کارت-صدا-کامپیوتر-چیسیت-؟
کارت صدا چیست ؟

کارت صدا چیست ؟

کارت صدا و کاربرد آن

در این مقاله میپردازیم به کارت صدا و کاربردهای ان .

کارت صدا چیست ؟

کارت صدا یک مدار واسطه می باشد که وظیفه تبدیل سیگنال دیجیتالی به سیگنال آنالوگ را بر عهده دارد. در واقع وظیفه اصلی این کارت آماده سازی سیگنال ها برای پخش از طریق بلندگو و دریافت سیگنال ورودی از میکروفن است. از دیگر قابلیت های این کارت ایجاد کمترین حالت تاخیر در تولید صدا می باشد. به عبارت دیگر در حالت عادی وقتی از طریق نرم افزار میزبان (DAW) شروع به نوازندگی می کنید اجرای هر نت با تاخیر انجام می شود. این مشکل با استفاده از کارت های حرفه ای برطرف می شود. در واقع با استفاده از کارت صدا تاخیر به حداقل کاهش پیدا می کند.

راهنمای خرید :

خرید کامپیوتر ۳ میلیونی

راهنمای خرید کامپیوتر کامل

خرید کامپیوتر اداری

کارت صدا از چه زمانی تولید شد ؟

کامپیوترهای اولیه دستگاه هایی تک بعدی بودند که وظیفه محاسبات و پردازش برنامه را بر عهده داشتند. در کامپیوترهای اولیه پردازش، ورود اطلاعات و نمایش نتایج بر روی یک خروجی انجام می‌گرفت. بنابراین در کامپیوترهای اولیه فکری برای تولید صدا نشده بود.

کم کم به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی جهت عیب یابی دستگاه از بلندگوهای ابتدایی بر روی آن استفاده شد. این بلندگوهای ابتدایی صدا را بسیار ساده و به شکل بوق کوتاه تولید می کردند. با گذشت زمان در دهه ۱۹۸۰ تولید کنندگان متوجه نیاز کاربران به قابلیت پخش صدای پیشرفته تر شدند. سرانجام شرکت هایی مانند IBM به سمت تولید کنندگان ابزارهای صوتی از قبیل Adlib و Creative Labs سوق داده شدند. در نهایت کارت صدا تولید شد و بر روی کامپیوترها قرار گرفتند.

کارت صداهای امروزی از طریق شکاف یا شیار PCI کامپیوتر و در اسلات های آزاد و بلافاصله مادربرد نصب می شوند. اما کارت های صوتی قدیمی در اسلات ISA مادربرد قابل نصب هستند. بهتر است بدانید که امروزه به دلیل ضرورت استفاده از این کارت در اکثر کامپیوترهای جدید کارت صدا به صورت یک تراشه بر روی Sound Blaster و بر روی برد اصلی قرار می گیرد.

محصولات پیشنهادی :

خرید کامپیوتر لنوو

خرید مینی کیس استوک

کامپیوتر دسکتاپ اماده

خرید لپ تاپ استوک

خرید کامپیوتر استوک در شیراز
کارت-صدا-چیست-؟
کارت-صدا-چیست-؟

کارت صدا به چند دسته تقسیم بندی میشود ؟

انواع کارت صداها :

  • ارت صدا داخلی (Internal)

این نوع کارت صدا همان طوری که از اسم آن هم می توان متوجه شد به صورت داخلی روی مادربرد و در داخل کیس کامپیوتر نصب می شود و خیلی از سیستم های کامپیوتر خانگی و حتی اداری هم از این رابط صوتی استفاده می کنند. نوع دیگری از این کارت صدا داخلی وجود دارد که به آن آنبورد (On Board) می گویند که روی مادربورد نصب می شوند. کارت صدا چیست ؟

از این نوع کارت های صدا بیشتر برای آهنگسازی الکترونیک، ساخت و تولید موسیقی، تنظیم و همچنین ویرایش صدا استفاده می شود. شاید کارت های داخلی مدل های پیشرفته و حرفه ای از کیفیت بالایی برخوردار باشد اما به خاطر اینکه ورودی و همچنین خروجی های آن به راحتی در دسترس قرار ندارد از محبوبیت زیادی برخوردار نیستند و به همین دلیل اشخاصی که کیفیت به هنگام ضبط و همچنین پخش صدا برای آنها از اولویت بالایی برخوردار است بیشتر از نوع اکسترنال یا همان خارجی آن استفاده می کنند.

