Intel-و-Nvidia-با-AMD--مقایسه-کارت-گرافیک
مقایسه کارت گرافیک Intel و Nvidia با AMD

مقایسه کارت گرافیک ها

همراهان عزیز اونیکس کالا امروز در این مقاله قصد داریم تا در باره ی پردازنده های گرافیکی با هم صحبت کنیم .

همانطور که میدانید پردازندهای گرافیکی این سه مورد یعنی Intel و Nvidia و AMD موارد می باشد . خوب بسته با ان کاری که می خواهیم با سیستم کامپیوتری خودمان انجام دهیم باید یکی از این موارد را انتخاب کنیم .

نکته مهم » کارت گرافیک نوعی پردازشگر گرافیکی در رایانه‌ها، لپ‌تاپ‌ها، اسمارت فون‌ها و انواع گجت‌هاست که وظیفه نمایش و رندرینگ تصاویر را بر روی نمایشگرها برعهده دارد. 

قطعا همانطور که میدانید کارت گرافیک های کامپیوتر عملیات پردازش در کامپیوترها را انجام می‌دهد و همین کار باعث شده سرعت کامپیوتر افزایش پیدا کند و همچنین کاهش حجم فعالیت پردازنده اصلی در کامپیوتر را داشته باشد .

وقتی که میخواهیم یک سیستم کامپیوتر را خریداری کنیم ، با چند نکته بسیار مهم روبرو میشویم ان هم برندهای کارت گرافیک می باشد ،  کارت گرافیک Nvidia، کارت گرافیک Intel و AMD. این سه شرکت مهمترین تراشه‌های گرافیکی را برای بیشتر کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها تولید می‌کنند .

محصولات پیشنهادی :

خرید کامپیوتر لنوو

خرید مینی کیس استوک

کامپیوتر دسکتاپ اماده

خرید لپ تاپ استوک

همین دلیل باعث شده که در بازار رقابت بسیار سختی را به وجود اورند ، تا پایان این مقاله همراه ما باشید با مقایسه پردازنده های گرافیکی Intel و Nvidia با AMD .

درباره ی شرکت ها :


شرکت nVIDIA: شرکت بزرگ آمریکایی در زمینه ساخت کارت‌های ویدئویی و گرافیکی رایانه‌های شخصی و کنسول بازی از قبیل xbox و پلی‌استیشن 3 فعالیت‌های به خصوصی دارد. این شرکت در سال 1993 میلادی به‌وسیله jen-Hsun Huang تأسیس شد، وی همچنین مدیرعامل NVIDIA نیز است.

شرکت INTEL: بزرگ‌ترین شرکت سازنده تجهیزات رایانه است که در زمینه تولید سخت‌افزارهای رایانه و تلفن همراه، با تمرکز بر مادربرد، کارت شبکه، چیپست، بلوتوث و حافظه‌های فلش، همچنین انواع ریزپردازنده‌ها، مدارهای مجتمع، واحدهای پردازش گرافیکی و سامانه‌های نهفته فعالیت می‌کند.

شرکت AMD: شرکت AMD مخفف Advanced Micro Devices می‌باشد؛ این شرکت آمریکایی در سال 1969 در کالیفرنیا توسط جری ساندرز تأسیس شد. عمده فعالیت‌های این شرکت در ساخت CPU و کارت گرافیک می‌باشد، همچنین شرکت ATI سازنده پردازنده‌های گرافیکی در سال 2006 توسط AMD خریداری شد و هم‌اکنون به‌عنوان زیرمجموعه این شرکت فعالیت می‌کند.

راهنمای خرید :

