راهنمای خرید لپ تاپ
راهنمایی خرید لپ تاپ

راهنمایی خرید لپ تاپ

بخش دوم از راهنمایی خرید لپ تاپ در اونیکس کالا

درقسمت قسمت با موارد ( انتخاب پلتفرم مناسب ، اندازه ی مناسب  و کیبیود تاچ پد ) اشنا شدیم و حالا به موارد دیگر میپردازیم

مشخصات مورد نظر خود را تعیین کنید

اجزای نوت بوک مانند پردازنده، هارد دیسک، رم و تراشه گرافیکی حتی ممکن است علاقه‌مندان به نوت بوک را به اشتباه بیندازد، پس اگر بخش مشخصات لپ تاپ بسیار درهم برهم به نظر می‌آید، احساس بدی نداشته باشید

پردازنده

پردازنده که همان «مغز» کامپیوتر شما است، تأثیر زیادی بر عملکرد دارد؛ اما بسته به آنچه که می‌خواهید انجام دهید، حتی مدل ارزان قیمت ممکن است به اندازه کافی خوب باشد. در اینجا توضیحاتی اجمالی می‌دهیم:

راهنمایی خرید لپ تاپ

  • اینتل Core i9: پردازنده‌های Core i9 با عبور از سری Core i7 توانسته‌اند جایگاه قدرتمندترین پردازنده‌های اینتل را به خود اختصاص دهند و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند. این پردازنده‌ها تنها در لپ‌تاپ‌های گران یا ورک استیشن‌ها و لپ‌تاپ‌های گیمینگ رده بالا پیدا می‌شوند. پردازنده‌های Core i9 تنها مناسب کاربران حرفه‌ای است که از برنامه‌های بسیار سنگینی استفاده می‌کنند.
  • اینتل Core i7: یک مدل بالاتر از Core i5 است و مدل‌هایی با اعدادی که HQ یا K تمام می‌شوند، میزان مصرف بیشتری دارند و دارای چهار هسته هستند که در نتیجه بازی‌ها را می‌توان با آن‌ها به شکل روان‌تری انجام داد و عملکرد بهتری نیز دارند. همچنین Core i7 سری Y نیز وجود دارد که میزان عملکرد و برق مصرفی کمتری دارند. به دنبال پردازنده‌هایی باشید که در مدل آن‌ها عدد 10 وجود دارد (به عنوان مثال: Core i7-1060G7 یا Core i7-10710U)، زیرا آن‌ها بخشی از جدیدترین مدل‌های نسل دهم اینتل هستند و عملکرد بهتری را ارائه می‌دهند.

