مانیتور مناسب کارهای گرافیکی
مانیتور مناسب کارهای گرافیکی
مانیتور مناسب گرافیست ها کدام است ؟
در این مقاله از سری مقالات اونیکس کالا میخواهیم بپردازیم به مانیتور ها ، همانطور که میدانید یکسری از کاربران کامپیوتری هستند که برای انجام کارهای خود به یکسری از لوازم و تجهیزات بالا رده نیازمند هستند . گر شما یک گرافیست باشید میدانید که کار با هر مانیتوری برای شما امکان پذیر نیست و نیاز به یک مانیتور حرفه ای دارید.
یک گرافیست کار به چه مانیتوری نیاز دارد ؟
۱- رزولوشن یا وضوح
هرقدر وضوح یا Resolution بالاتر باشد، مجتوای بیشتری بر روی نمایشگر قرار می گیرد. به این ترتیب با بزرگنمایی یا زوم کردن بر روی عکس، می توانید جزئیات بیشتری از آن را مشاهده کنید.
برای خرید یک مانیتور طراحی حداقل رزولوشن مورد نیاز را ۱۹۲۰ * ۱۰۸۰ یا Full HD در نظر بگیرید. اما اگر بودجه بیشتری برای خرید آن در نظر گرفته اید، می توانید مانیتوری با وضوح IPS 4K یا ۳۸۴۰ * ۲۱۶۰ خریداری نمایید.
برترین مقالات :
۲- اندازه
در یک جمله می توان گفت ” هرچه بزرگ تر بهتر! ” . شما می خواهید هنر خود را به طور کامل مشاهده کنید، طبیعی است مانیتورهای بزرگ، تصاویر را بهتر نشان می دهند. پیشنهاد می کنم برای خرید مانیتور، به اندازه ۲۳ اینچ و بزرگ تر فکر کنید.
۳- فضای رنگی
اگر قصد دارید تصاویر گرافیکی با کیفیت خلق کنید، نیاز به فضای رنگی گسترده ای جهت نمایش همه رنگ ها دارید. مانیتور شما باید حداقل 90% از sRGB و 70% از Adobe RGB را پوشش دهد.
sRGB و Adobe RGB طیف های رنگی استاندارد در صنعت هستند که Adobe RGB طیف گسترده ای نسبت به sRGB است.
۴- روشنایی
بهتر است از نمایشگرهایی با روشنایی بالا استفاده کنید. چرا که زمانی می توانید با نور کم کار کنید، که محیط کارتان تاریک باشد. از آنجایی که ممکن است همیشه شرایط کار در تاریکی را نداشته باشید، بهت است روشنایی بالای مانیتور را اولویت قرار داده و در هر زمان که نیاز بود، آن را کم کنید.
مقالات پیشنهادی :
۵- قابلیت چرخش و تنظیم
این گزینه نه تنها برای طراحان، بلکه برای همه افرادی که قصد خرید مانیتور دارند، اهمیت دارد. هنگام خرید مانیتور توجه کنید که می توان میزان ارتفاع آن را تنظیم کرد و یا قابلیت تنظیم زاویه مناسب با دید شما در آن وجود دارد یا خیر؟! بدیهی است مانیتورهای قابل تنظیم، نسبت به سایر نمایشگرها برتری دارند.
۶- زمان پاسخ یا Response Time
این موضوع در ویرایش عکس، اهمیت چندانی ندارد، اما اگر می خواهید از آن برای ویرایش ویدئو نیز استفاده کنید، بهتر است زمان پاسخ را ۱۰ یا کمتر در نظر داشته باشید
فاکتورهای مشخص کننده دقت رنگ
چشم انسان میتواند بازه وسیعی از فرکانسهای نوری را مشاهده کند و داشتن مانیتوری که قادر به نمایش بازهی وسیعتری از این رنگها باشد برای یک مانیتور حرفه ای و مخصوص طراحی گرافیک لازم است تا در زمان کار قادر باشد تا رنگهایی که قرار است در طرح نهایی نمایش داده شود را به شما نشان دهد.
