کارت گرافیک مناسب برای کارهای گرافیکی
کارت گرافیک مناسب برای کارهای گرافیکی

کارت گرافیک مناسب برای کارهای گرافیکی

کارت گرافیک قطعه‌ای است که یک‌تنه مسئولیت تامین خروجی تصویر کامپیوتر را بر عهده دارد. اگر کارت گرافیک خوب باشد، تصویر خوبی خواهید داشت؛ اما اگر ضعیف باشد مجبورید باقی عمرتان با تصویری سر و کله بزنید که اصلا روان پخش نمی‌شود. اما با وجود این که قدرت کارت گرافیک مهم است، به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی بهترین تجربه‌ی گرافیکی باشد…

Related image

به غیر از کارت گرافیک، پردازنده‌ی مرکزی (CPU)و حافظه‌ی اصلی (RAM) هم در عملکرد کامپیوترها تاثیرگذار هستند. به همین دلیل باید بدانید عمر قطعاتی که درون کامپیوترتان به کار رفته چقدر است و در چه کلاس عملکردی طبقه‌بندی می‌شوند..

اصلا شاید لازم باشد این دو قطعه را هم آپگرید و از نمونه‌های جدیدتری که قدرت و سرعت بالاتری دارند استفاده کنید. یکی از فاکتورهایی که باید در زمان خرید کارت گرافیک جدید مدنظر قرار دهید، مقدار حافظه رم است.

به غیر از حافظه‌ی گرافیکی که روی خود کارت گرافیک نصب می‌شود و تا مدت‌ها به عنوان اصلی‌ترین فاکتور خرید این کارت‌ها به حساب می‌آمد، باید به میزان رم کامپیوترتان هم دقت کنید…

کارت گرافیک مناسب برای کارهای گرافیکی

میزان رم گرافیکی ارتباط تنگاتنگی با رم اصلی کامپیوتر دارد و بهتر است با آن هم‌خوانی داشته باشد. قانون نانوشته‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌گوید رم نصب شده روی مادربرد یک کامپیوتر باید حداقل دو برابر رم کارت گرافیک باشد..

کارت گرافیک مناسب برای کارهای گرافیکی

حافظه رم :

با توجه به پشتیبانی مادربرد و پردازنده از چینش چهار کاناله حافظه رم DDR4، کیت حافظه ۳۲ گیگابایتی چهار کاناله Avexir را برای سیستم پیشنهادی برگزیدیم. چهار ماژول حافظه با ظرفیت ۸ گیگابایت و فرکانس ۳۰۰۰ مگاهرتز روی اسلات های مادربرد EVGA X99 FTW نصب می گردند.

هیت سینک های سری Blitz 1.1 به صورت دو تکه بوده و شانه بالایی آن قابلیت جدا سازی دارد تا در صورتی که برای نصب خنک کننده پردازنده با مشکل روربرو شدید، از طریق جداسازی قسمتی از هیت سینک نسبت به رفع آن اقدام کنید..

چیپ ست های حافظه DDR4 تحت پروسه ای با نام AIST توسط Avexir مورد تست و سنجش عملکرد قرار می گیرند تا بهترین چیپ ست ها انتخاب و روی ماژول های حافظه نصب شوند. طبق اعلام کمپانی سازنده، حافظه های سری Blitz قادر به فعالیت در محدوده دمای ۰ تا ۸۵ درجه سانتی گراد هستند و در محدوده -۵۵ تا +۱۰۰ درجه سانتی گراد قابلیت ذخیره سازی موقت داده ها را برعهده خواهند داشت..

همیشه کارت‌های گرافیکی را به سه دسته‌بندی کلی تقسیم می‌کنند: کارت‌های گرافیکی اقتصادی، کارت‌های میان‌رده و کارت‌های گرافیکی حرفه‌ای. با وجود این که این کارت‌ها از نظر قیمتی با یکدیگر فاصله‌ی زیادی دارند،.

در حالت منطقی باید حدود ۳۰ درصد از هزینه‌ی یک کامپیوتر کامل را به خود اختصاص دهند. ترجیح این است که به کارت‌های اقتصادی فکر نکنید و حداقل یک کارت گرافیکی میان‌رده را نشانه بروید..

چرا که در صورت خرید یک کارت گرافیکی معمولی نهایتا می‌توانید تا یکی – دو سال بازی‌ها را با کیفیت معمولی بازی کنید و بعد از آن دوباره نیاز به آپگرید کردن سیستم خواهید داشت.