خرید کامپیوتر ۳ میلیونی

راهنمای خرید کامپیوتر کامل

خرید کامپیوتر اداری

مقایسه پردازنده های گرافیکی Intel و Nvidia با AMD

شرکت AMD چندین سال است که رقیب پیشین شرکت INTEL است که این ۲ شرکت با تولید سی‌ پی‌ یو‌های جدید خود هرساله در حال رقابت می‌باشند؛ اما در چندین ساله گذشته سی‌ پی‌ یو‌های شرکت AMD در برابر INTEL از ارزش کمی برخوردار بودند؛ زیرا باکارهای طولانی‌مدت، دمای تولیدی به بیش از ۱۰۰ درجه می‌رسید که درنهایت دستگاه به‌صورت خودکار برای کم کردن دما و سالم نگه‌داشتن قطعات، مجبور به خاموش کردن خود می‌شد؛ این امر موجب نارضایتی کاربران قطعات شرکت AMD شده بود اما این شرکت دست از ساخت سی‌ پی‌ یو‌های قدرتمند خود برنداشت و در سال ۲۰۱۶ سی‌ پی‌ یو‌های نسل RYZEN خود را معرفی‌ کرد که این سی‌ پی‌ یو‌ها نسبت به نسل‌های قبلی شرکت AMD دمای کمتر و قدرت بیشتری دارند و می‌توانند با حافظه و مقدار کش بالا، سرعت پردازش خود را دربازی‌ها افزایش دهند که این امر توانست دوباره شرکت AMD را در صنعت تولید سی‌ پی‌ یو قدرتمند و قوی سازد زیرا این سی‌ پی‌ یو‌ها نسبت به سی‌ پی‌ یو‌های شرکت اینتل، سرعت و پردازش بیشتری دارند و می‌توانند مقدار زمان موردنیاز برای پردازش را به‌اندازه چشم‌گیری کاهش دهند؛ اما شرکت AMD با تولید سی‌ پی‌ یو‌های ۱۴ نانومتری خود متوقف نشد و شروع به تولید سی‌ پی‌ یو‌های قوی‌تر کرد که از خانواده THREADRIPPER بوده و برای رقابت با سی‌ پی‌ یو‌های XEON شرکت اینتل ساخت شده‌اند.

مقایسه-کارت-گرافیک-ها
مقایسه-کارت-گرافیک-ها

کارت گرافیک ها :

درباره ی کارت گرافیک Nvidia :

این شرکت در ساخت و تولید کارت‌های گرافیک و پردازنده‌های گرافیکی (GPU) فعالیت دارد و یکی از رقبای اصلی دو شرکت Intel و AMD در زمینه ساخت تراشه‌های گرافیکی محسوب می‌شود. شرکت Nvidia انواع مختلفی از کارت‌های گرافیک را تولید می‌کند که هر کدام ویژگی‌های مخصوص خودشان را دارند. بد نیست بدانید که انویدیا از معماری‌های مختلفی در کارت‌های گرافیک خود استفاده می‌کند که مهمترین آن‌ها عبارتند از تورینگ، کودا و پاسکال. اگر از اهمیت این معماری‌ها در کارت‌های گرافیک بخواهید بدانید، پاسخ آن را گیمرهای حرفه‌ای و تولیدکننده‌های محتواهای گرافیکی بهتر می‌دانند.

مقالات پیشنهادی :

مینی کیس های لنوو

مینی کیس های دل

خرید کامپیوتر بالا رده

خرید کامپیوتر اسمبل شده

بهترین نوع معماری به کار رفته در کارت گرافیک انویدیا همان معماری تورینگ است که در سال 2018 از سوی جنسن هوانگ مدیرعامل Nvidia به عنوان پیشرفته‌ترین معماری موجود در کارت‌های گرافیک این شرکت معرفی شد. با وجود این نوع معماری، گرافیک بازی‌های رایانه‌ای به طرز خارق‌العاده‌ای طبیعی‌تر جلوه می‌کند

شرکت انویدیا معتقد است نسل اخیر کارت‌های گرافیک این شرکت قادرند یک میلیارد پرتو در ثانیه را برای خلق تصاویر گرافیکی محاسبه کنند که به آن ویژگی ردیابی بی‌درنگ پرتو (Real-Time Ray Tracing) می‌گویند. این ویژگی زمانی که مشغول بازی‌های رایانه‌ای هستید بیشتر خود را نشان می‌دهد.

درباره ی کارت کارت گرافیک AMD :

عمده محصولات این شرکت تولید سی پی یو (CPU) و کارت گرافیک است. در مقایسه با دو شرکت اینتل و انویدیا، ای ام دی نیز بخشی از بازار بزرگ سخت‌افزارهای رایانه را به خود اختصاص می‌دهد. در مقایسه AMD با سایر رقبای حاضر در صحنه می‌توان گفت این شرکت در تولید سی پی یوهایی با سرعت پردازش بالا موفق عمل کرده است که البته در بعضی ویژگی‌هایش ضعف‌هایی نیز دارد که در جای خود به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

شرکت AMD رسما در سال 2006 با خرید سهم شرکت ATI به عرصه بازار تولید کارت‌های گرافیک وارد شد. به‌طورکلی، در مقایسه AMD با Intel می‌توان گفت اینتل رقیب سرسخت ای ام دی در تولید پردازنده‌هاست. به عنوان مثال، شرکت AMD در تولید CPUهای 64 بیتی که تا 8 گیگابایت رم را پشتیبانی می‌کنند بسیار موفق عمل کرده و توانسته از رقیب خود اینتل جلو بزند و سهم بیشتری از فروش را به خود اختصاص دهد.