نوع بکلایتی که در مانیتور استفاده میشود نیز میتواند در دقت تصویر تأثیر زیادی داشته باشد، بدین صورت که مانیتورهایی از بک لایت LED استفاده میکنند در میزان روشنایی تصویر دقت بالاتری نسبت به مانیتورهایی که از بک لایتهای CCFD استفاده میکنند دارند.
محصولات پیشنهادی :
خرید کامپیوتر استوک در شیراز
فاکتور دیگری که در یک مانیتور حرفه ای اهمیت دارد رزولوشن تصویر مانیتور است. هرچقدر که رزولوشن بالاتری باشد، تصاویر با جزئیات بالاتری به شما نمایش داده میشوند، اکثر مانیتورهای امروزی مانند مانیتور ایسوس VS197DE دارای رزولوشن Full-HD هستند که برای بسیاری از کاربران دقت کافی را دارند؛ اما مانیتورهای حرفهای مانند مانیتور ایسوس PA32UC-K دارای رزولوشن ۴K هستند.
معرفی بهترین مانیتور مناسب کارهای گرافیکی :
ما در این بخش میپردازیم به معرفی چند مدل از بهترین مانیتور های مناسب کارهای گرافیکی :
مانیتور LG 32UN880 UltraFine Ergo :
برند ال جی سال هاست در تولید لوازم دیجیتال و الکترونیک بسیار موفق بوده و همواره محصولاتی با کیفیت عالی ارائه کرده است. این مدل از مانیتور LG نیز مانند سایر محصولات آن، علاوه بر کیفیت عالی، استاندارهای یک مانیتور برای طراحان را نیز دارد.
این مانیتور ویژگی های برتر زیادی دارد، از یک صفحه نمایش 32 اینچی 4K و پورت های مختلف تا ارائه 95٪ پشتیبانی از طیف رنگی P3 ، سازگاری HDR و تصاویری که یکنواخت و با کیفیت نمایش داده می شود. اما آنچه اهمیت بیشتری دارد، قابلیت تنظیم زاویه و ارتفاع این مانیتور و طراحی ارگونومیک آن است.
یک جک قابل تنظیم در قسمت پشتی این مانیتور تعبیه شده که اجازه تغییر حالت قرار گیری آن را به شما می دهد. ارتفاع مانیتور، زاویه آن، چرخش و میزان جلو یا عقب بودن، همگی قابل تنظیم است.
راهنمای خرید :
اندازه صفحه نمایش : 32 اینچ
رزولوشن یا وضوح تصویر : 3840 * 2160
پورت های ورودی : یک عدد DisplayPort ، دو عدد HDMI ، دو عدد USB و یک عدد Type-C
مانیتور Lenovo ThinkVision P32u :
هرگاه لنوو محصولی با عنوان Think به بازار وارد کند، می توانید انتظار کیفیت بسیار بالایی از آن داشته باشید. نمایشگر Lenovo ThinkVision P32u نیز از همان محصولاتی است که با کیفیت بسیار بالا، طراحی عالی و پورت های متعدد تولید شده است.
این مانیتور فضای رنگی AdobeRGB را به صورت 100% پوشش داده و این یک مزیت مهم برای همه طراحان به شمار می آید. اندازه آن 32 اینچ و دارای رزولوشن 3840 * 2160 می باشد.