جدول راهنمای ساده انتخاب GPU

هم اکنون تعداد بسیار زیادی پردازنده گرافیکی مختلف تولید می‌شوند و ما قصد داریم بیشتر آنها را در این مقاله پوشش دهیم. اما اگر می‌خواهید درگیر جزئیات زیادی نشوید و کار انتخاب را ساده کنید، نگاهی به جدول زیر بندازید. یک راهنمای انتخاب سریع پردازنده گرافیکی بر اساس نیاز شما:

کاربردسری پیشنهادیمثال در برند و مدل
چندرسانه‌ای و بازی سطح بالاNvidia GTX 10_series, AMD RX 400-SeriesNvidia GTX 1080, AMD RX 480
کار صنعتی، رندر سه بعدیNvidia Quadro, Intel HD GraphicsNvidia Quadro P5000, Intel HD Graphic P630
کار اداری، اینترنت و فیلم و موسیقی، کاربرهای عادی دیگرIntel HD Graphic, Intel Iris PlusIntel HD Graphic 630

گرافیک مجزا یا مجتمع:

تفاوت آن‌ها چیست؟

دو نوع اصلی GPU وجود دارد: پردازنده گرافیک مجتمع (integrated) یا مجزا (discrete). همانطور که از نام آن معلوم است، پردازنده گرافیکی مجتمع، در داخل CPU قرار دارد و با آن یکپارچه شده است و حافظه (RAM) مورد نیاز هردوی آن‌ها به صورت اشتراکی است.

گرافیک مجزا، دارای چیپ مجزا از CPU، قطعات مختص به خود و حافظه گرافیکی (VRAM) اختصاصی است که مستقل از حافطه سیستم (RAM) است.

(توضیح: در ایران هنوز به اشتباه به گرافیک مجتمع “آن برد –  Onboard” می‌گویند. این اصطلاح از پردازنده‌های گرافیک قدیمی می‌آید که به صورت چیپی مجزا و کم توان روی مادربرد کامپیوتر قرار داشت. گرافیک‌های مجتمع با این دسته متفاوت بود و چیپ گرافیک با سی-پی-یو یکپارچه شده است.)

اگر به دنبال توان بالا هستید پس یک GPU مجزا را انتخاب کنید. GPU های مجزا دارای 2 تا 16 گیگابایت حافظه اختصاصی هستند (مدل‌های حال حاظر و نه قدیمی‌تر) ، در حالیکه نوع مجتمع گرافیک، از رم سیستم بهره می‌برند و بسته به میزان آن، حافظه متفاوتی دارند. معمولا قدرت این دسته به پای گرافیک‌های مجزا نمی‌رسد. پس اگر می‌خواهید بازی روز کامپیوتری را با کیفیت بالا اجرا کنید، به دنبال GPU مجزا باشید.

پردازنده گرافیکی مجتمع هم مزایای خود را دارند؛ هزینه کم، مصرف انرژی پایین و عمر باتری بالا. همچنین چون گرمای اضافی زیادی ندارند، پس معمولا می‌توان حجم و وزن خنک‌کننده سیستم و به طبع وزن لپ‌تاپ را کمتر کرد.

اگر میخواهید یک لپ تاپ گیمینگ خریداری کنید این مطلب را از دست ندین .

فروشگاه اونیکس کالا ارایه دهنده ی ، انواع کامپیوتر (کامپیوتر استوک) ، انواع لپ تاپ از جمله لپ تاپ های اپل ، ایسوس ، لنوو ، اچ پی ، ایسر دل ، سونی و …. (لپ تاپ دست دوم)  قطعات لپ تاپ و لوازم جانبی لپ تاپ ، مانیتور ، مینی کیس و لوازم جانبی قطعات کامپیوتر رم ، انواع پردازنده ، انواع گرافیک ، مادربورد ، هارد اکسترنال ، هارد اینترنال ، حافظه  ssd اکسترنال ، حافظه  ssd اینترنال و لوازم جانبی مثل موس ،کیبورد ، پدموس ، کابل ، تبدیل ، میکروفون ، وب کم ، اسپیکر ، هدفون و هدست ، فلش مموری ، رم ریدر ، کارت حافظه ، لوح فشرده ، کیف هارد ، هاب USB ، گیرنده و فرستنده بلوتوث و …. و لوازم کامپیوتر مثل پایه مانیتور ، تاچ پد ، اچ پد اپل ، تاچ پد لاجیتک ، داپلیکیتور ، داپلیکیتور ، داپلیکیتور ، هاب USB ، لوازم کارت گرافیک ، تستر سخت افزار ، لوازم نور پردازی کامپیوتر ، جوهر خنک کننده و …تبلت و لوازم جانبی تبلت و کامپیوتر های اماده ازجمله کامپیوتر آماده اپل ، کامپیوتر آماده ایسر ، کامپیوتر آماده ایسوس ، کامپیوتر آماده دل ، کامپیوتر آماده لنوو ، کامپیوتر های اماده استوک و …. تاچ پد اپل ، داپلیکیتور ، لوازم جانبی هدقون و هدست ، لوازم کارت گرافیک  ، نرم افزار ها در شیراز می باشد …