مقالات پیشنهادی :

مینی کیس های لنوو

مینی کیس های دل

خرید کامپیوتر بالا رده

خرید کامپیوتر اسمبل شده

  • کارت صدا خارجی (External)

این کارت صدا خارجی (External Sound Card) هم همانگونه که از نام آن پیداست در خارج از کیس کامپیوتر و به طور معمول در درون جعبه ای فلزی به جهت مراقبت کردن از مدارها و همچنین تراشه های آن، قرار دارد. این کارت ها به نسبت همتای داخلی خود از محبوبیت زیادتری برخوردارند به دلیل اینکه به راحتی می توان به ورودی و خروجی های آن دسترسی پیدا کرد. برخی از شرکت ها و کمپانی ها که سازنده تجهیزات استودیو هستند سعی کردند محصولات خودشان را به دو شکل داخلی و خارجی و در قالب یک محصول ارائه دهند و این می تواند کار را برای خرید این نوع محصول آسان تر کند.

کارت صدا چگونه کار میکند؟

کامپیوترها دستگاه های دیجیتال می باشند که در پایین ترین سطح فقط اعداد صفر و یک را می فهمند. فایل صوتی به همین صورت یعنی اعداد صفر و یک بر روی دیسک ذخیره می شود. اما صدا از موج ساخته شده است و ماهیت آنالوگ دارد. برخورد این امواج به پرده گوش باعث می شود که صدا شنیده شود.

بنابراین مهم ترین عملکرد یک کارت  تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ است. در نهایت تحویل دادن سیگنال آنالوگ به بلند گو و پخش صدا می باشد. البته برعکس این کار هم انجام می شود، یعنی امواج آنالوگ به سیگنال دیجیتال تبدیل خواهد شد. این حالت جهت ذخیره سازی یا ارسال در شبکه در وضعیت ضبط صدا انجام می گیرد.

برخی از کارت های صدا می توانند به عنوان یک رابط دیجیتالی سازهای موسیقی یا MIDI عمل کنند. البته امروزه برای کاهش قیمت این کارت اکثرا در نوع ساده طراحی می شوند. بنابراین وظایف اضافی را بر عهده درایورهای نرم افزاری محول کرده اند. اغلب کارت های صدا از پردازنده ی سیگنال دیجیتالی یا DSP که یک ریزپردازنده مخصوص می باشد بهره می برند.

برترین مقالات :

خرید کامپیوتر صنعتی

خرید کامپیوتر استوک

کیس مناسب حسابداری

تست سرعت لپ تاپ

رابط های مختلف کارت صدا :

  • رابط ورودی: برای ورود داده ها از این نوع رابط ها استفاده می شود که انواع مختلفی هم دارد.
  • رابط خروجی: برای ارسال سیگنال از کارت صدا به دیگر دستگاه ها از رابط خروجی استفاده می شود که به وسیله اتصال کابل به هدفون یا اسپیکرها و سایر تجهیزات استریو متصل می شوند.
  • رابط صوتی مخصوص (CD): برای ارتباط بین پخش کننده سی دی و همچنین کارت صوتی از این رابط استفاده می شود که در صورتی که این رابط وجود نداشته باشد دستگاه قادر به پخش سی دی نخواهد بود
  • رابط میدی (MIDI): به طور تقریبی تمامی کارت صداها این نوع رابط را پشتیبانی می کنند که به راحتی می توان به وسیله این رابط نت های قابل ویرایش را توسط کیبوردهای MIDI ایجاد و آن را ضبط کرد
کارت-صدا-کامپیوتر
کارت-صدا-کامپیوتر

اجزای مختلف کارت صدا چگونست ؟

کارت صدا یکی از بردهای سخت افزاری استفاده شده در کامپیوتر است. در واقع این کارت وظیفه پخش و ضبط صدا را برعهده دارد. در اواخر سال ۱۹۸۰ در کامپیوتر از کارت صدا استفاده شد. همزمان با تولید کارت صدا تحولات گسترده ای در زمینه کامپیوتر های چندرسانه ای ایجاد شد.

