راهنمای خرید تبلت
راهنمای خرید تبلت

راهنمای خرید تبلت

خرید تبلت

محبوبیت این وسیله و کاربردهای آن که روز به روز رو افزونی است و هر کسی را با هر سلیقه‌ای، از پیر و جوان، به خود جذب می‌کند. هر روزه تعداد بسیاری تبلت به فروش می‌رسند و همچنان تقاضا برای این وسیله بالا است.

در این بین، ممکن است سؤالات بسیاری زیادی در مورد انتخاب بهترین گزینه ممکن، برایتان پیش بیاید و با توجه به تبلیغات وسیع شرکت‌ها و امکانات بی‌شماری که ممکن است هر برند یا سیستم عامل مختلف، منحصرا ارائه کند، سردرگم شوید و یا نتوانید به خواسته‌های مورد نیاز خود دست یابید و تبلت خود را انتخاب کنید .

در این مطلب موضوعاتی را درباره‌ خرید تبلت بیان می‌کنیم که به شما در خرید دستگاهی مناسب کمک به‌سزایی خواهد کرد . راهنمای خرید تبلت

امروزه تبلت‌ها تنها نمونه بزرگ‌شده‌ گوشی‌های هوشمند نیستند و به‌واقع قادرند تا تفاوت‌هایی را در تجربه کاربری افراد رقم بزنند که در گذشته از آن‌ها سراغ نداشتیم.

باتوجه به دگرگونی‌های گسترده‌ای که در بازار تبلت‌ها رخ داده، قطعاً خرید یک تبلت در مقایسه با گذشته پیچیده‌تر شده و افراد باید شاخصه‌های بیشتری را در نظر بگیرند.

هدف از نوشتن این مقاله نیز راهنمایی شما عزیزان برای خرید دستگاهی متناسب با نیازهایتان است؛ دستگاهی که تا چندسال جوابگو خواسته‌های شما باشد.

پیش از اینکه به بحث ورود کنیم، باید هدف و نیازتان از خرید یک تبلت را به‌خوبی مشخص کنید. تفاوت بازار تبلت با گوشی‌های هوشمند در این است که برای مصارف بازی و سرگرمی گزینه‌های مشخصی وجود دارند و برای انجام کارهای حرفه‌ای و حمل یک تبلت قدرتمند و کارآمد نیز گزینه‌های دیگری در دسترس هستند.

سه صل مهم برای خرید یک تبلت:

۱. برسی نیاز اولیه

۲. فقط به قیمت توجه نکنید

۳. برند تبلت اهمیت زادی دارد

راهنمای خرید تبلت

مواردی که باید قبل از خرید تبلت باید به ان توجه داشت:

قیمت

موضوعی که باید پیش از همه‌چیز مدنظر قرار دهید، مقدار هزینه‌ای است که قادر به پرداخت آن‌ هستید. واضح است که هرچه بیشتر خرج کنید، سخت‌افزار قوی‌تری نصیبتان خواهد شد.

با‌این‌حال، این موضوع لزوماً به این معنا نیست که با صرف هزینه‌ زیاد، بهترین تبلت بازار را خریداری خواهید کرد.

در بازار تبلت تنوع بسیاری وجود دارد. اگر به‌دنبال مصارف سرگرمی نظیر بازی، تماشای فیلم و کتابخوانی هستید، تبلت‌های اندرویدی می‌توانند با هزینه‌ای اندک تمامی موارد یادشده را در اختیارتان قرار دهند.

در حالی که آیپد‌های اپل، قیمتشان از n میلیون تومان آغاز می‌شود، شما می‌توانید با مبلغی کمتر از n میلیون تومان اقدام به خرید تبلت اندرویدی مناسب کنید. البته اگر به دنیای اندروید علاقه دارید و هزینه برایتان اهمیتی ندارد، می‌توانید به تبلت‌های سامسونگ یا هواوی روی بیاورید که کیفیت بالایی را در اختیارتان قرار می‌دهند.

