چگونه کیس کامپیوتر را ارتقا دهیم ؟
چگونه کیس کامپیوتر را ارتقا دهیم ؟ ، آموزش ارتقا سیستم کامپیوتر
ارتقا کیس کامپیوتر
فرض کنید شما یک کامپیوتری در اختیار دارید که به مدت چندین سال پیاپی از آن استفاده کرده اید و درحال حاضر احساس میکنید که سیستم پیش روی شما نمیتواند نیازتان را برآورده کند.
شاید شما تدوینگر یا برنامه نویس باشید. یا با نرم افزار های گرافیکی مثل افترافکت و یا نرم افزار های معماری از جمله ۳dmax استفاده کنید. همانطور که می دانید این دسته از نرم افزار ها بسیار پردازش سنگینی دارند و ممکن است موقع خروجی گرفتن از پروژه سیستم شما کم بیاورد. یکی از اصلی ترین و اولین موردی که به ذهن شما میرسد هزینه ارتقا کیس کامپیوتر شما می باشد ولی ایا این مهمترین مسئله است ؟
مطمئنا خیر ، قطعات سازگار و هماهنگ با برد اصلی (مادربورد) اهمیت بیشتری دارد تا هزینه کردن برای ارتقا کیس کامپیوتر
امرزه برای خرید یک کامپیوتر باید هزینه ی بسیار زیادی کیرد ، مثلا برای خرید یک کامپیوتر باید حداقل ۸ میلیون تومان هزینه کرد ، الته اون هم یک سیستم کامپیوتری متوسط نه کامپیوتر رده بالا . پس بهترین کار این است که خودرمان کامپیوتر را ارتقا دهیم ف پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا چگونه کیس کامپیوتر را ارتقا دهیم را اموزش ببینیم .
چگونه کیس کامپیوتر را ارتقا دهیم ؟
در این بین دو راه پیش رو داریم. اول اینکه پیش یک متخصص سخت افزار برویم و از او بخواهیم تا سیستم ما را ارتقا دهد. یا اینکه خودمان دست به کار شویم و سخت افزار قوی تر و مناسب خود را شناسایی و ارتقا دهیم. حال چگونه این کار را انجام دهیم؟چگونه سخت افزار سازگار با مادربورد خود را پیدا کنیم؟
قبل از ارتقا کیس کامپیوتر به چه نکاتی باید توجه کنیم ؟
اسمبل سیستم و ارتقا سخت افزار کامپیوتر یک کار بسیار حساس و تخصصی است. کافی است تا یه سری نکات مهمی را بلد باشید! به همین دلیل یک سری پرسش هایی مطرح می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
- مادربورد که داریم نهایت تا چه سخت افزاری را ساپورت می کند؟
- مادربورد چه فرکانسی را پشتیبانی می کند؟
- پاور سیستم چقدر توانایی ولتاژدهی دارد؟ آیا میتوان بدون تعویض پاور اقدام به ارتقا سخت افزار کرد؟
- آیا میتوان تنها یک قطعه مانند cpu ،Ram یا کارت گرافیک را تعویض کرد و به خروجی مطلوب رسید؟
- و….
خب در قدم اول جهت ارتقا سخت افزار کامپیوتر می بایست مدل دقیق مادربورد خود را چک کنیم. جستجوی مدل مادربرد به خصوص برای کاربران لپ تاپ که تنها نیاز به ارتقای رم یا هارد دیسک دارند، شاید بهترین راه برای این موضوع باشد، اما این روش برای سیستم های PC دردسر های خاص خود را دارد. چگونه کیس کامپیوتر را ارتقا دهیم ؟
به همین دلیل ما یک نرم افزاری پرتابل (قابل حمل) به نام Speccy را به شما پیشنهاد می کنیم که نیازی به نصب ندارد و مشخصات دقیق منابع ما از قبیل مادربورد، رم، گرافیک و پردازنده را به شما نشان می دهد .
در این جا ما به ۵ بخش مهم برای ارتقا کیس کامپیوتر خود میپردازیم.