در سال ۱۹۸۹ شرکت Creative Labs  کارت صدا را با نام Creative Labs Soundblaster Card تولید و به بازار عرضه کرد.

این کارت صدا از بخش های مختلفی تشکیل شده است. یکی از بخش های این کارت پردازنده سیگنال های دیجیتال (DSP) است. این قسمت وظیفه مسئولیت اجرای عملیات (پردازش) را به عهده دارد.

بخش دیگر این کارت شامل مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) است. این قسمت وظیفه تبدیل اطلاعات صوتی ذخیره شده در کامپیوتر را به صوت واقعی بر عهده دارد. بخش دیگر این کارت مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) است. این قسمت وظیفه دارد صوت ورودی به کامپیوتر را به صورت اطلاعات دیجیتال در کامپیوتر ذخیره کند. کارت صدا چیست ؟

حافظه ROM یا FLASH یکی دیگر از قسمت های کارت حافظه است. ای بخش جهت ذخیره برنامه کنترل پردازنده و برنامه های لازم مربوطه به کارت صوتی کاربرد دارد.

اینترفیس دستگاه های موزیکال دیجیتالی (MIDI) یکی دیگر از اجزای کارت های صدا است.

این بخش برای اتصال دستگاه های موزیک بیرون از کامپیوتر به کار می رود. کانکتور از دیگر اجزای کارت های صدا می باشد که برای اتصال به میکروفن و یا بلندگو به کار می رود. پورت خاص بازی جهت اتصال  Joystick استفاده می شود.

نکته مهم قبل از خرید کارت صدا :

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که هنگام خرید کارت صدا به دنبال بهترین کارت صدا در دنیا نباشید.

بلکه به دنبال یه کارت صدا متناسب با نیاز های خود در تعداد ورودی و خروجی و سایز بافر Buffer Size باشید.

مقدار واپیچش Distortion و مقدار حداقل و حداکثر ولتاژ ورودی و خروجی، کیفیت میکسر داخلی و فیلتر های دیجیتال و همچنین نرم افزار Driver و راه انداز کارت صدا نیز نتیجه ی قابل توجهی در ضبط و کیفیت پخش ایفا می کنند.

گرچه مطالعه مشخصات کارت صدا در انتخاب صحیح تاثیر گذار است.

اما همه ماجرا در مشخصات بیان نشده است. یکی از مهم ترین مشخصات در خرید کارت صدا نسبت سیگنال به نویز است.

این نسبت به صورت Db دسیبل بیان می شود. این مقدار برای هر Bit به اندازه ۶ دسیبل افزایش می یابد.

در این صورت یک مبدل ۲۴ بیت باید دارای نسبت نویز به سیگنال (۶×۲۴) ۱۴۴ دسیبل باشد. در حال حاظر کیفیتی این چنینی از نظر الکترونیک قابل دسترسی نیست.

مبدل های حرفه ای نسبتی حدود ۱۲۰ دسیبل دارند. سایر مبدل های دیگر نسبتی بین ۱۱۰ تا ۱۱۸ دسیبل دارند.

البته مقدار نویز زمینه بسیار مهم است. مبدل هایی که نویز زمینه یکسان و یکنواخت تری دارند از مدل های دیگر بهتر می باشند.

در این مقاله سعی کردیم درباه ی کارت صدا با هم صحبت کنیم . حتما قبل از خرید کارت صدا به نکات ذکر شده توجه کنید .