نشانه-های-ویروسی-شدن-سیستم-با-بدافزار
نشانه های ویروسی شدن سیستم با بدافزار

نشانه های ویروسی شدن سیستم با بدافزار

بدافزار چیست ؟

حتما برای شما هم پیش آمده که زمان کار با سیستم کامپیوتری خود متوجه شوید که سیستم شما به درستی کار نمیکند ريال یا در زمان انجام کار ارورهای به شما نمایش میدهد ، که این کار باعث کلافگی شما میشود .

در این مقاله اونیکس کالا میخواهیم بپردازیم به ویروسی شدن سیستم با بد افزارها .حتما برای شما این سوال پیش می اید که بد افزار چیست ؟ در ادامه به توضیح این واژه می پردازیم .

 بدافزار در اصل قطعه کدهایی هستند که توسط برنامه نویسان نوشته میشوند تا بوسیله آن بدون اجازه مالک سیستم، آن را آلوده و اقدام به کارهای ناخواسته یا خرابکارانه کنند. این واژه به صورت عمومی به تمامی کدها و برنامه های مخرب اطلاق میشود و به طور کلی هر نوع کدی که روی سیستم شما قرار بگیرد و عملیاتی ناخواسته را انجام دهد به عنوان بدافزار شناخته میشود.

بد افزارهای نیز هم میتوانند سیستم کامپیوتری شما را الوده کنند هم گوشی موبایل ویا تبلتتان را ، پس بد افزار مخصوص کامپیوتر یا لپتاپ نیست .

مقالات پیشنهادی :

مینی کیس های لنوو

مینی کیس های دل

خرید کامپیوتر بالا رده

خرید کامپیوتر اسمبل شده

بد افزارها چه کارهای انجام میدهند ؟

بدافزارها نیز میتوانند از روش های مختلفی برای اجرای خود در سیستم شما استفاده می کنند.

بعضی از آنها از سیستم شما به عنوان قربانی برای انجام عملیات تخریب روی دیگر سیستم ها استفاده میکنند، بعضی از آنها اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران مانند شماره حساب بانکی، رمز عبور و نام های کاربری و … میکنند و حتی ممکن است باعث تخریب در سیستم کاربران شوند.

معرفی انواع بد افزار ها :

  • ویروس ها
  • کرم ها
  • اسب تروجان
  • بکدُر 
  • نرم افزار جاسوسی
  • رد گم کن
  • تبلیغات ناخواسته 

در این قسمت میپردازیم به برسی هرکدام از این بد افزارها :

اولین آن کرم ها :

سابقه‌ی حضور کِرم‌ها در سیستم‌های کامپیوتری از ویروس‌ها بیشتر است و به دوران بزرگ‌رایانه‌ها برمی‌گردد. کرم‌های کامپیوتری با ظهور ایمیل در اواخر دهه‌ی ۱۹۹۰ پا گرفتند و به مدت تقریبا ده سال کارشناسان امنیت کامپیوتر در محاصره‌ی کرم‌های مخربی بودند که به‌صورت فایل‌های پیوست در ایمیل فرستاده می‌شد. کافی بود کاربر ایمیلی آلوده به کرم را باز کند تا در مدتی کوتاه کل شرکت آلوده شود.

راهنمای خرید :

خرید کامپیوتر ۳ میلیونی

راهنمای خرید کامپیوتر کامل

خرید کامپیوتر اداری

ویژگی متمایز کرم کامپیوتری قابلیت خودتکثیری آن است. برای مثال، کرم سرشناس Iloveyou تقریبا تمام کاربران ایمیل در دنیا را هدف قرار دارد، سیستم‌های گوشی را پر از پیام‌های جعلی کرد، شبکه‌های تلویزیونی را از کار انداخت و حتی در بعضی نقاط در کار روزنامه‌ها وقفه ایجاد کرد. کرم‌هایی نظیر SQL Slammer و MS Blaster هم جاپای کرم را در تاریخ امنیت کامپیوتر محکم کردند.

کرم‌ها به این خاطر نسبت به ویروس‌ها مخرب‌تر و دردسرسازترند که می‌توانند بدون نیاز به اقدامی از طرف کاربر تکثیر شوند. ویروس‌ها برای فعال شدن به کاربری نیاز دارند تا آن‌ها را همراه برنامه‌ی آلوده اجرا کند؛ اما کرم، فایل‌ها و برنامه‌های دیگر را به کار می‌گیرد تا اعمال شرورانه‌اش را انجام دهند. برای مثال کرم SQL Slammer از حفره‌ی امنیتی برطرف‌شده در مایکروسافت SQL استفاده کرد تا تقریبا تمام سرورهای SQL پچ‌نشده‌ی متصل به اینترنت را در ۱۰ دقیقه دچار سرریز بافر کند؛ رکوردی که تا امروز شکسته نشده است.

برترین مقالات :

خرید کامپیوتر صنعتی

خرید کامپیوتر استوک

کیس مناسب حسابداری

تست سرعت لپ تاپ

ویروس ها :

ویروس ها برنامه هایی هستند که خود را تکثیر می کنند. این برنامه ها علاوه بر تکثیر عملیات خرابکارانه نیز انجام می دهند. ویروس ها برای تخریب و آلوده کردن سیستم ها نیاز به اجرا شدن توسط یک برنامه یا کاربر را دارند.