آموزش ارتقا سیستم کامپیوتر
افزودن حافظه SSD
بهعنوان اولین گزینه برای ارتقا کامپیوتر بدون هیچ شک و تردیدی باید به بهرهگیری از حافظه SSD اشاره کنیم. اگر لپتاپ یا سیستم دسکتاپ شما مبتنی بر هارد درایو است، با نصب یک حافظه SSD کوچک میتوانید تا حد زیادی عملکرد سیستم را متحول کنید. با این کار پاسخدهی سیستم سریعتر میشود و سرعت بوت هم به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند.
اگر هم سیستم شما مجهز به حافظه SSD مبتنی بر SATA است، گام بعدی میتواند ارتقا به حافظه مبتنی بر NVMe M.2 باشد. این ارتقا هم منجر به بهبود عملکرد و کاهش سرعت بوت سیستم میشود ولی میزان بهبود آن مطمئنا به اندازه مهاجرت از هارد درایو نیست.
البته حافظههای مبتنی بر استاندارد M.2 یک عیبی که دارند این است که سیستم مذکور هم باید مجهز به درگاه موردنظر باشد. بیشتر مادربوردهای جدید از چنین مشخصهای بهره میبرند ولی در مورد لپتاپها نمیتوانیم با قاطعیت زیادی اظهارنظر کنیم. به همین خاطر قبل از خرید، این موضوع را بررسی کنید.
افزایش حافظه رم
رای ارتقا کامپیوتر باید حافظه رم را افزایش بدهید یا اینکه چنین کاری بیهوده خواهد بود؟ این موضوع تا حد زیادی به نحوه استفاده شما برمیگردد. اگر از سیستم برای استریم ویدیو، ویرایش اسناد در مایکروسافت Word و ویرایش تعداد محدودی از عکسها استفاده میکنید، ۸ گیگابایت حافظه رم جوابگوی نیازهای شما خواهد بود. گیمرها بهخصوص برای اجرای بازیهای سنگین معمولا ترجیح میدهند از حداقل ۱۶ گیگابایت رم استفاده کنند.
اما اگر از جمله افرادی هستید که بهصورت حرفهای ویدیوهای مختلفی را تدوین میکنید، ۳۲ گیگابایت رم ایدئال خواهد بود. در نهایت باید بگوییم که برای کارکردهای مختلف، مقدار مشخصی رم مورد استفاده قرار میگیرد و اگر بیش از نیاز حافظه را افزایش بدهید، این مقدار بلااستفاده باقی میماند. آموزش ارتقا سیستم کامپیوتر
در همین زمینه باید به محدودیتهای مادربورد و پردازنده هم اشاره کنیم که معمولا از رقم مشخصی از حافظه رم پشتیبانی میکنند ولی در بیشتر موارد این رقم بسیار بالا محسوب میشود. با مشخص کردن موارد موردنظر، افزودن یا تعویض رم سیستم فرایند سادهای است. البته اگر از لپتاپ استفاده میکنید، این فرایند کمی پیچیدهتر میشود و باید پنل پشتی یا گاهی اوقات کیبورد را از بدنه جدا کنید. این موضوع را هم به خاطر داشته باشید که برخی از لپتاپها به کاربران اجازه تعویض رم را نمیدهند زیرا در چنین شرایطی مادربورد بهصورت یکپارچه از حافظه رم بهره میبرد.
نکته :
- رم ۲ گیگابایتی : حداقل میزان رمی است که سیستمهای ویندوزی مدرن برای راهاندازی و اجرا نیاز دارند. اگر میخواهید تنها با کامپیوترتان فیلم تماشا کرده، موزیک گوش کنید و برنامههای کم حجم را اجرا کنید، رم ۲ گیگابایتی مناسب نیاز شما خواهد بود.
- رم ۴ گیگابایتی : برای استفادههای معمول نظیر وب گردی و باز کردن ۱۰ تب همزمان، برنامههای ویرایش عکس معمولی و برنامههای پخش ویدیو مناسب است.
- رم ۸ گیگابایتی : برای انجام مولتی تسکینگ، وبگردی و باز کردن ۳۰ تب همزمان، نرمافزارهای ویرایش عکس و فیلم و حتی بازیهای میانرده مناسب و جوابگو است. به خاطر داشته باشید چنانچه از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، رم ۸ گیگابایتی مورد نیازتان خواهد بود.
