
از کجا بفهمیم کامپیوتر ما هک شده

علائم هک شدن کامپیوتر
چگونه بفهمیم که سیستم ما هک شده است؟
حتما برای شما هم این اتفاق پیش آمده که یکسری اتفاقات عجیب و غریب روی سیستم کامپیوتر شما رخ دهد ، برای مثال سیسیم شما یکدفعه ریست شود ، یا یکسری ایمیل های دریافت کنید و یا حتی روی دکستاپ شما مواردی حذف یا اضافه شود .
فهیمیدن این که کامپیوتر شما هک شده یا نه کار زمان بر و سختی هست ، و به اسانی متوجه این امر نمیشویم .
اما در این مقاله اموزشی یکسری از موارد را با هم برسی میکنیم که اگر این موارد در دسترس بودن یعنی این که کامپیوتر شما توسط شخصی هک شده و در درسترس ان قرار گرفته .
علائم هک شدن کامپیوتر
پاپ آپ های مکرر
یکی از رایج ترین علائمی که نشان دهنده هک شدن سیستم شما هستند، این است که بعد از باز کردن بروزر خود چندین پیغام در قالب پاپ آپ مشاهده نمائید که نشانه بدی می باشد و در اکثر اوقات نشان دهنده هک شدن سیستم عامل می باشد.
خاموش شدن ناگهانی آنتی ویروس
برخی از بد افزارهایی وجود دارند که وقتی شما انرا بر روی سیستم خود نصب می کنید، به فرد هکر دسترسی کامل می دهند که این گونه می تواند شما را در چند ثانیه هک کند! با این وجود این بدافزارها می توانند بدون دستور شما، آنتی ویروس نصب شده را هک و در نهایت خاموش کنند که فعال کردن آن کار سختی می باشد. از این رو اگر با چنین چیزی روبرو شدید، بدین معناست که سیستم شما هک شده است.
محصولات پیشنهادی ما :
برنامه های که توسط شما نصب نشده اند
گر بعد از روشن کردن کامپیوتر خود با برنامه هایی روبرو شدید که آنها را به هیچ وجه نصب نکرده اید، نشانه ای از هک شدن سیستم شما می باشد. معمولا بدافزارها، به نرم افزارهای دیگر متصل می شوند و اجازه نصب برنامه های دیگر را می گیرند که این گونه برنامه های جانبی هک شدن را نصب می کنند. بنابراین اگر متوجه نصب برنامه ناشناخته بر روی سیستم خود شدید، احتمالا نتیجه نصب یک بدافزار می باشد. علائم هک شدن کامپیوتر
سرعت عملکرد سیستم کند میشود
اگر اخیرا سرعت کامپیوتر شما و یا اتصال به اینترنت آن کندتر از گذشته شده است، این امکان دارد شخصی از قدرت کامپیوتر و یا پهنای باند اینترنتتان استفاده میکند. بسیاری از هکرها با نصب و اجرای یک اپلیکیشن در پس زمینه کامپیوتر قربانیان، منابع را در اختیار میگیرند و باعث کاهش سرعت همه چیز میشوند.
البته در اینجا به جز هک شدن کامپیوتر شما، دلایل دیگری نیز میتواند برای این کاهش سرعت وجود داشته باشد. کامپیوترها بعضا به خاطر قدیمی بودن نیز با کاهش سرعت مواجه میشوند؛ به همین دلیل ما تنها افت ناگهانی را میتوانیم ملاک هک شدن کامپیوتر قرار دهیم. اگر در طول روز این اتفاق برای شما افتاد، بدان معناست که چیزی مشکوک در جریان است. همین قضیه در مورد سرعت اتصال به اینترنت نیز صدق میکند. اگر بیش از حد معمول و بدون استفاده از آن، سرعت اینترنت شما کم شد، این بدان معناست که پهنای باندتان در حال ربوده شدن است.