اندازه صفحه نمایش : 32 اینچ
رزولوشن یا وضوح تصویر : 3840 * 2160
پورت های ورودی : یک عدد DisplayPort ، یک عدد Thunderbolt 3، دو عدد HDMI ، چهار عدد USB3.0
مانیتور Asus ROG Swift PG279Q :
- اندازه صفحه: ۲۷ اینچ
- نسبت ابعاد: 16:9
- رزولوشن: 3,840 * 2,160
- روشنایی: 600 cd/m2
- زمان پاسخ: 4ms
- زاویه دید: 178/178
- نسبت کنتراست: 50,000:1
- پشتیبانی رنگی: Adobe RGB 99%
- وزن: 28 پوند
مهم نیست که به چند مانیتور مناسب طراحی نگاه بیندازید، اگر به اندازه کافی خسته شده اید که می خواهید دست از کار بکشید و هر چه پول دارید برای مانیتور خرج کنید باید ROG Swift را از برند Asus ببینید. با ترکیبی از ویژگی های پیشرفته مانند صفحه نمایش ۴K UHD، به علاوه Nvidia G-Sync و HDR ، Swift یکی از بهترین مانیتور های مناسب طراحی موجود است گرچه هزینه زیادی دارد.
مزایا
- جدید ترین فناوری G Sync برای بهبود تجربه طراحی گرافیک
- پنل IPS با رنگ های خارق العاده
- برای تجربه ای روان و نرخ تازه سازی ۱۶۵ هرتز
- رزولوشن و وضوح صفحه نمایش بالا برای ارائه بهترین کیفیت تصویر
معایب
- بدون اکولایزر مشکی
- بلندگو های داخلی نامناسب
- نمی توان پروفایل های نمایش روی صفحه را ایجاد کرد
نکات مهمی که هر گرافیست کاری باید به آن توجه کند !!
نوع پنل مانیتور
سه نوع صفحه اصلی در مانیتورهای مدرن امروزی وجود دارد:
۱_ پنل TN
2_ صفحه VA
3_ پنل IPS
اکنون، این سه نوع پنل دارای برخی ویژگیهای بسیار خاص هستند و کاملاً مشخص خواهد شد که ما برای نوع کار خود از نظر بصری، چه نوع پنلی را انتخاب کنیم.
IPS Panel بهترین نوع پنل برای کارهای گرافیکی با کیفیت و جزئیات است. شما برای طراحی دقیق مطالب پروژه خود به بهترین نمایشگر رنگی موجود نیاز دارید.
داشتن زاویه دید بالا به ما امکان میدهد تا مانیتور را از زوایای مختلف مشاهده کنیم، بنابراین حتی یک همکار یا مشتری که در کنار شما ایستاده یا نشسته است میتواند به آنچه می بینید نگاهی بیندازد، بدون اینکه زاویه دید بیش از حد کنتراست و رنگ را تغییر دهد.
مانیتورهای سطح بالا با صفحه IPS معمولاً حداقل دارای زاویه دید ۱۷۸ درجه به صورت عمودی و افقی هستند که بسیار کارآمد است.
دو نقطه ضعف اصلی در مانیتور پنل IPS قیمت و تأخیر در پاسخگویی است. پنل ips برای استفاده حرفهای و نه بازیهای سطح بالا هست.(مگر اینکه در حال ویرایش Motion Graphics یا فیلم های بالای ۶۰ فریم در ثانیه باشید)
البته قیمت، مسئله دیگری است، اما با توجه به اینکه حرفه ایها بیشتر کار خود را با کارهایی که در رایانههای شخصی و جلوی مانیتور انجام میدهند، سعی میکنند بهترین را داشته باشند، خرید یک پنل ips ارزش این را دارد که برای یک صفحه نمایش با بالاترین کیفیت ممکن هزینه کنید. و این پنل ها معمولا عمر بالایی هم دارند.
و این درست است، ماندگاری مانیتورها معمولاً بسیار بیشتر از اجزای دیگر PC است، شما میتوانید به راحتی از ۲ تا ۳ نسل به روزرسانی رایانه شخصی یا بیشتر از یک مانیتور خوب استفاده کنید.
انعکاس براق و مات بودن مانیتور
تعداد بسیار زیادی تبلت، کامپیوتر و مانیتور در بازار وجود دارد که فقط گران و با کیفیت هستند، ولی به دلیل نوع بازتاب براق صفحه کارایی لازم را ندارند.