درباره ی کارت کارت گرافیک Intel :

شرکت اینتل یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده CPU در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهاست. CPU که از آن به پردازشگر تعبیر می‌شود، مغز متفکر کامپیوتر است که تاثیر زیادی در سرعت پردازش اطلاعات دارد. البته شرکت Intel تولیدات سخت افزاری دیگری همچون انواع ریزپردازنده‌ها، فلش کارت‌ها، کارت‌های گرافیکی و غیره نیز دارد. شرکت Intel در ساخت کارت‌های گرافیک نیز پیشرو است و در این زمینه از مهمترین رقبای شرکت AMD محسوب می‌شود. در بخش مربوط به مقایسه کارت گرافیک در مورد مشخصات کارت گرافیک Intel بیشتر خواهیم گفت.

برترین مقالات :

خرید کامپیوتر صنعتی

خرید کامپیوتر استوک

کیس مناسب حسابداری

تست سرعت لپ تاپ

مقایسه کارت گرافیک Intel و Nvidia با AMD :

ناگفته نماند تولید کارت گرافیک در انحصار این سه شرکت معروف است که هر سه در کسب سهم بیشتری از بازار فروش با هم در رقابتند. در نظر داشته باشید که این سه شرکت چیپست کارت گرافیک را تولید می‌کنند؛ به عبارت دیگر، این شرکت‌ها پردازنده گرافیکی را تولید می‌کنند که در ساخت یک کارت گرافیک کامل به کار می‌رود. بقیه شرکت‌های مطرح همچون ایسوس، گیگابایت و غیره از این چیپست‌ها در ساخت کارت گرافیک کامل استفاده می‌کنند.

مقایسه-کارت-گرافیک-Intel-و-Nvidia-با-AMD
مقایسه-کارت-گرافیک-Intel-و-Nvidia-با-AMD

نکته دیگر این‌که در تفاوت کارت گرافیک های Nvidia با AMD و یا در مقایسه کارت گرافیک Intel و Nvidia و یا به طور کلی، در مقایسه پردازنده‌ های گرافیکی اینتل، ای ام دی و انویدیا نمی‌توان به صورت کلی بیان کرد کدام گرافیک بهتر است. هر یک از کارت گرافیک‌های این سه شرکت با توجه به هدفی که قرار است مورد استفاده قرار گیرند .

ویژگی های مهم کارت گرافیک Intel و Nvidia با AMD :

در مقایسه Nvidia با AMD و Intel بهتر است نگاهی هم به فناوری‌های مهم به کار رفته در پردازنده‌های گرافیکی این شرکت‌ها داشته باشیم. با توجه به مقایسه پردازنده گرافیکی انویدیا و ای ام دی، می‌توان گفت بیشتر ویژگی‌های به کار رفته در هر دو گرافیک Nvidia و AMD شبیه هم هستند، اما به لحاظ عملکرد و کاربرد متفاوت عمل می‌کنند. به عنوان نمونه هر دو پردازنده گرافیکی Nvidia و AMD از ویژگی ردیابی پرتو (Ray Tracing) برخوردار هستند که نتیجه آن خلق تصاویری با کیفیت بالاست. اما تنها این ویژگی برای داشتن یک تجربه خوب از بازی کفایت نمی‌کند. در کنار این ویژگی باید به مقدار حافظه، رزولوشن و موارد دیگر نیز توجه داشت. اما در بیان مقایسه کارت گرافیک ویژگی ردیابی پرتو حرف اول را می‌زند.

فناوری ردیابی پرتو با ردیابی اشعه در زمان واقعی، نورپردازی واقع‌گرایانه‌ای را از بازی ارائه می‌دهد و باعث می‌شود شبیه‌سازی بهتری از تعامل اشیاء با محیط ایجاد شود. این ویژگی در خلق واقعیت‌های مجازی بسیار اهمیت دارد. یکی از ویژگی‌هایی که شرکت Nvidia در گرافیک‌های سری RTX خود لحاظ کرده، فناوری DLSS (Deep Learning Super Sampling) است. این تکنولوژی یک نوع روش یادگیری عمیق است که با نمونه برداری و افزایش دقت نقاط تصویر از شطرنجی شدن لبه ابجکت‌ها و اشیا جلوگیری می‌کند.

هزینه پیاده‌سازی DLSS بالاست و نیازمند زیرساخت قوی نیز هست. بد نیست بدانید بعضی از بازی‌ها از ویژگی ردیابی پرتو نیز پشتیبانی نمی‌کنند و همین مسئله منجر به افت فریم در بازی‌ها می‌شود. در مقایسه کارت گرافیک AMD با دو کارت دیگر بد نیست بدانید که کارت گرافیک‌های نسل جدید AMD با اسم رمز Navi که در ایکس باکس‌های سری ایکس کاربرد دارند، از ویژگی ردیابی پرتو برخوردارند و همین مسئله بازار رقابت را از انحصار انویدیا درآورده است.