راهنمایی خرید لپ تاپ

  • اینتل Core i5: اگر دنبال یک لپ تاپ معمول با بهترین ترکیب قیمت و عملکرد هستید، مدلی با پردازنده اینتل Core i5 تهیه کنید. مدل‌هایی که نام آنها با U به پایان می‌رسد (به عنوان مثال: Core i5-7200U) معمول‌ترین انواع هستند. مدل‌هایی که انتهای نام آنها Y دارد، قدرت کمتر و عملکردی پایین‌تر دارند؛ درحالی که مدل‌هایی با HQ مصرف بیشتری دارند و در سیستم‌های بازی و ورک‌استیشن‌ها قابل استفاده هستند. مدل‌های پردارنده‌های نسل دهم اینتل که آیس لیک نام دارند، دارای 4 هسته بوده و ویژگی‌های کاربردی مانند پشتیبانی از وای فای 6، تاندربولت 3 و هوش مصنوعی بهتری دارند.
  • اینتل Core i3: عملکرد آنها یک درجه پایین‌تر از Core i5 است و قیمت نیز به همین ترتیب پایین‌تر خواهد بود. اگر احتمالاً می‌توانید Core i5 بخرید، ما آن را توصیه می‌کنیم.
  • اینتل Xeon: پردازنده‌های بسیار قدرتمند و گران‌قیمت برای ایستگاه‌های کاری بزرگ موبایل. اگر کارهای مهندسی حرفه‌ای، مدل‌سازی 3D و یا ویرایش ویدئو انجام می‌دهید، مدل Xeon می‌تواند برای شما مناسب باشد؛ اما عمر باتری یا وزن آن به عنوان یک لپ تاپ، چندان مناسب نیست.
  • اینتل پنتیوم /سلرون: این نوع تراشه‌ها که در میان لپ تاپ‌های کمتر از 400 دلار یافت می‌شوند، کندترین عملکرد را دارند؛ اما اگر مهم‌ترین کارهای شما جستجو در اینترنت و کارهای ویرایش متن سبک است، گزینه مناسبی برای شما به شمار می‌روند. اگر بودجه شما اجازه می‌دهد، به جای آن Core i3 یا i5 تهیه کنید.
  • اینتل Core m / Core i5/ i7 سری Y : میزان مصرف برق و حرارت کم در این سیستم باعث شده تا نیازی به فن نداشته باشد. عملکرد آن‌ها از نوع سلرون بهتر است، اما یک قدم از سری Core i5 U پایین‌تر هستند.
  • مدل AMD Ryzen 4000: این سری از جمله تراشه‌های جدید هستند که برای رقابت با Core i5 و Core i7 ساخت اینتل طراحی شده‌اند.
  • AMD A و FX و یا سری E: این نوع پردازنده‌ها در سری لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت یافت می‌شوند. سازنده این نوع پردازنده‌ها، آن‌ها را به جای CPU تحت عنوان APU می‌نامد و عملکرد آن‌ها در مقایسه با پولی که برایش می‌پردازید، برای جستجوی اینترنتی، مشاهده ویدئو و عملکردهای دیگر، مناسب است.

راهنمایی خرید لپ تاپ

صفحه نمایش

هر قدر پیکسل‌های بیشتری داشته باشید، محتوای مناسب‌تری روی تصویر می‌بینید و تصاویر شفاف‌تر به نظر می‌رسند. لپ‌تاپ‌های با قیمت مناسب‌تر دارای صفحه نمایش‌های 1366×768 هستند، اما اگر بودجه‌تان اجازه می‌دهد، توصیه می‌کنیم که 1920×1080 تهیه کنید که همچنین از آن به عنوان Full HD یا 1080p یاد می‌شود. برخی از لپ‌تاپ‌های پیشرفته‌تر دارای صفحه‌های نمایشی با اندازه 2560×1600 یا 3200×1800 یا حتی 3840×2160 هستند که همگی تصویری شفاف دارند و برق بیشتری مصرف می‌کنند و عمر باتری کمتری دارند.

فضای ذخیره سازی

مهم‌تر از سرعت پردازنده، عملکرد درایو ذخیره‌سازی شما است. اگر از عهده هزینه‌های آن بر می‌آیید و نیازی به حجم زیادی از حافظه داخلی ندارید، یک لپ تاپ با یک درایو SSD به جای هارد درایو تهیه کنید، زیرا سرعت آن حداقل سه برابر خواهد بود و عملکرد کلی لپ تاپ بسیار سریع‌تر است. در میان SSDها، مدل‌های جدیدتر PCIe x4 (که همچنین به نام NVME آن را می‌شناسند) در مقایسه با درایوهای SATA معمولی سه برابر سرعت بیشتری دارند. لپ‌تاپ‌های زیر 250 دلاری دارای حافظه eMMC هستند که از لحاظ فنی، حالت جامد بوده، اما سریع‌تر از هارددیسک مکانیکی نیستند

صفحه لمسی

اگر به جای خرید مدل‌های 2 در 1، لپ تاپ عادی خریداری می‌کنید، از صفحه نمایش لمسی آن بهره زیادی نخواهید گرفت (در صورت داشتن) و میزان مصرف باتری آن 1 تا 2 ساعت کمتر خواهد بود. در مدل‌های 2 در 1، داشتن صفحه‌نمایش لمسی یک استاندارد است.

