
راهنمای خرید هدفون

راهنمای خرید هدفون
برای خرید بهترین هدفون :
با توجه به نیازهای خود، چه مولفههایی را باید مد نظر قرار دهید .
اما هدفون خوب چه ویژگیهایی دارد ؟
انواع هدفون :
هدفونهای دور گوشی
هدفونهای رو گوشی
هدفونهای تو گوشی
هدفونهای تو گوشی (In-ear headphones):
مناسبترین وسیله برای حمل و نقل و گوش دادن به موسیقی در مسیرهای مختلف، این دسته از هدفونها هستند. این دسته که با نام ایرفون هم شناخته میشوند درون گوش قرار میگیرند و در صورتیکه از سری مناسب استفاده کنید، از ورود اکثر صداهای بیرون جلوگیری میکند. مزیت اصلی ایرفونها قابل حمل بودن آنهاست. به نحوی که میتوانید به راحتی ایرفون را در جیب خود قرار دهید و با خود جابجا کنید.
راهنمای خرید هدفون
نقاط قوت:
قابلیت حمل بالا؛ با توجه به ابعاد کوچک و وزن اندک ایرفونها، آنها گزینهی ایدهآلی برای کاربرانی است که همواره در حرکت و سفر بوده و به دنبال محصولی کاربردی هستند.
عایقبندی صدا؛ ایربادها به دلیل قرارگیری در داخلی لالهی گوشی، توانایی زیادی در عایقسازی محیط برای عدم خروج صدای موسیقی به بیرون یا ورود نویز محیط اطراف به داخل گوشی دارند.
گزینهی مناسب هنگام فعالیتهای ورزشی؛ اگر به دنبال گزینهای مناسب برای تجربهی موسیقی هنگام تحرک یا فعالیتهای ورزشی هستید، ایرفونها به لطف اندازهی کوچک و وزن کمتر در کنار قرارگیری کامل در داخل لالهی گوش، امکان افتادن را بسیار کاهش میدهند.
نقاط ضعف:
کیفیت صدا؛ اگر کیفیت بالا اولویت اول خرید شما است و به دنبال تجربهی دقیق موسیقی هستید، ایرفونها به دلیل درایورهای کوچکتر توانایی کمتری در پخش صدا در مقایسه با برادرهای بزرگتر خود دارند.
گره خوردن سیمها؛ یکی از بزرگترین معضلات ایرفونهای سیمی، گره خوردن سیم آنها است. راهکارهای مختلفی برای حل این مشکل توسعه یافتهاند اما هیچ یک تاکنون موفق به حل کامل این مشکل نشدهاند.
هدفونهای رو گوشی (On-ear headphones):
شبیهترین هدفون به دستهی اولی که معرفی شد، هدفونهای رو گوشی هستند. برخلاف هدفونهای دور گوشی، این دستگاهها روی گوش قرار میگیرند ولی تمام گوش را پوشش نمیدهند. ممکن است از جمله افرادی باشید که عقیده دارند هدفونهای رو گوشی روی سر نمیمانند و میافتند، در جواب باید بگوییم که هدفونهای رو گوشی که طراحی خوبی داشته باشند نه تنها روی سر به راحتی میمانند، بلکه به علت وزن کمتر و کوچکتر بودن برای گوش دادن طولانی مدت به آهنگها بسیار مناسب هستند.
راهنمای خرید هدفون
نقاط قوت:
قابلیت حمل خوب؛ شاید این دسته از هدفونها به اندازهی ایرفونها قابلیت حمل بالایی نداشته باشند، اما همچنان به لطف اندازهی کوچکتر و وزن کمتر خود، برای جابجایی مداوم گزینهی مناسبی هستند. برخی از انواع این هدفونها قابلیت تا شدن و قرارگیری در کیفی مخصوص برای بهبود این مولفه را نیز دارند.
باتریهای بزرگتر؛ در صورتی که به دنبال خرید گزینههای بیسیم هستید، هدفونهای آنایر به لطف ابعاد بزرگتر، باتریهای حجیمتری نیز دارند تا امکان لذت طولانیتری از موسیقی داشته باشید.
کیفیت صدای بهتر؛ بسیاری از هدفونهای آنایر به لطف درایورهای بزرگ خود، کیفیت صدای خروجی خوبی را نیز به همراه خواهند داشت.