ویژگی بعدی از نظر مقایسه پردازنده گرافیکی ویژگی VRR (Variable Refresh Rate) یا نرخ رفرش متغیر یا تازه‌سازی متغیر است. با توجه به این ویژگی نمایشگر می‌تواند سرعت نمایش را برای تطبیق با نوع محتوا تنظیم کند. 

با توجه به مقایسه Nvidia با AMD باید گفت ویژگی VRR در هر دو کارت گرافیک وجود دارد. در AMD این تکنولوژی با عنوان FreeSync و در Nvidia با عنوان G-Sync شناخته می‌شود. از نظر مقایسه AMD با Nvidia باید گفت اگرچه این تکنولوژی در هر دو مشابه است، اما تفاوت بارزی در عملکردشان وجود دارد. در مقایسه کارت گرافیک این دو باید گفت که تکنولوژی FreeSync در AMD مناسب مانیتورهای 60 هرتز است و در مانیتورهای بالای 60 هرتز چندان عملکرد خوبی ندارد و باعث افت فریم می‌شود. در مقابل، Nvidia G-Sync اگرچه فناوری قوی دارد، اما بسیار پرهزینه است. با توجه به کیفیت و استاندارد بالای محصولات شرکت انویدیا نمی‌توان انتظار قیمت ارزانی را داشت.

اگر بخواهیم به مقایسه Intel با دو شرکت Nvidia و AMD به لحاظ ویژگی‌های مطرح شده در بالا بپردازیم، باید بگوییم شاید اینتل به پای انویدیا و یا ای ام دی نرسد، اما بیکار هم ننشسته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که کارت گرافیک پرچمدار Xe HPG شرکت اینتل مجهز به ویژگی رهگیری پرتو است. این کارت گرافیک گسسته مبتنی بر معماری Xe مخصوص رایانه‌های دسکتاپ است. این کارت گرافیک می‌تواند گزینه خوبی برای گیمرهای حرفه‌ای باشد.

اونیکس-کالا
اونیکس-کالا

کدام کارت گرافیک را بخریم ؟

این سؤالی است که تمامی کسانی‌ که در حال خرید دستگاه برای انجام بازی، برنامه‌های مهندسی‌ و MINING هستند از خودشان می پرسند که چه گرافیکی نسبت به سایر گرافیک‌ها قوی‌تر و قدرتمندتر است و یا چه گرافیکی برای کدام برنامه و یا بازی مناسب است؟ برای پاسخ به این سؤال باید اول نیاز خود را نسبت به سیستم مشخص کنیم. شرکت NVIDIA با معرفی کارت‌های سری ۱۰ خود توانست قوی‌ترین کارت گرافیک دنیا را معرفی‌ کند اما هیچ‌کدام از گرافیک‌های شرکت NVIDIA سرعت پردازشی مانند گرافیک‌های AMD را ندارند. گرافیک‌های ساخته‌شده توسط شرکت NVIDIA برای بازی کردن و استفاده در برنامه‌های مهندسی‌ بسیار عالی‌ و ایده آل است اما نقطه‌ضعف این گرافیک‌ها در MINE کردن است زیرا این گرافیک‌ها دارای کش و یا سرعت پردازش زیادی نمی‌باشند اما برای استفاده در بازی‌ها می‌توان به تعداد هسته‌های زیاد و فرکانس بالاتر اشاره کرد که این فرق اصلی‌‌ترین و بزرگ‌ترین فرق بین گرافیک‌های شرکت AMD و NVIDIA است.
در مورد کارت گرافیک‌های شرکت AMD باید گفت که گرافیک‌های ساخته‌شده توسط این شرکت، از قدرتی‌ بی‌نظیر و باورنکردنی برخوردارند که می‌توانند در استفاده از برنامه‌های MINING قدرت فوق‌العاده بیشتری از گرافیک‌های شرکت انویدیا داشته باشند زیرا تعداد پردازنده‌های استفاده‌شده در چیپست‌های شرکت AMD بیشتر از تعداد پردازنده‌های شرکت NVIDIA است. چنانچه شرکت AMD قصدی برای تولید کردن گرافیک‌های MINING نداشت و تمامی قدرت گرافیک‌های خود را به اسم گرافیک‌های GAMING معرفی‌ کرده است تا طرفداران آن بتوانند از گرافیک‌های شرکت AMD دربازی‌های نیز استفاده کنند.