقیقی انجام دهید.
به این صورت که هر چه یک تراشه مدل بالاتر و قوی تری داشت در صورت یکسان بودن حجم حافظه آنها، آن تراشه قوی تر است.
اما در صورتی که تراشه خرید کارت گرافیک قویتر و حجم حافظه آن در مقایسه با کارت گرافیک دیگر کمتر بود، نمیتوان نظر قطعی داد.
در این مواقع باید به بنچ مارک مراجعه کرد. همچنین میتوانید عوامل دیگر مانند فرکانس، نوع حافظه و … را در مقایسه خود دخیل کنید.
هر چه اجزای مقایسه را بیشتر کنید نتیجه دقیقتری خواهید گرفت.
به عنوان مثال اگر یک کارت گرافیک تراشه قویتر،فرکانس بالاتر،نوع حافظه بهتر (به عنوان مثال حافظه GDDR5 نسبت به GDDR3 تا ۲ برابر سریعتر است) و رزولوشن بالاتری داشت اما تنها حجم حافظه آن کمتر بود، احتمال میرود خرید کارت گرافیک قویتری باشد. اما با این حال نتیجه مقایسه بنچ مارک دقیقتر و قابل اعتمادتر است.
همچنین برای انتخاب بین ۲ شرکت NVIDIA و AMD نیز مقایسه از طریق بنچ مارک بهترین راهنمای خرید کارت گرافیک و صحیحترین گزینش بین این شرکتها میباشد.
اما به طور کلی اگر مشکل هزینه دارید و تفاوت قدرت نه چندان زیاد برایتان اهمیت ندارد، پیشنهاد میکنیم از پردازندههای شرکت AMD استفاده کنید. اما اگر قدرت و کارایی برای شما اولین اولویت را داراست، پردازندههای NVIDIA را برگزینید.
دانلود Pdf مقاله :
سلام دوست عزیزم . میخواستم یه کارت گرافیک برای بازی هایی مثل red dead 2 , odysseyبخرم .تا شش میلیون بودجه دارم . به نظرت از بین این کارتها کدوم رو بخرم که به پولم بخوره هم کارایی خویی داشته باشه
VGA Asus STRIX-GTX780-OC-6GD5
VGA Asus STRIX-GTX780-OC-6GD5
ASUS PH-GTX1050TI-4G Graphics Card
Asus ROG STRIX GTX1650 O4G و Asus GTX980TI-DC3OC-6GD5
MSI RX 470 GAMING X 4G Graphics Card
۱ روز قبل
سلام با هزینه حدود شش میلیون تومان کارت گرافیک ASUS PH-GTX1050TI-4G Graphics Card و Asus ROG STRIX GTX1650 O4G و Asus گزینه مناسبی میباشد . موفق باشید .