در سوی دیگر تبلت‌های ویندوزی قرار گرفته‌اند که معمولا  نسبت به نمونه‌های دیگر، هزینه‌ بسیار بیشتری را برای خرید باید صرف کرد . تبلت‌های ویندوزی که معمولا  با محصولات سری سرفیس شناخته می‌شوند، یک رایانه‌ کامل را در قالب یک تبلت با اندازه‌ای کوچکتر از لپ‌تاپ در اختیارتان قرار می‌دهد.

یکی دیگر از مسائل مهمی که باید برای خرید تبلت به آن توجه کنید، خرید دستگاه از برند معتبر است. در دنیای تبلت‌های اندرویدی فعلا سامسونگ، هواوی، لنوو، ایسوس، ایسر و شیائومی حضور پررنگ‌تری نسبت به دیگر برند‌ها دارند؛ از‌این‌رو پیدا‌کردن تبلت‌های ساخته‌شده توسط این شرکت‌ها در بازار ایران، کار راحتی خواهد بود.

onyxkala
onyxkala

اگر قصد خرید تبلت اندرویدی باکیفیت دارید، بهتر است به نمونه‌های ساخته شده توسط هواوی و سامسونگ فکر کنید؛ اما اگر به‌دنبال دستگاه ارزان و مقرون‌به‌صرفه هستید، برندهای ایسوس، ایسر، لنوو و شیائومی دستگاه‌های مناسبی را در بازه قیمتی پایین عرضه می‌کنند. راهنمای خرید تبلت

اما تبلت‌های ویندوزی که به دستگاه‌های ۲ در ۱ نیز مشهور هستند، وضعیت کاملاً متفاوتی دارند. در‌حالی که مایکروسافت به‌عنوان توسعه‌دهنده سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ برای تبلت‌ها، به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا از این سیستم‌عامل در دستگاه‌های تولید خود استفاده کنند؛ ولی عمده تبلت‌های ویندوزی بازار که شهرت بیشتری دارند، به محصولات خود مایکروسافت خلاصه می‌شوند که تحت برند سرفیس در دسترس کاربران قرار می‌گیرند.

از موارد بالا تصمیم گیری بر سر این که کدام دستگاه را خریداری کنیم سخت است ، پس باید به بودجمون نگاه کنیم .

نمایشگر

اندازه نمایشگر تنها برگِ برنده تبلت‌ها در مقایسه با گوشی‌های هوشمند است. اگر به تماشای فیلم و بازی در تبلت می‌اندیشید، بهتر است به گزینه‌های ۱۰ اینچی یا بزرگتر فکر کنید.

معمولاً شرکت‌ها از اندازه‌ ۱۰ اینچی در محصولات بالارده و باکیفیت خود استفاده می‌کنند؛ بنابراین باید این موضوع را در نظر داشته باشید که خرید تبلتی بزرگ، مستلزم پرداخت مبلغِ بیشتر خواهد بود.

با‌این‌حال اگر صرفا به کارهای عادی نظیر گشت‌و‌گذار در اینترنت، تماشای عکس‌ یا کتابخوانی فکر می‌کنید، می‌توانید به گزینه‌های ۷ تا ۸ اینچی فکر کنید که به‌سبب اندازه‌ متوسطشان، راحت‌تر در دست قرار می‌گیرند.

البته در این میان تبلت‌های ویندوزی عمدتا از نمایشگرهای بزرگتر از ۱۰ اینچ بهره می‌برند. باتوجه به مصارف حرفه‌ای این دستگاه‌ها، مسلماً دسترسی به فضای بیشتر برای نمایش اطلاعات، تاثیر به‌سزایی در بهبود تجربه‌ کاربری افراد می‌گذارد.