- رم ۱۶ گیگابایتی : برای کاربران حرفهای و گیمرها مناسب است. درواقع با این میزان رم میتوان نرمافزارهای حرفهای ویرایش عکس و فیلم و همچنین بازیهای سنگین را به راحتی اجرا کرد.
تعویض کارت گرافیک
اگر در مراحل نخست ارتقا کامپیوتر مقدار رم را افزایش دادهاید و بازیها و برنامههای مهم از طریق حافظه SSD اجرا میشوند، گام بعدی برای بهبود عملکرد بازیها و برخی برنامهها تعویض کارت گرافیک است. قبل از تعویض این قطعه، به رزولوشن مانیتور خود توجه کنید. اگر کارت گرافیک جدید میتواند بازیها را با بهترین کیفیت در رزولوشن ۴K اجرا کند اما مانیتور شما صرفا از ۱۰۸۰p پشتیبانی میکند، پس بهتر است گزینههای بسیار ارزانتری را خریداری کنید.
اگر هم پردازنده سیستم قدیمی است، قبل از تعویض کارت گرافیک توصیه میشود به پردازنده توجه نشان بدهید. البته حتی در صورت قدیمی بودن پردازنده با استفاده از کارت گرافیک تازهنفس، کماکان میتوانید از بهبود قابل توجه عملکرد لذت ببرید. در ضمن باید خاطرنشان کنیم اگر فکر میکنید زمان تغییر پردازنده فرا رسیده، پس به احتمال زیاد باید به فکر نوسازی کل سیستم باشید. با خرید کارت جدید، نصب آن در مادربورد کار بسیار راحتی محسوب میشود و سپس میتوانید درایورهای موردنظر را نصب کنید تا از امکانات آن بهره ببرید.
ارتقا پردازنده
ارتقا پردازنده کامپیوتر کار خیلی سختی نیست ولی در هر صورت پیچیدهتر از تعویض رم و کارت گرافیک به حساب میآید. قبل از انتخاب پردازنده جدید، به سازگاری مادربورد برای پردازندهها توجه کنید و سوکت مربوط به پردازنده در مادربورد باید با انتخاب موردنظر شما هماهنگ باشد. در همین زمینه میتوانیم به مثلا اینتل اشاره کنیم که پردازندههای آن از نسخههای مختلف یک نوع سوکت استفاده میکنند. بهعنوان مثال سوکت LGA 1151 سازگار با پردازندههای نسل SkyLake، با سوکتهای LGA 1151 مورد استفاده توسط پردازندههای نسل Coffee Lake سازگار نیست. آموزش ارتقا سیستم کامپیوتر
به طور کلی، توصیه میشود به طور همزمان پردازنده و مادربورد کامپیوتر را ارتقا دهید. البته چنین کاری همواره عملی نیست و گاهی اوقات به دلایل مختلف فقط ارتقا پردازنده کامپیوتر امکانپذیر خواهد بود. فرایند تغییر پردازنده بر اساس مادربورد سازگار با اینتل یا AMD اندکی تفاوت دارند ولی کلیت آن یکسان محسوب میشود.
سیستم خنککننده آبی
مدیریت گرمای تولیدی توسط قطعات سیستم هم عمر آنها را افزایش میدهد و هم منجر به بهبود عملکرد میشود. سیستمهای خنککننده استاندارد اگرچه عالی هستند، ولی هنگام اورکلاک کردن سیستم نمیتوانید موضوع کنترل گرما را پشت گوش بیندازید. این سیستمهای خنککننده آبی معمولا در چهار اندازه ۱۲۰ میلیمتری، ۱۴۰ میلیمتری، ۲۴۰ میلیمتری و ۲۸۰ میلیمتری عرضه میشوند. قبل از تصمیم برای خرید چنین سیستم خنک کنندهای، ابتدا به میزان گرمای تولید شده توجه کنید.
در نهایت باید بگوییم که میتوان دیگر بخشهای کامپیوتر را هم ارتقا داد اما این پنج مورد عنوان شده برای بهبود عملکرد، بیشترین تاثیر را دارند و نصب و استفاده از آنها هم کار چندان سختی به حساب نمیآید.
همچنین برای ارتقا کیس کامپیوتر خود میتوانید با کارشناسان اونیکس کالا تمکاس بگیرید .