اما مسئله اصلی این است که، ما باید از مانیتورهای براق و بازتابنده نور دور بمانیم زیرا داشتن اشیا پر نور روشن، مانند لامپها و پنجرهها یا حتی مانیتورهای دیگر، نور در مانیتور شما منعکس می شود، و این برای شما خوشایند نخواهد بود و میتواند دیدن آنچه را که نمایش داده میشود دشوار کند و کیفیت کار شما را بسیار پایین بیاورد.
مانیتورهای حرفهای دارای سطوح مات هستند، به این معنی که بازتابهایی که از سطح نمایشگر بروز میدهد، به طور پراکنده و در عین حال کم نور میشوند تا کیفیت تصویر را تا حد ممکن واضح نشان دهند.
همیشه برای کارهای حرفهای گرافیکی به دنبال یک صفحه مات باشید.
بله، نمایشگرهای براق دارای کنتراست و دقت و شارپی رنگ بهتری هستند، اما شما به یک محیط کاری مناسب نیز نیاز خواهید داشت که هیچ چیز روشن روی مانیتور شما منعکس نشود و این تقریباً هرگز در دفاتر و خانهها صدق نمیکند.
عمق بیت رنگ مانیتور
مانیتورها معمولاً یکی از دو عمق محبوب رنگی Color Bit دارند: ۸ بیت و ۱۰ بیت.
این عمق بیتها به صورت بیت در هر کانال شناخته میشوند، بدین معنی که با ۸ بیت ۲۵۶ مرحله رنگی در هر کانال خواهید داشت (قرمز ، سبز و آبی). آنها با هم ۲۴ بیت در هر رنگ یا محدوده ۱۶.۷ میلیون رنگ را تشکیل میدهند که ما بیشتر به آن عادت کردهایم.
مانیتورهای ۱۰ بیتی میتوانند ۱۰ بیت در هر کانال خروجی بگیرند، بنابراین ۱۰۲۴ مرحله رنگی در هر کانال. این باعث میشود ۳۰ بیت برای هر رنگ و در مجموع یک میلیارد رنگ باشد.
بیایید با یک میلیارد رنگ شروع کنیم، که باید خیلی بهتر از یک رنگ ۱۶.۷ میلیون میلیونی باشد، آیا این درست است؟
هرچند مشکل در این مورد، این است که، بله رنگهای بیشتر بهتر هستند و کیفیت را بالاتر نمایش میدهند، اما سختافزار و نرمافزار کل سیستم شما (به غیر از مانیتور) مجبور است از این مسئله به کمک شما بیاید و این یعنی داشتن یک سختافزار و نرمافزار بروز و قدرتمند.
شما به یک کارت گرافیک نیاز دارید که از خروجی ۱۰ بیت پشتیبانی کند (معمولاً GPU های گران قیمت) و نرمافزار بروز و همچنین تنظیمات و فیلم شما نیز باید در ۱۰ بیت تنظیم باشد.
اگر روی یک JPG Image یا MP4 Movie کار میکنید یا انیمیشن خود را به ترتیب png ارائه میدهید، همه این قالبها رنگ را در ۸ بیت در هر کانال ذخیره میکنند، به این معنی که ۱۰ بیت در هر کانال شما مانیتور عمق بیت بیشتری در کار شما نشان نخواهد داد.
سپس، اگر روی Canon RAW RED 10bit یا EXR Sequences (در میان سایر موارد) کار میکنید، به خوبی میتوانید طیف رنگی بالاتری را که مانیتور ۱۰ بیتی به شما اعطا میکند، مشاهده کنید.
به خصوص در Gradients یا Vignetted uniform Backgrounds، اگر مانیتور از قابلیت ۱۰ بیتی خود به خوبی استفاده میکند، میتوانید به سرعت متوجه شوید.
FRC
جدا از قابلیت ۱۰bit بودن، یک روش جالب برای دستیابی به عمق بیت بالاتر در رنگها برای مانیتورها وجود دارد که FRC: Frame Rate Control نامیده میشود.