فارغ از موضوع فوق، کیفیت و وضوح نمایشگر نیز بسیار مهم است. وضوح پایین نمایشگر باعث می‌شود تا زیباترین تصاویر، نمودی زشت در ذهنمان پیدا کنند. راهنمای خرید تبلت

برای اینکه با چنین مشکلی مواجه نشویم، باید به رزولوشن صفحه‌نمایش پیش از خرید دقت کنیم. در فهرست پایین می‌توانید برخی از رزولوشن‌های مرسوم در دنیای تبلت‌ها را مشاهده کنید:

  • اچ‌دی: ۷۲۰ × ۱۲۸۰
  • فول اچ‌دی: ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰
  • +FHD (فول اچ‌دی پلاس): ۱۰۸۰ × ۲۱۶۰
  • QHD (کیو اچ‌دی): ۱۴۴۰ × ۲۵۶۰
  • الترا اچ‌دی: ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰

همانطور که احتمالا می‌دانید، نمایشگر از دانه‌های بسیار ریزی تشکیل شده است که از آن‌ها با نام «پیکسل» یاد می‌شود. هر پیکسل در کنار پیکسل‌های دیگر، باعث شکل‌گیری تصاویر روی صفحه‌نمایش می‌شود.

حال باتوجه به این گفته، می‌توان پی‌برد که اعداد فوق تعداد پیکسل‌های موجود در یک نمایشگر را بیان می‌کنند.

یک گوشی ۵ اینچی را در نظر بگیرید که کیفیت صفحه‌نمایش فول اچ‌دی دارد. باتوجه به اعداد فوق، کیفیت فول اچ‌دی بدین مفهوم است که در تمام صفحه‌نمایش ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل جای گرفته‌اند که به‌طور کلی تعداد پیکسل‌ها را در نمایشگر به عدد ۲‌٬۰۷۳٬۶۰۰ می‌رساند . راهنمای خرید تبلت

قابلیت تماس

چندسال پیش اگر در خیابان قدم می‌زدید، افرادی زیادی را مشاهده می‌کردید که تبلت‌در‌دست، در حال مکالمه تلفنی با دوستانشان هستند که به‌سبب اندازه‌ بزرگ تبلت‌ها، صحنه‌های بعضاً خنده‌داری را خلق می‌کرد.

اما امروز این موضوع به‌ندرت دیده می‌شود. با‌این‌وجود، احتمالاً برای بسیاری از افراد امکان برقراری تماس از طریق سیم‌کارت نکته‌ مهمی برای خرید یک تبلت محسوب می‌شود.

خرید تبلت
خرید تبلت

اگر به‌دنبال برقراری تماس از طریق سیم‌کارت در تبلت‌ها هستید، دستگاه‌های اندرویدی تنها گزینه شما خواهند بود.

در حالی که آیپد‌های اپل نیز از سیم‌کارت پشتیبانی می‌کنند؛ اما سیم‌کارت استفاده شده در تبلت‌های این شرکت تنها برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شوند و امکان برقراری تماس ابداً میسر نیست؛ این موضوع برای برخی از تبلت‌های ویندوزی نیز صدق می‌کند. راهنمای خرید تبلت

سیستم عامل
– ios

از زمان معرفی نخستین آیفون، ios مهمان ابزارک‌های اپل بوده است. رابط کاربری ساده اما کاربردی، صدها هزار اپلیکیشن گوناگون و سرگرم کننده و اکوسیستمی ایمن و سریع، آن را به یکی از بهترین پلتفرم‌های موجود تبدیل کرده است. اندروید و ios از نظر تنوع و میزان اپلیکیشن تقریبا در یک حد هستند اما برتری ios در آیپد مربوط به تعداد عناوین سازگار با صفحه بزرگ این تبلت است. در حال حاضر از نظر تنوع و تعداد اپلیکیشن‌های سازگار با تبلت، ios در سطح بالاتری نسبت به اندروید قرار دارد.

کار کردن با ios نیز برای بسیاری از مردم مخصوصا افرادی که تجربه کافی کار با گجت‌های مختلف را ندارند به مراتب ساده‌تر از اندروید است اما از طرفی ios محدودیت‌های آزاردهنده‌ای دارد که خود کار را مخصوصا برای کاربران ایرانی مشکل می‌کند. مثلا اگر ابزار شما جیلبرک نشده باشد، برای نصب نرم‌افزارها تنها می‌بایست به فروشگاه نرم‌افزار اپل مراجعه کنید و این در حالی است که در اندروید به راحتی ‌می‌توانید از منابع مختلف نرم‌افزارهای مورد نظر خود را دریافت و بر روی تلفن یا تلفن خود نصب کنید.