نقاط ضعف:
قابلیت حمل سختتر نسبت به ایرفونها؛ با وجود ابعاد کوچکتر این هدفونها نسبت به انواع دورگوش، هدفونهای رویگوش گزینهی مناسبی برای قرارگیری در جیب نیستند.
عدم عایقبندی مناسب؛ هدفونهای روی گوش ضعیفترین نمونهها در عایقبندی محیط پخش موسیقی نسبت به نمونههای درونگوش یا دورگوش هستند.
هدفونهای دور گوشی(Over-ear headphones):
همانطور که از نام این مدلها مشخص است، این هدفونها دور گوش قرار میگیرند و تمام گوش شما را در پوشش میدهند. مزیت این دستگاهها در این است که تجربهای بسیار لذتبخش از شنیدن صدا به شما میدهند و در عین حال تا حد زیادی صدای اطراف را کاهش میدهند. اما باید توجه داشته باشید که وزن و ابعاد برخی از هدفونهای دور گوش زیاد است و درصورتیکه ابرهای هدفون طراحی خوبی نداشته باشد برای گوش دادن طولانی مدت به موسیقی گزینهی مناسبی نیستند.
راهنمای خرید هدفون
نقاط قوت:
بهترین کیفیت صدا؛ هدفونهای بزرگ دورگوش بهترین نمونهها برای پخش موسیقی با کیفیت بالا هستند. درایورهای بزرگ تاثیرگذارترین مولفه در تجربهی بالای موسیقی این دسته از هدفونها هستند.
باتریهای حجیم؛ با وجود ابعاد بزرگ هدفونهای دور گوش، تعجبی ندارد که این دسته از محصولات به حجیمترین باتریها در میان انواع هدفون مجهز هستند.
راحتی بالا؛ به دلیل قرارگیری ابرهای هدفون دور لالهی گوش و عدم تماس آنها، هدفونهای Over-the-Ear در کنار تقسیم بهتر وزن، راحتی بیشتری را در استفادهی طولانی مدت به ارمغان میآورند.
نقاط ضعف:
قابلیت حمل ضعیف؛ هدفونهای دور گوش برای جابجایی بالا طراحی نشدهاند و ابعاد بزرگ و وزن بیشتر آنها، امکان حمل همیشگی را سلب میکنند. البته برخی از مدلها همراه با کیف مخصوص عرضه میشوند؛ اما این موضوع به معنی حمل سادهی آنها و استفاده در هر شرایطی نیست.
قیمت؛ بسته به برند و مشخصات فنی، هدفونهای دور گوش بازهی قیمت گستردهای دارند. اما عموما نمونههای باکیفیت این دسته از هدفونها نسبت به برادران کوچکتر خود قیمت بیشتری دارند.
توان مورد نیاز؛ درایورها بزرگ به توان بیشتری برای فعالیت نیاز دارند و به همین دلیل برخی از نمونههای باکیفیت هدفونهای دورگوش، به آمپلیفایر برای پخش موسیقی محتاج هستند. پس پیش از خرید نمونههای گران، از تواناییهای پخشکنندهی خود نیز مطمئن شوید
پس از اینکه نوع هدفون خود را انتخاب کردید، باید چند نکتهی مهم را در نظر بگیرید:
راحتی و متناسب بودن با سایز گوش و سر:
بدون شک مهمترین مؤلفه در انتخاب هدفون، راحت بودن و مناسب بودن برای سایز گوش و سر شماست. ممکن است میلیونها تومان خرج خرید هدفون کنید و به علت مناسب نبودن سایز آن برای شما، نتوانید از آن استفاده کنید و ممکن است با پرداخت چند صد هزار تومان، هدفونی بخرید که تا سالها برای شما کار کند و از استفاده از آن لذت ببرید.
قابل حمل بودن:
این مورد را جدی بگیرید. درصورتیکه هدفون را برای استفاده در خانه (یا استودیو یا محل کار یا…) میخرید، نیازی ندارید هزینهی بیشتری کنید تا هدفون سبکتر و با قابلیت حمل بیشتر بخرید. همچنین برای دوام فیزیکی آن لازم نیست بیشتر به خرج بیفتید. اما اگر برای مصارف خارج از خانه (مثل باشگاه، در مسیر و…) میخواهید هدفون بخرید، باید هدفونی بخرید که سبک، با دوام و کوچک باشد. استفاده از هدفون بزرگ و سنگین در مترو عذابآور است!

سیم:
اگر هدفونی که میخواهید بخرید با سیم است، حتما طول، کیفیت و نوع سیم را در نظر بگیرید. کوتاهی یا بلندی بیش از حد سیم هدفون میتواند تجربهی شنیدن موسیقی را برایتان به کابوس تبدیل کند. همچنین درصورتیکه که کیفیت سیم مناسب نباشد، نویزی که در اثر تکان خوردن سیم به صدا وارد میشود بسیار آزاردهنده خواهد بود.