مانیتورهای ۸ بیتی میتوانند با روشن و خاموش کردن سریع پیکسلهای نزدیک به یکدیگر، عمق بیت خود را افزایش دهند، که این امر باعث میشود عمق بیت بالاتر افزایش یابد، زیرا چندین پیکسل و رنگ به این روش ترکیب میشوند.
اگر واقعاً میخواهید از یک مانیتور ۱۰ بیتی به خوبی استفاده کنید، با یک مانیتور ۱۰ بیتی همراه باشید که بدون FRC به رنگ ۱۰ بیت دست یابد، زیرا FRC میتواند نویز ایجاد کند و هرگز به اندازه پشتیبانی واقعی از رنگ ۱۰ بیتی دقیق نخواهد بود.
بنابراین به طور خلاصه میگوییم: ۱۰ بیت عالی است، اما فقط درصورتی که بدون استفاده از FRC به دست آید.
نسبت کنتراست
هنگام بررسی مانیتورهای جدید، به احتمال زیاد با برخی از تولیدکنندگان تبلیغات مانیتورها مواجه خواهید شد که دارای نسبت کنتراست بالا ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ گازیلیون به ۱ هستند.
این عالی به نظر میرسد اما این مورد کاملاً بازاریابی است و به ما در تشخیص اینکه مانیتور خاص خوب است یا خیر کمک نمیکند.
دو چیز معمولاً در برگه مشخصات ذکر می شود:
نسبت کنتراست پویا .
نسبت کنتراست استاتیک.
شما میتوانید کنتراست پویا را نادیده بگیرید، زیرا این مقدار با اندازهگیری بیشترین فاصله بین تاریکی و روشنایی بدست میآید که یک نمایشگر میتواند در تنظیمات مختلف روشنایی روی مانیتور انجام دهد.
“متفاوت” واژه مهم در اینجا است، زیرا مطمئناً روشنایی خود را تغییر نخواهید داد یا روشنایی پشت را روشن و خاموش نمیکنید تا از این کنتراست عالی که تولید کننده مانیتور از آن صحبت میکند، برخوردار شوید.
آنچه ما میخواهیم بیشترین فاصله بین تاریکی و روشنایی است که یک مانیتور میتواند در همان تنظیم روشنایی انجام شود.
این همان چیزی است که نسبت کنتراست استاتیک بیان میکند و ما باید هنگام خرید بهترین مانیتور برای طراحی گرافیک، ویرایش ویدئو، انیمیشن سهبعدی یا هر یک از کارهای دیگر که از نظر بصری وجود دارد، مراقب آن باشیم.
مانیتور پنل IPS انتخاب خوبی است که حداقل دارای نسبت کنتراست استاتیک ۵۰۰:۱ باشد، بهتر از ۱۰۰۰:۱٫
منحنی، تخت یا فوق العاده پهن؟
علاوه بر مانیتورهای تخت استاندارد ۱۶:۹، ما روی مانیتورهای تخت بسیار بزرگ و مانیتورهای تخت فوق العاده گسترده کار کردهایم و باید بگوییم که ما شخصاً هنوز مانیتورهای استاندارد (یا چند مانیتور در اندازه استاندارد) را به Ultra ترجیح میدهم مانیتور بسیار بزرگ برای کار بسیار حرفهای مناسب است.
به نظر ما ترتیب و به حداکثر رساندن پنجرهها در چندین مانیتور با اندازه استاندارد بسیار سادهتر از تلاش برای قرار دادن آنها در یک پهنای صفحه بسیار گسترده است، که کمی بیشتر از یک کلیک ساده دو برابر طول میکشد.
یکی دیگر از مزایای استفاده از چندین مانیتور با اندازه طبیعی این است که میتوانید با انواع مختلف مانیتورها، مثلاً یکی با وضوح بالا و دیگری با کیفیت رنگ خوب، که باعث میشود ما بتوانیم انعطافپذیری بیشتری داشته باشیم در تولید محتوای گرافیکی خود.