در ios برای انتقال فایل‌ها نیز محدود به استفاده از itunes هستید و برای پخش موسیقی و ویدیو نیز محدود به فرمت‌های استاندارد اپل می‌باشید. از جمله محدودیت‌های دیگر ios و تبلت آیپد عدم امکان استفاده از بلوتوث یا nfc و یا direct wifi برای انتقال اطلاعات با ابزارهای غیر اپلی هستید، امکاناتی که در اندروید و سیستم عامل ویندوز به راحتی قابل انجام است. در کل مدیریت فایل‌ها در آیپد مشکل‌تر از اندروید و ویندوز است.

اندروید


با وجود آنکه هنوز به رکورد سیستم عامل اپل در زمینه تعداد اپلیکیشن‌های کاربردی نرسیده، بیش ترین تعداد کاربران را به خود اختصاص داده است. اگر نسخه‌های اولیه اندروید را به یاد داشته باشید، پیشرفت چشمگیر آن برایتان کاملا محسوس خواهد بود. متن باز بودن، قابلیت‌های شخصی سازی گسترده و بازار برنامه‌های کاربردی دوست داشتنی که روز به روز در حال انباشته شدن از عناوین برتر است، آن را به یک پلتفرم مناسب تبدیل کرده است. البته برای بهره مندی از آخرین نسخه آن یعنی آبنبات پاستیلی ۴.۲، انتخابی جز nexus 10 نخواهید داشت.

راهنمای خرید تبلت

ویندوز 8 و ویندوز rt


رابط کاربری جدید ویندوز که با تبلت‌ها نیز سازگاری ویژه‌ای دارد، هر آن چه برایتان مهم است را در دسترستان قرار می‌دهد. در فروشگاه اختصاصی آن هزاران کتاب، برنامه تلویزیونی، آهنگ، فیلم و برنامه کاربردی در انتظار شما هستند. ویندوز rt برای پردازنده‌های مبتنی بر معماری arm در نظر گرفته شده است، همان پردازنده‌هایی که در تبلت‌های اندرویدی و آیپد نیز بکار گرفته می‌شوند.

ویندوز rt از نظر شکل و شمایل ظاهری و امکانات داخلی تفاوت محسوسی با ویندوز 8 نمی‌کند. اما بزرگترین تفاوت این دو در عدم اجرای نرم‌افزارهای قدیمی ویندوز در نسخه rt است. یعنی اگر یک تبلت ویندوز rt تهیه کنید قادر به اجرای اکثر نرم‌افزارهای فعلی تحت ویندوز 7 خود در آن نخواهید بود.

تبلت
تبلت

اما خوشبختانه اینتل طی یک سال اخیر تلاش‌های تحسین برانگیزی داشته و توانسته پردازنده‌های اتم خود را از نظر قدرت و بازده و مصرف باتری به شکل شگفت‌انگیزی بهینه کند. امروزه تبلت‌های ویندوز 8 مبتنی بر معماری x86 اینتل قیمت نزدیک به تبلت‌های arm دارند اما با این تفاوت که این تبلت‌ها قادر به اجرای کلیه نرم‌افزارهای قدیمی ویندوز نیز می‌باشند.

تلاش اینتل تا جایی جلو رفته که برخی معتقدند در آینده نه چندان دور ویندوز rt حذف خواهد شد.

در حال حاضر، نمونه‌ای بهتر و کارآمد تر از سرفیس پرو برای ویندوز ۸ یا سرفیس آرتی برای ویندوز rt نخواهید یافت، اما آینده خوبی برای این پلتفرم پیش‌بینی می‌شود و به نقل از اینتل، دیری نخواهد پایید که مدل‌های ۲۰۰ دلاری نیز وارد بازار شوند.

در حال حاضر از نظر تنوع اپلیکیشن و نرم‌افزارهای سازگار با صفحه لمسی تبلت‌ها، ویندوز فون بسیار ضعیف‌تر از دو رقیب قدرتمند اندروید و ios خود است.