بد افزار بکدُر

زمانی که به یک سیستم حمله می شود هکر یک یا چند برنامه بکدُر را در سیستم قرار میدهد تا در زمان آینده بتواند از طریق راه های مخفی وارد سیستم شود.

بد افزار اسب تروجان :

یکی از رایج‌ترین انواع بدافزار، تروجان است که اغلب خود را به شکل ابزاری معتبر و کاربردی جا می‌زند تا کاربر را وادار به نصب خود کند. تروجان از ویروس قدیمی‌تر است؛ اما بیشتر از هر بدافزار دیگری به کامپیوترهای کنونی آسیب زده.

اسم این بدافزار از داستان اسب تروآ گرفته شده است که در آن، یونانی‌های باستان داخل اسب چوبی غول‌پیکری که به‌عنوان هدیه به شهر تروآ داده شده بود، مخفی شدند و زمانی‌که اسب وارد شهر شد، یونانی‌ها از آن بیرون آمدند و شهر را تصاحب کردند. بدافزار تروجان کارکرد مشابهی دارد؛ به این صورت که مخفیانه و در قالب ابزاری کاربردی مانند به‌روزرسانی یا دانلود فلش وارد سیستم می‌شود و به محض ورود، حمله‌ را آغاز می‌کند.

تروجان برای دسترسی پیدا کردن به اطلاعات سیستم باید توسط کاربر اجرا شود. این بدافزار اغلب ازطریق ایمیل یا بازدید از وب‌سایت‌های آلوده به سیستم منتقل می‌شود. رایج‌ترین نوع تروجان به‌طور طعنه‌آمیزی خود را به‌صورت برنامه‌ی آنتی‌ویروس نشان می‌دهد و به‌صورت پیام پاپ‌آپ ادعا می‌کند کامپیوتر شما به ویروس آلوده شده است و برای پاک کردن آن باید این «نرم‌افزار» را نصب کنید. کاربران هم فریب آن را می‌خوردند و با نصب بدافزار، تروجان را مانند خون‌آشامی که برای ورود به خانه‌ی قربانی نیاز به دعوت شدن دارد، به کامپیوتر خود دعوت می‌کنند.

تروجان بسته به قابلیت‌هایش می‌تواند به همه‌ی اطلاعات روی سیستم دسترسی داشته باشد؛ از جمله اطلاعات ورود به اکانت و رمز عبور،‌ اسکرین‌شات‌ها، اطلاعات مربوط به سیستم، جزییات حساب‌های بانکی و بسیاری موارد دیگر؛ بعد از دسترسی، تروجان این اطلاعات را جمع‌آوری می‌کند و برای هکر می‌فرستد. گاهی تروجان به هکرها اجازه می‌دهد اطلاعات را تغییر بدهند یا برنامه‌ی ضد بدافزار سیستم را خاموش کنند.

محصولات پیشنهادی :

خرید کامپیوتر لنوو

خرید مینی کیس استوک

خرید لوازم جانبی موبایل

خرید کامپیوتر دست دوم

خرید لپ تاپ استوک

به دو دلیل مقابله با تروجان دشوار است:

۱- نوشتن تروجان آسان است و هر ماه میلیون‌ها نسخه از آن ساخته می‌شود.

۲- تروجان با فریب کاربر گسترش می‌یابد؛ به همین خاطر نمی‌توان با بسته‌های امنیتی یا فایروال یا روش‌های سنتی جلوی آن‌ها را گرفت.

تبلیغات ناخواسته :

Adware ها برنامه هایی هستند که بدون خواست کاربر نمایش داده میشوند. مانند صفحات پاپ آپ – popup .

میزان تخریب این بدافزارها متغیر است. مثلا اگر بر روی سیستم عامل نصب شده باشد میتواند اطلاعات کاربر را سرقت کند یا در دیگر نرم افزارها مشکلاتی را ایجاد کند. اما برنامه های تبلیغاتی که روی مرورگرها قرار میگیرند آسیب کمتری دارند. در واقع هدف این بدافزارها باز کردن صفحات خاص اینترنتی با هدف تجاری و تبلیغی میباشد.

نشانه‌های آلودگی یک سیستم چیست؟

  • کند شدن سرعت سیستم
  • فایل‌های ناشناس
  • وجود پردازه‌های ناآشنا در سیستم
  • درخواست مکرر برای دسترسی به اینترنت
  • عدم اجرای صحیح برنامه‌ها
  • نصب خودکار یک ضدویروس
  • راه‌اندازی خودکار سیستم
  • نمایش پیغام‌های آلوده بودن

چگونه می توان از بدافزار جلوگیری کرد؟

با توجه به اینکه ایمیل های اسپم و فیشینگ عامل اصلی آلوده شدن کامپیوترها به بدافزارها است، بهترین راه برای جلوگیری از بدافزار این است که سیستم های ایمیل خود را ایمن کرده و همچنین کاربران شما در مورد چگونگی تشخیص خطر آگاه باشند. بنابراین بهترین روش بررسی دقیق فایل های پیوست شده و آگاهی از انواع کلاهبرداری ها و حملات فیشینگ است.

برای جلوگیری از بدافزار به این نکات توجه کنید :

  • به افراد غریبه در فضای آنلاین اعتماد نکنید.
  • دانلود های خود را چندین بار بررسی کنید.
  • یکAd-blocker یا مسدود کننده تبلیغات داشته باشید.
  • در وب گردی با دقت عمل کنید.