تراشه گرافیکی

اگر بازی‌های کامپیوتری انجام نمی‌دهید، اشیای سه بعدی طراحی نمی‌کنید یا به ویرایش ویدئوهایی با رزولوشن بالا نمی‌پردازید، تراشه گرافیکی یکپارچه (نوعی که حافظه سیستم را به اشتراک می‌گذارد) برای شما مناسب خواهد بود؛ مخصوصا گرافیک‌های آیریس پلاس جدید اینتل. با وجود این، اگر هر یک از نیازهای بالا را داشته باشید، نوعی پردازنده گرافیکی مجزا از نوع AMD یا انویدیا ضروری است. همانند پردازنده‌ها، تراشه‌های گرافیکی رده‌بالا و پایین وجود دارند. امروزه سیستم‌های بازی رده‌پایین، معمولا انویدیا MX250 یا GTX 1650 دارند، در حالی که مدل‌های میان‌رده دارای RTX 2050 یا RTX 2060 و مدل‌های بالارده دارای RTX 2070 یا 2080 هستند. انویدیا فهرستی از تراشه‌های گرافیکی خود را از سطح پایین‌ترین تا پیشرفته‌ترین نوع برای مشتریان در اینجا ارائه کرده است و AMD نیز به همین ترتیب همین‌کار را در اینجا انجام داده است.

برند را مد نظر قرار دهید

لپ تاپ شما به همان اندازه خوب است که شرکت سازنده آن خوب باشد. پشتیبانی فنی با زمانبندی درست و دقیق بسیار حیاتی است؛ به همین دلیل است که پشتیبانی برندهای مختلف لپ تاپ در سایت‌های معتبر مورد بررسی قرار می‌گیرند. سال قبل در بررسی های انجام شده، اپل به مقام اول رسید و رتبه های بعدی در اختیار ریزر و دل بودند.

پشتیبانی تنها بخشی کوچک است که باعث می‌شود برند نوت بوک شما ارزش پولی که برایش می‌پردازید را داشته باشد. همچنین باید در نظر داشته باشید که تولیدکننده مورد نظر در مباحثی همچون طراحی، ارزش، عملکرد و معیارهای دیگر به صورت مناسب عمل کرده باشد. از این نظر، در بررسی‌های سال 2019، HP، ایسوس و دل به ترتیب رده‌های اول تا سوم را کسب کردند. از نظر لپ‌تاپ‌های گیمینگ هم MSI در رده اول قرار گرفته و ایسر و Alienware در رده‌های بعدی قرار دارند.

خدمات پس از فروش و در دسترس بودن قطعات:

مساله مهم دیگر در راهنمای خرید لپ تاپ که متاسفانه افراد زیادی به آن بی توجه هستند، خدمات پس از فروش و در دسترس بودن قطعات سیستم در بازار است. ممکن است شما یک برند بسیار معروف و با کیفیت خریداری کنید اما به این مساله توجه نکنید که در صورت نیاز به تعویض قطعات داخلی سیستم در بازار پیدا می شود؟

بگذارید برای شما مثالی ملموس بزنم. لپ تاپ های برند دل در سال های ۸۵ تا ۹۰ یکی از پر طرفدارترین لپ تاپ های موجود در بازار جهانی و بازار ایران بودند و نمایندگی های مجاز و قطعات داخلی این برند در تمامی شهرهای ایران موجود بود. افراد با خرید این برند خیالشان راحت بود که در صورت خرید این برند در صورت بروز هر گونه مشکل یک مرجع برای برطرف کردن آن دارند.

اما به مرور برندهای دیگر جای این برند محبوب را گرفت و نمایندگی ها و قطعات آن در بازار به شدت کاهش پیدا کرد. به شکلی که اگر در حال حاضر قصد خرید این برند را دارید به این نکته توجه کنید که در صورت بروز مشکل در سیستم ممکن است به راحتی نتوانید آن را برطرف کنید. بنابراین نکته دوم در موارد عمومی راهنمای خرید لپ تاپ توجه به خدمات پس از فروش و قطعات داخلی و جانبی آن ها است.