اما روند رو به رشد تعداد اپلیکیشن‌های تحت این سیستم‌عامل در کنار فروش قابل قبول محصولات مبتنی بر این دو سیستم‌عامل نوید آینده درخشانی را برای ویندوز می‌دهند.

البته تبلت‌های ویندوزی در یکی از جنبه‌های نرم‌افزاری به مراتب قوی‌تر از رقبای خود هستند و آن هم انجام امور اداری است. تبلت‌های مبتنی بر ویندوز 8 یا ویندوز rt از مجموعه بی نظیر و بی رقیب آفیس مایکروسافت پشتیبانی می‌کنند که هنوز همتایی در پلتفرم‌های دیگر ندارد.

این مجموعه به شکل بسیار خوبی بر روی تبلت‌های ویندوی کار می‌کند و انجام امور اداری کاربر را آسان می‌سازد.

موارد جانبی

فارغ از موارد فوق، نکات دیگری نیز وجود دارد که احتمالاً برای عده‌ای از کاربران مهم شمرده می‌شوند؛ نکاتی از قبیل کیفیت دوربین، پشتیبانی از قلم هوشمند، صفحه‌کلید و…!

دوربین

ممکن است برای بسیاری از افراد، دوربین و کیفیت بالای آن نقش مهمی در خرید یک تبلت ایفا کند؛ با‌این‌حال اگر با خرید یک تبلت انتظار دارید که به دوربین با کیفیت بالا برای عکس‌برداری دست پیدا کنید، باید به شما بگوییم که معمولاً سازندگان تبلت، این‌روزها تمرکز خود را به‌جای دوربین روی موارد دیگری نظیر بهینه‌سازی نرم‌افزار، سخت‌افزار و ارائه‌ ویژگی‌های جدید برای کاربران حرفه‌ای معطوف کرده‌اند.

اگرچه در تبلت‌هایی نظیر آیپد‌ها و بالارده‌های اندرویدی می‌توانید به دوربین خوبی دست پیدا کنید؛ اما توانایی عکس‌برداری این دستگاه‌ها در مقایسه با گوشی‌های هوشمند به‌هیچ‌عنوان قابل‌مقایسه نخواهد بود.

بنابراین در زمینه عکس‌برداری، کیفیت عکس‌ها در تبلت‌های جدید را می‌توان مطلوب و قابل‌قبول ارزیابی کرد.

باتری

باتری برای هر دستگاهی بسیار مهم است و تبلت‌ها نیز از این قائده مستثنی نیستند. باتوجه به نوع استفاده از تبلت‌ها که بیشتر حول محور سرگرمی و تماشای فیلم و وب‌گردی می‌چرخد، باید توجه داشته باشید که تبلت خریداری شده از منظر قدرت شارژدهی در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد.

از این جهت که اندازه تبلت‌ها در مقایسه با گوشی‌های هوشمند بزرگتر است، سازندگان می‌توانند حجم بزرگتری از باتری را در این دستگاه‌ها به کار بگیرند.

برای بیان ظرفیت شارژدهی یک باتری از اصطلاح میلی‌آمپر ساعت (mAh) استفاده می‌شود. هرچه عددی که در مقابل این اصطلاح قرار می‌گیرد، بیشتر باشد، طبیعتاً زمان کارکردِ دستگاه با یک‌بار شارژ نیز بیشتر خواهد بود.

بهترین تبلت
بهترین تبلت

معمولاً در تبلت‌ها حداقل شاهد استفاده از باتری‌هایی با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی هستیم؛ اما این رقم بنا به سلیقه‌ تولیدکننده و اندازه صفحه‌نمایش می‌تواند متغیر باشد. به‌عنوان نمونه در مدل‌های مختلف آیپد‌های اپل معمولاً از باتری با ظرفیتی بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌شود.

در شارژدهی یک باتری عوامل بسیاری دخیل هستند که از شاخص‌ترین آن‌ها می‌توان به سایز نمایشگر، حداکثر روشنایی صفحه‌نمایش و کیفیت اشاره کرد. هرچه موارد یادشده به سمت بیشتر میل داشته باشند، طبعاً باتری نیز سریع‌تر انرژی خود را از دست می‌دهد.

