خرید کامپیوتر
خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر دست دوم ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس استوک
در قسمت های قبل درباره ی پردازنده cpu ، مادربرد و کارت گرافیک صحبت کردیم .
در این قسمت نوبت به حافظه موقت تصادفی یا RAMمیرسد ..
سومین قطعه مهمی که باید همیشه به آن توجه خاصی داشته باشید، RAM یا همان حافظه موقت سیستم است. حافظه RAM روی مادربرد به پردازنده اصلی دستگاه نزدیک بوده و به نوعی، به عنوان حافظه موقت پردازنده عمل می کند. در بسیاری از کارهای محاسباتی، وجود یک رم مناسب باعث افزایش راندمان کاری شده و میتواند کیفیت خروجی سیستم را بهبود بخشد..
در حال حاضر استاندارد DDR4 برای حافظههای رم، استاندارد جهانی محسوب شده و خرید هر ماژولی به غیر از DDR4، اشتباه محسوب میشود. تقریبا تمامی مادربردهای عرضه شده پس از سال ۲۰۱۷، از این نوع ماژول ها پشتیبانی میکنند و تنها امکان دارد در میزان باس رم تفاوتهایی جزئی وجود داشته باشد.. .
Bus چیست؟
در حافظههای RAM فاکتور بسیار مهم دیگری به نام باس رم نیز وجود دارد که اشاره دقیقی به پهنای باند هر ماژول دارد. اما این موضوع به چه معنی است؟ این که اطلاعات پردازش شده توسط پردازنده مرکزی، باید برای مدتی کوتاه به حافظه رم فرستاده شوند و میزان باس، نشان دهندهی این است که حافظه رم تا چه مقدار اطلاعات را میتواند در هر ثانیه دریافت کند.
خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر دست دوم ، خرید کامپیوتر صنعتی ، خرید مینی کیس استوک
برای مثال، یک حافظه رم ۳۲ بیتی با باس ۱۰۰ مگاهرتز، میتواند در هر ثانیه ۴Byte ( حاصل تقسیم ۳۲ بیت بر ۸ برای تبدیل به بایت) اطلاعات را ۱۰۰ میلیون بار (حاصل تبدیل ۱۰۰مگاهرتز به هرتز) به پردازنده ارسال کرده و یا از پردازنده دریافت کند.
البته دقت داشته باشید که این موضوع تنها در شرایط ایده آل رخ میدهد و هیچ حافظهی موقتی توان ارائه راندمان ۱۰۰ درصدی را ندارد. موضوعی که با نام Latency شناخته می شود.
Latency چیست؟
Latency یا میزان تاخیر رم، به مدت زمانی اطلاق می شود که حافظه رم نیاز دارد تا یک بیت دیتا را بخواند. برای مثال یک حافظه ۱۰۰ مگاهرتزی در عمل باید یک بیت اطلاعات را در ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۰۱ ثانیه پردازش کند، اما این مقدار در واقعیت شاید به ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۰۵ ثانیه نیز برسد. چرا که انتقال اطلاعات از پردازنده مرکزی به حافظه رم اندکی طول کشیده و حافظه رم نیز زمان کوتاهی برای پردازش اطلاعات نیاز دارد.
برای حل این مشکل تاخیر تقریبا همیشگی، از تکنیکی به نام Burst Mode استفاده میشود. با استفاده از این تکنیک، حافظه رم تشخیص میدهد که آیا فرمان اجرا شده قرار است در آینده تکرار شود و یا خیر! برای مثال اگر شما نرمافزاری مثل فتوشاپ را استفاده میکنید، همیشه یک سری دستورات خاص به صورت مداوم تکرار میشوند؛ حافظه رم نیز این اطلاعات تکراری را شناسایی کرده و تا زمانی که نرم افزار مذکور را نبندید، این اطلاعات در حافظه رم ذخیره میشوند. این موضوع باعث شده که تاخیر حافظه رم برای این دستورات از بین رفته و خروجی کلی دستگاه تاخیر کمتری را تجربه کند.
پهنای باند هر ماژول یعنی این که اطلاعات پردازش شده توسط پردازنده مرکزی، باید برای مدتی کوتاه به حافظه رم فرستاده شوند و میزان باس، نشان دهنده این است که حافظه رم تا چه مقدار اطلاعات را میتواند در هر ثانیه دریافت کند.
Wordline چیست؟
Wordline معیاری برای بررسی Latency حافظه رم در پردازشهای تکراری است و همیشه با اعدادی جداگانه نشان داده می شود. برای مثال اگر Wordline یک حافظه رم عدد ۵-۱-۱-۱ را نشان دهد، این موضوع به این معنی است که یک محاسبه تکراری برای بار اول تاخیر ۵ دورهای (دوره یا Cycle به رفت و برگشت اطلاعات از پردازنده مرکزی گفته میشود) داشته و پس از این که در حافظه رم ذخیره شد، تاخیر ۱ دورهای را تجربه میکند. طبیعتا هرچقدر اعداد این بخش کمتر باشند، خروجی نهایی کار بهتر است.
خرید کامپیوتر ، خرید کامپیوتر استوک ، خرید کامپیوتر صنعتی
جمع بندی خرید رم:
در حال حاضر رمهای DDR4 با باس ۲۱۳۳ به بالا ( دقت کنید که برای انتخاب باس مناسب رم، بهتر است حتما به قسمت رمهای پشتیبانی شده توسط مدل مادربرد سر بزنید) در بازار حضور دارند. هرچقدر باس رم بالاتر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بالاتر است. دقت داشته باشید که در صورت انتخاب پردازندهای ضعیف و یا مادربرد معمولی، احتمالا توانایی استفاده از رمهایی با باس بالاتر را نخواهید داشت و صرفا هزینهی بیشتری را متحمل میشوید.