پیام اخطار تقلبی آنتی ویروس
پیام های خطری که خیلی ناگهانی روی صفحه مانیتور ظاهر می شود تا به شما بگویند در خطر هستید، همیشه همانی نیستند که به نظر می آید. بعضی از این پیام ها حتی ممکن است از شما برای فعال شدن، درخواست کد فعال سازی بکنند در حالی که بقیه ممکن است از شما بخواهند کلیدی را فشار دهید تا سیستم شما را پاک کنند. تقریبا تمام پیام های آنلاین از این دست تقلبی اند و نباید روی آنها کلیک کنید. اما همین که شما این پیام ها را می بینید به این معناست که احتمالا سیستم تان پیشاپیش آلوده شده است.
پسورد اکانت شما تغییر کرده
اگر زمانی که تلاش می کنید به یکی از سرویس های آنلاین خود مثل ایمیل، هاست یا حتی حساب بانکی خود دسترسی پیدا کنید با این پیام که پسورد شما درست نیست مواجه می شوید احتمال زیادی هست که پسورد شما هک شده باشد. البته اگر مطمئن هستید که پسورد را درست وارد کرده اید.
مطالب پیشنهادی ما :
راهنمای خرید کامپیوتر استوک
راهنمای خرید کامپیوتر صنعتی
عدم توانایی در ورود
شما ممکن است هزاران بار وارد کامپیوتر خود شده باشید ولی حالا پسوردتان کار نمیکند. در وهله نخست، احتمال دارد شما یک کلمه را اشتباه زده باشید، پس این بار با دقت بیشتری تلاش کنید تا شاید مشکل شما حل شود. اما اگر باز هم موفق به ورود نشدید، احتمال هک شدن کامپیوتر شما زیاد است.
اگر درب ورود کامپیوترتان بر روی شما قفل شده، این بدان معناست که شخصی به آن نفوذ کرده و برای اینکه آزادی عمل بیشتری را در اختیار داشته باشد، جلوی دسترسی شما را گرفته است.
ناتوانی در خاموش کردن
اگر شخصی کامپیوتر شما را کنترل کند، قصد دارد که همچنان کنترل را در دست داشته باشد و این بدان معناست که کامپیوتر شما نیز بایستی روشن بماند. اگر نمیتوانید طبق روال عادی و همیشگی کامپیوترتان را خاموش کنید، این امکان وجود دارد که کسی جلوی این کار را میگیرد.
همچنین طول کشیدن مدت زمان بسیار زیاد برای خاموش شدن نیز میتواند نشانهی خطرناکی باشد، چرا که هکر میخواهد کمی زمان بخرد تا بتواند کارهای خود را برای انجام در زمانی دیگر ذخیره کند.
رفتار عجیب موس کامپیوتر
نشانگر موس شما در صفحه به دلخواه خودش حرکت می کند، نه فقط حرکت تصادفی بلکه گاهی حتی برنامه ای را اجرا کرده یا به وب سایتی وارد می شود. خوشبختانه این نوع از هک اتفاق بسیار نادری است.
فعالیتهای حجیم
زمانی که با کامپیوتر فعالیت میکنید، عواملی در حال فعالیت در پس زمینه سیستم عامل آن هستند که این امری طبیعیست. اما اگر شما کامپیوترتان را روشن کردید و دیدید چیزی بیشتر از حد معمول در حال فعالیت است، ممکن است چیزی مشکوک وجود داشته باشد.
اگر نشانگر ماوس شما، زمانی که آن را لمس نمیکنید حرکت میکند و یا اگر در هیستوری مرورگر شما آدرسهایی یافت میشود که هرگز به آنجا سر نزدهاید، یا اینکه وقتی یک کار ساده همانند چک کردن ایمیل را انجام میدهید و هارد دیسک شما به شدت در حال انجام کار است، تمامی اینها میتواند نشانههایی از هک شدن کامپیوتر شما باشد.

علامت هایی دیگر که نشان می دهند هک شده ایم:
• برخی از برنامه ها یا فایلها کار نمی کنند یا باز نمی شوند.
• برخی از فایلها بدون خواست و اجازه شما از سیستم پاک شده اند.
• رمزهای عبور عوض شده اند.
• برخی از اطلاعات کامپیوتر شما در شبکه (معمولا اینترنت) قرار داده شده اند در حالیکه شما اجازه این کار را نداده اید.
• برنامه هایی را در سیستم خود می بینید که خودتان آنها را نصب نکرده اید.
• در حالی که مشغول به انجام کاری هستید کامپیوتر شما مدام سعی دارد به شبکه متصل شود.
• محتویات فایلها بدون خواست شما تغییر یافته اند.
بررسی پورت های فایروال
اگر در مرحله اول به نرم افزار خاص و مشکوکی برنخوردید این بدین معنا نیست که سیستم شما از هرگونه نرم افزار جاسوسی پاک است ، باید بررسی ها بیشتر و پیچیده تری بر روی سیستم خود انجام دهید.
پورت ها به زبان ساده باعث ایجاد ارتباط بین کامپیوترها برای تبادل اطلاعات میشوند، همانطور که میدانید فایروال ویندوز در حالت پیشفرض برخی از پورت های ارتباطی را به دلایل امنیتی بلاک کرده است ، خب پس به طور مثال اگر شما یک وب سایت را از طریق پروتوکل ftp اداره نمیکنید چرا باید پورت ۲۳ شما باز باشد ؟
برنامه های جاسوسی باید از طریق یکی از پورت های باز سیستم شما به تبادل اطلاعات بپردازند ، شما میتوانید با مراجعه به Control Panel > Windows Firewall و کلیک بر روی Allow a program of feature through Windows Firewall پنل سمت چپ تمامی پروتوکل و پورت های باز سیستم و برنامه هایی که با آنها ارتباط دارند را چک کنید.
استفاده از نرم افزار TCPView
ابتدا نرم افزار کم حجم TCPView مایکروسافت را دانلود کنید.سپس آن را unzip و بر روی فایل
Tcpview کلیک کنید. این نرم افزار تمامی ارتباطات های کامپیوتر ( connections ) را نشان میدهد ، در سمت چپ اسم پردازش مثل Firefox و.. نمایش داده میشود .
محصولات پیشنهادی ما :
بعد از هک شدن کامپیوتر چه کاری باید انجام دهیم ؟
1- ویروس کش خود را در صورت ممکن فعال کنید که ممکن است فعال نشود. برای رفع این مشکل می توانید آنتی ویروس اورجینال و معتبری را نصب کنید و آنرا اجرا کنید.
2-از طریق ” Programs” که در کنترل پنل قرار گرفته است، برنامه های نصب شده را کنترل کنید. اگر برنامه ای وجود دارد که شما نصب نکرده اید، آنرا حذف کنید.
3- پسوردهای خود را در صورت ممکن تغییر دهید. برای تغییر رمز برنامه هایی اعم از جیمیلف اینستاگرام و… می توانید ” Forget Password را در بخش ورود بفشارید تا به ایمیل شما ارسال شود.