قلم و کیبورد

باتوجه به اینکه تبلت‌ها در طول سال‌های اخیر توانسته‌اند از منظر ارائه ویژگی‌هایی متناسب با مصارف حرفه‌ای، گام‌های اساسی را بردارند، لوازم جانبی جدیدی نیز راه خود را به این دستگاه‌‌ها باز کرده‌اند.

قلم و کیبورد دو وسیله جانبی مفیدی هستند که می‌توانند استفاده شما از تبلت‌ها را به‌طرز خوشایندی ارتقاء دهند.

اگر به‌ طراحی علاقه‌مند هستید یا دوست دارید جزوه‌های خود در دانشگاه را به‌صورت دیجیتال از طریق قلم درون تبلت خود یادداشت کنید، قلم هوشمند قطعاً برای شما مفید خواهد بود؛ افزون بر این موضوع، اگر کاری مرتبط با نوشتن دارید و همواره در تلاش‌ هستید تا در طول مسافرت، دستگاهی سبک با قابلیت نوشتار مناسب به‌همراه خود داشته باشید، تبلت‌ها با کیبورد‌های بلوتوثی ترکیب فوق‌العاده کارآمدی را برای شما خواهند ساخت.

پورت‌ها

پورت‌ها یکی از بخش‌های مهم هر دستگاه الکترونیکی محسوب می‌شوند. پورت‌ها تفاوت میان یک تبلت و یک لپ‌تاپ را رقم می‌زنند. درحالی که شما در لپ‌تاپ به طیف گسترده‌ای از پورت‌ها برای اتصال فلش، صفحه‌کلید و… دسترسی دارید؛ اما این موضوع در دنیای تبلت‌ها اکثراً محدود به یک پورت می‌شود.

در این میان، تبلت‌های ویندوزی به‌لطف سیستم‌عامل ویندوز و کاربرد حرفه‌ای‌تر خود نسبت به رقبای اندرویدی و آی‌او‌اسی، به شما امکان دسترسی به پورت‌های بیشتری را می‌دهد.

اگر از خرید تبلت قصدتان این است تا در جلسات یا ارائه‌های دانشگاهی از تبلت خود استفاده کنید و آن را به ویدیو پروژکتور متصل سازید، بهتر است به‌سراغ تبلت‌هایی باشید که پورت مینی‌دیسپلی را درون خود جای داده‌اند یا اینکه از آن در قالب یک تبدیل پشتیبانی می‌کنند.

علاوه‌بر‌این، اگر تمایل دارید تا از طریق کارت‌های حافظه جانبی، مقدار حافظه‌ ذخیره‌سازی دستگاه را افزایش دهید، باید به دنبال دستگاهی باشید که از درگاه کارت میکرو اس‌دی (microSD) پشتیبانی به‌عمل آورد.

پورت‌ها در تبلت‌های آیپد و اندرویدی عموماً به همان پورت شارژ خلاصه می‌شود و اگر قصد اتصال وسیله جانبی دیگری به این پورت‌ داشته باشید، به‌ناچار باید به تبدیل‌ها روی بیاورید که هزینه‌ای اضافی را روی دستتان می‌گذارند.

این‌روزها استفاده از پورت USB Type-C‌ در بین سازندگان گوشی‌های هوشمند و تبلت بسیار مرسوم است. اینگونه پورت‌ها علاوه بر اینکه فضای کمتری را در بدنه اشغال می‌کنند، سرعت انتقال داده بالاتری نیز دارند.

کلام آخر :

خرید هر دستگاهی بیش‌از همه‌چیز، به‌ سلیقه خریدار و نیازهایش بستگی دارد. طبیعی است که ما هرگز نمی‌توانیم نیازهایتان را بهتر از خودتان درک کنیم؛ اما اگر هنگام خرید تبلت، شاخصه‌های فوق را در نظر داشته باشید، قطعاً می‌توانید با ذهنی آگاه بر شرایط و نیازهایتان، خریدی مناسب را انجام دهید.

اونیکس کالا
اونیکس کالا